Anotace Materiál obsahuje prezentaci některých míst Německa. Slouží jako doprovodný materiál při výkladu. V závěru žáci plní úkoly. Určeno 5.ročníku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Spolková republika Německo
Advertisements

Deutschland Über alles Zpracovala: Mgr. Monika Vybíralová.
Vytvořil: Mgr. Renáta Pokorná
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_NEMCINA1_18
SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO
Německo 23. listopadu 2005.
Spolková republika Německo Vlastivěda – 5. ročník
Sousední státy ČR Slovensko Polsko Rakousko Německo.
Spolková republika Německo
Německo Z_128_Evropa_Německo
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
REGIONY EVROPY STŘEDNÍ EVROPA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_255_Rakousko a Německo AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Německo Aneta Bohdálková.
Německo je hospodářsky a politicky předním státem Evropy.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Elektronická učebnice - I
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA NĚMECKO 8. třída.
Německo Z_128_Evropa_Německo
Německo Mapa Německa Dominik Beneš 2010 Počet obyvatel je přes 80 milionů Němci Dominik Beneš 2010.
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Německo.
Evropa – Střední Evropa
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
 Materiál obsahuje prezentaci jako dopln ě k k výkladu a sou č asn ě i úkoly pro samostatnou práci ž ák ů. Ur č eno 5.ro č níku.  Pilotá ž : Prezentace.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS17 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Evropa Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
NĚMECKO POKRAČOVÁNÍ Obyvatelstvo a města vysoký podíl přistěhovalců –Turci, Albánci města: Hamburg - přístav Mnichov – hl. město Bavorska Kolín nad Rýnem.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: STŘEDNÍ EVROPA II Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NĚMECKO
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Anotace Materiál obsahuje prezentaci o Velké Moravě. Je doplněna úkoly pro samostatnou práci žáků buď doma nebo ve škole. Prezentaci je možné doplnit.
Čtěte pozorně, ať vám nic neunikne!
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
Člověk a jeho svět Vlastivěda Polská republika
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Sousední státy České republiky VY_32_Inovace_03KR-3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
EVROPA STŘEDNÍ EVROPA – NĚMECKO, RAKOUSKO, ŠVÝCARSKO, LICHTENŠTEJNSKO
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_17 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_VLASTIVĚDA
Opakování I.- sousední státy ČR Česká republika jako součást Evropy
Anotace Prezentace slouží k doplnění učiva o Jihočeském kraji. Žáci pracují s mapou a vyhledávají v ní daná místa. Možno využít i ve 4.ročníku Pilotáž:
EVROPA HOSPODÁŘSTVÍ VY_32_INOVACE_07-47 Ročník: VIII. ročník
Naši sousedé Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s.
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Česká republika jako součást Evropy
Česká republika jako součást Evropy
Česká republika jako součást Evropy
Česká republika jako součást Evropy
NĚMECKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Střední Evropa.
Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.
Spolková republika Německo
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Německo Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Procvičování a opakování učiva.
Transkript prezentace:

Anotace Materiál obsahuje prezentaci některých míst Německa. Slouží jako doprovodný materiál při výkladu. V závěru žáci plní úkoly. Určeno 5.ročníku. Pilotáž: Prezentace byla pilotována v 5.ročníku. Děti doplnily výklad i svými zkušenostmi z cest po Německu, fotografiemi. Následovala i ochutnávka typicky německých jídel.

Německo Hlavní město : Berlín Počet obyvatel: 81,3 mil. Velká města: Mnichov, Norinberk,Hamburk, Frankfurt nad Mohanem

Berlín

Mnichov

Alpy

Největší řeky Doplň: R….., D……., O….., L…… Do jakých moří se vlévají tyto řeky? Největší německé jezero je: B………..jezero

Citace DJMUTEX.Http://cs.wikipedia.org[online]. 1. 6. 2007, 14:15[cit.2012-04-16].File: Berlin- brandenburg-gate.jpg.Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Berlin- brandenburg-gate.jpg>. HUEBGE,Patrick.Http://cs.wikipedia.org[onli ne]. 29. 1. 2006, 16:53 [cit.2012-04-16].File: Allianz Arena Pahu.jpg.Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Allianz _Arena_Pahu.jpg>. www.office.microsoft.com