Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se řeší předlužení státu
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Vývoj SME segmentu a jeho exportní parametry Ivan Čopák Ř editel pro firemní sektory a nové obchodní příležitosti GE Money Bank.
Akcie a akciové společnosti
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Vedení eshopu od krachu Eurozóny po zápas s Čínou Aleš Michl
Pár poznámek Aleš Michl Jak reaguje hospodářská politika Západu na většinu těchto událostí? Zdroj dat: Bloomberg Lehman Brothers Nasdaq.
Český spotřebitel ve víru úspor Jan Bureš, hlavní ekonom Era Poštovní spořitelny.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Česká ekonomika ve víru globálního napětí. Jan Bureš l Výhled české ekonomiky l 2 Scénář W opět v centru pozornosti ?
17. září 2008 Maastrichtská kritéria a reálná konvergence ČR k zemím eurozóny: předpoklady pro úspěšný vstup ČR do eurozóny vytvořeny Pavel Mertlík hlavní.
Co dělí Evropu od japonského scénáře
Pro vás Aleš Michl 2000: ČR = 0,46% 2011: ČR = 0,93% Zdroj dat: Bloomberg.
Barevný svět dluhopisů pro pokročilé Dámský investiční klub České spořitelny Jaromír Zdražil.
Měnové kurzy devizového trhu a jejich vliv na podnikatelské prostředí Zlínského kraje Vývoj trhu Ing. Pavel Kochta
Revoluce Aleš Michl Výročí – 40 let 3. dubna 1973, první prototyp mobilu 1.
Úplný název fondu je obsažen ve statutu
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
Rizikový kapitál jako zdroj financí Jindřich Šimeček Mezinárodní grantový projekt MŠMT (nositelem VŠMIE; zpracován ve spolupráci s Ruskou federací) „1P05ME816.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
Investice 2011 – Tsunami na finančních trzích? David Navrátil.
Pohodlí nade vše Využívejte všech služeb při investování Ing. Martin Viktora ředitel úseku podpory prodeje Investiční společnost.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Samostatnost centrální banky. Samostatnost = nezávislost na vládě – je upravena zákonem CB musí respektovat aktuální ekonomickou situaci a celkovou hospodářskou.
Zpráva o finanční stabilitě 2005
Z BLÁTA DO LOUŽE? ZE STROPU 27 ROVNOU DO EURA? EXPORTNÍ FORUM LISTOPADU 2014, MLADÉ BUKY Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Malé a střední podnikání Small and Medium Enterprise.
Citlivostní analýza k některým parametrům důchodového systému a migraci.
(Ne)konkurenceschopnost ekonomiky ČR Aleš Michl Portfoliový stratég Raiffeisenbank Listopad 2011.
Příběh jedné úspěšné akciové investice. 2 ISČS Top Stocks - prezentace pro DIK 14. dubna 2015 Nejdříve trochu teorie...  %výnos = Δ% EPS + Δ% P/E + %
Národohospodářské soustavy a hospodářská politika Ing. Vojtěch Jindra.
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
Soudobé trendy a perspektivy kolektivního investování prostřednictvím podílových fondů v České republice 2008 Jan Svoboda.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Oživení ve stínu ukrajinské krize Jan Bureš, hlavní ekonom Ery.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Česká ekonomika v prvním pololetí 2011: na prahu nového útlumu? Tisková konference.
Česká koruna - středoevropský frank? Aneb co se stane až to přijde? Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
1 Tisková konference ČLFA, 11. února 2016 Komentář k výsledkům za r Spotřebitelské úvěry (údaje za členské společnosti ČLFA)  objem nově poskytnutých.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Český export si drží slušné tempo Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. Exportní fórum, dubna 2016 Mladé Buky.
Jak podat odborníkovi informace Nipl, Žák, Slavíček, Jaroš & spol.
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Malé a střední podnikání
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Vládní program na podporu exportu
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Petr Gapko Hlavní ekonom GE Money Bank, a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffesenbank a.s.
Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s.
Transkript prezentace:

Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. helena.horska@rb.cz Index Exportu: Helena Horská, hlavní ekonomka Raiffeisenbank a.s. helena.horska@rb.cz

