Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_600_ROSTLINY_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI KVETOUCÍ.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Markéta Žižková Datum/období: Září Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma.
VY_32_INOVACE_Luk_II_04 Alternativní výživa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 32) Rozmanitost.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_10_PRVOUKA_OVOCE
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_35_PRVOUKA
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Sady a ovocné zahrady.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.
Prvouka – vesnice.
Člověk a jeho svět, 2. ročník
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 1.část
Šablona 32 VY_32_INOVACE_13_16_Jídlo 1..
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
Autor: Mgr. Radana Marelová
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Hospodářské plodiny,luštěniny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_09_PRVOUKA_ZELENINA.
Květiny VY_52_INOVACE_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
TÉMA: Přírodní společenstva
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
VY_32_INOVACE_53_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Ovocné stromy a jejich plody VY_32_INOVACE_1C_18 Číslo projektu: CZ. 1
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
Anglický fotograf Carl Warner vytvořil sérii fotografií, k jejichž realizaci použil pouze potraviny. Tzv. "foodscapes" (sjednocení slov, potravin a krajiny)
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
VY_32_Inovace_2.2.7 Zelenina
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
zpracovaný v rámci projektu
Předmět: český jazyk Ročník: V. Tematický celek: popis předmětu
Základní druhy zeleniny VY_52_INOVACE_34
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Louka a les
14.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Staré Město Interaktivní škola pro žáka 21.století Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto Učivo: Pole a zahrada Autor prezentace: Mgr. Jana Koziorková

Pole a zahrada Na poli a na zahradě, v sadě nebo skleníku pěstujeme téměř vše, co skončí v našem pupíku. Obilí a luštěniny, zelenina, ovoce, … Všechno to chce spoustu dřiny, jenom pozor na škůdce!

Na návštěvě u babičky (pole a zahrada) O pole i zahradu je potřeba se neustále starat. Je tam nutné okopávat, zalévat, vytrhávat plevel, hubit škůdce. Na polích pěstují lidé obilí, brambory, kukuřici, řepu a další plodiny. EU do škol

Co můžeme vypěstovat na poli? Nejčastěji: pšenice oves žito ječmen Ale taky můžeme pěstovat např. kukuřici nebo v Číně se pěstuje hlavně rýže. EU do škol

Okrasné květiny: astry , růže , pivoňky, Úrodu může ohrozit velké sucho, plevel nebo škůdci jako např. slimák, špaček, mandelinka, nebo i bělásek. Okrasné květiny: astry , růže , pivoňky, tulipány , karafiáty a jiné. Co můžeme vypěstovat na zahradě? Z ovoce: jablka, hrušky, třešně, višně a mnoho dalších. Ze zeleniny: rajčata, okurky, papriky, mrkve a také mnoho dalších. EU do škol

Přehled zdrojů a odkazů,fotografií Kolektiv autorů -Člověk a jeho svět pro 2. ročník ZŠ , Didaktis 2007 Kolektiv autorů -Průvodce pro učitele k učebnicové sadě Člověk a jeho svět, Didaktis 2007 Kliparty microsoft word EU do škol