Jednočipové počítače – aplikace I2C sběrnice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Advertisements

Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
1.4 Datová rozhraní.  slouží pro připojení paměťových medii nebo jejich mechanik  rozeznáváme 3 typy : IDE sériová ATA SCSI.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tvorba jednoduchých pogramů I.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Systémy moderních elektroinstalací.
Maticové počítače. Při operacích s maticí se větší počet prvků matice zpracovává současně a to při stejné operaci. Proto se pro tyto operace hodí nejlépe.
Elektrotechnická měření Dimenzování sítí nn - PAVOUK 2.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Mikropočítač Časovače a čítače.
Základní deska Slouží k mechanickému upevnění komponent počítače. Propojuje veškeré komponenty počítače pomocí sběrnic a zajišťuje jejich napájení. Svými.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_225 AutorMgr. Romana Rybiařová.
1.3 Sběrnice (bus). sběrnice  sběrnice = skupina vodičů  slouží pro propojení a komunikaci jednotlivých obvodů a přídavných karet  činnost na sběrnicích.
Technologie počítačů 4. Sběrnice © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● ISA, EISA, VL-BUS,
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
PAMĚTI Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání programů a dat, s nimiž počítač pracuje Paměť počítače je zařízení, které slouží k ukládání.
Senzory pro EZS. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Vnitřní paměti.
Interaktivní tabule, USB disky, paměťové karty, záložní zdroj
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Senzory pro EZS.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Hardware číslicové techniky
LED TISKÁRNY, PLOTTER, MODEM A POČÍTAČOVÉ REPRODUKTORY
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Modulace a kódování digitálního vysílání
Software počítače – opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Jednočipové počítače – základní struktura
Číslicová technika.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Hardware číslicové techniky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_14_20 Internet   Vyjmenujte 3 způsoby připojení k internetu. Jak vznikl název internet? Jaké možnosti internet uživateli.
Kurz počítačové gramotnosti P0 – úvodní modul
jednočipových počítačů II
Hardware číslicové techniky
Orbis pictus 21. století Mikropočítač
Řadič Orbis pictus 21. století
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mikroprocesor.
Číslicová technika.
VY_32_INOVACE_ Regulace
1.6 Čipová sada chip set.
Proxy server a Firewall
Přenosové soustavy Autor: Pszczółka Tomáš VY_32_INOVACE_pszczolka_
Jednočipové počítače – I2C sběrnice
Praktická maturitní práce
Sběrnice PCI.
jednočipových počítačů I
VY_32_INOVACE_35_Nacvik_deleni Matematika - 2. ročník
Číslicové měřící přístroje
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Programovatelné automaty (Programmable logic controllers – PLC)
Název školy: Základní škola Městec Králové
Operační paměť (1) Konstruována pomocí obvodů DRAM s pří-stupovou dobou cca ns Její jednotlivé buňky jsou uspořádány do matice (např x 1024.
Přídavné karty.
TRANZISTOROVÝ JEV.
Digitální učební materiál
Union neboli sjednocení Bitová pole
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Jednočipové počítače – aplikace I2C sběrnice Orbis pictus 21. století Jednočipové počítače – aplikace I2C sběrnice OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-012

Jaké je využití I2C sběrnice? V dnešní době tento způsob "komunikace" podporuje řada integrovaných obvodů nejen firmy Philips. Jedná se především o mikrokontroléry, sériové paměti, inteligentní LCD, audio a video obvody, a/d a d/a převodníky a některé další digitálně řízené obvody. Na jednu sběrnici může být připojeno více integrovaných obvodů. V základní verzi jsou obvody adresovány 7bitově a v rozšířené verzi 10bitově. To umožňuje připojení 128 respektive 1024 čipů s různou adresou na jednu společnou sběrnici. V praxi jsou tato čísla však podstatně nižší, protože adresa čipu většinou nelze určit plnými 7 (10) bity ale třeba jen třemi. Někdy nelze určit vůbec a je dána na pevno pro daný typ čipu - takových čipů tedy na jedné sběrnici nemůže být více než jeden. Tato sběrnice se využívá i v osobních počítačích pro ukládání informací o HW (např. každý paměťový modul, má na sobě I2C EEProm s údaji o velikosti, časování, výrobci a atd.. Také některé zařízení, mají integrované teplotni senzorz, ke kterým systém přistupuje přes I2C sběrnici.

Schéma zapojení AVR procesoru a I2C zařízení

Použité materiály: http://www.hw.cz/design/i2c_pic/index.html