Český vývoz ve 3Q 2017 Track rekord: Index Exportu pro 1Q ‘17 předpovídal růst vývozu v průměru o 9,4 %. Realita: 8,2 % r/r (sezónně neočištěná data) V březnu hodnota vývozu (v národní metodice) na historickém maximu (333 miliard korun) Vývoz letos už 2x překonal hranici 300 miliard korun (vloni poprvé) Výhled: 2Q’17 > 10% růst vývozu 3Q’17 > 11% r/r růst vývozu Tempo růstu exportu bude i dál překonávat přírůstky z předchozích dvou let Kalendářní (d)efekty rozkmitávají výkonnost vývozu v jednotlivých měsících (viz. efekt Velikonoc) Nedostatek pracovníků na českém trhu brzdí rozmach českého vývozu Zdroj: Výpočet Raiffeisenbank ve spolupráci s Asociací Exportérů, Data k 30. 6. 2017. Pozn.: Údaje do dubna 2017 odpovídají zveřejněné statistice národního vývozu ČSÚ, od dubna 2017 prognóza IE.

Čtvrtletní průzkum mezi exportéry Jak hodnotíte současnou úroveň exportu Vaší společnosti ve srovnání s obdobím před 3 měsíci? (škála 0-100) Jaký očekáváte vývoj exportu Vaší společnosti za následující 3 měsíce ve srovnání s dneškem? (škála 0-100) 0 50 100 Pozn.: hodnota pod 50 značí zhoršení, hodnota nad 50 zlepšení, úroveň 50 bodů signalizuje stabilitu Aktuální situace (medián) Výhled na tři měsíce (medián) Průměr: 54,9 bodů vs. 52,1 v 1Q’17 (2. nejvyšší hodnota v historii měření) + Oživení v západní a jižní Evropě plus v USA + Nové zakázky, nízká srovnávací základna - Sezónní a kalendářní vlivy Průměr: 54,8 bodů vs. 55,4 v 1Q’17 (3. nejvyšší hodnota v historii měření) + nové kontrakty s dodatkem, že k dodávkám dojde později - v energetickém průmyslu mírný dlouhodobější pokles

Důležité upozornění Upozornění Všechny názory, prognózy a informace, včetně investičních doporučení a obchodní idejí, a jakékoliv ostatní údaje obsažené v tomto dokumentu jsou pouze informativní, nezávazné a představují názor Raiffeisenbank a.s. („RB“). Tento dokument nepředstavuje nabídku nákupu nebo prodeje jakéhokoli finančního aktiva nebo jiného finančního instrumentu. Dokument je určen výhradně pro potřeby adresáta a nesmí být kopírován a rozšiřován třetím osobám. RB doporučuje před učiněním jakéhokoli investičního rozhodnutí získání podrobných informací o zamýšlené investici nebo obchodu. RB vypracovala tento dokument s nejvyšší odbornou péčí a v dobré víře, avšak neručí za správnost jeho obsahu ani za jeho úplnost nebo přesnost. RB a RBI obecně zakazuje svým analytikům a osobám reportujícím analytikům být angažován v cenných papírech či jiných finančních instrumentech jakékoliv společnosti, kterou analytik pokrývá, pokud nabytí těchto finančních nástrojů nebylo předem projednáno s oddělením Compliance RB nebo RBI. RB nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv škody nebo ušlý zisk způsobené jakýmkoliv třetím osobám použitím informací a údajů obsažených v tomto dokumentu. Investiční doporučení vytvářená týmem Ekonomický výzkum a jeho pracovníky, jakož i modelová portfolia, obchodní ideje, názory a prognózy jsou pouze obecné a určené pro veřejnost a nikoli individualizované ani určené pro konkrétní osoby v konkrétní finanční situaci a nejsou tedy službou investičního poradenství ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů. Tento dokument není určen pro retailové investory podle pravidel dohledových orgánů Spojeného království a neměl by jim být rozšiřován. Dokument nesmí být rozšiřován nebo distribuován do USA nebo Kanady nebo jejich teritorií; rovněž nesmí být distribuován občanům USA a Kanady. Úplnou informaci dle vyhlášky č. 114/2006 Sb., o poctivé prezentaci investičních doporučení, naleznete na webové stránce Raiffeisenbank a.s. v sekci Analýzy – Disclaimer, viz https://investice.rb.cz/fileadmin/files/disclaimer_RBroker.pdf .Dohledovým orgánem pro Raiffeisenbank a.s. je Česká národní banka, Na Příkopě 28, Praha 1. Data k 10. červenci 2017 Autor: Helena Horská, hlavní ekonom Raiffeisenbank a.s., helena.horska@rb.cz