Společenská odpovědnost jako součást firemní kultury

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
Upozornění Tato prezentace je poskytována bez záruky a to jak implicitně dané nebo předpokládané. Prezentovaná řešení jsou sestavena z různých produktů.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Profil HR poradce a školitele
“Řízení CSR v KPMG –globální, regionální a lokální pohled“ Klára Tichá Nadace Via, 27. října 2011 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY.
Městský architekt z pohledu výkonu architektonické profese Konference O městských architektech, jejich potřebnosti a postavení v místní správě Cheb, 15.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Bratrská jednota baptistů
Firemní kultura - změna motivační strategie
Implementace systému flexibilních benefitů
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
STŘEDISKO VÝCHOVNÉ PÉČE HELP
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Oskarovy Flexibilní Benefity. Čeho chceme dosáhnout? Dlouhodobé plnění firemních cílů Jaké schopnosti k tomu potřebujeme? Schopnost oslovit, zaměstnat.
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
  Lukáš Schejbal.
Vstřícný zaměstnavatel Kritéria soutěže. 1. Organizace práce Vstřícnost a reálné možnosti využívání flexibilních forem práce Další úpravy pracovního režimu.
Trainee new life for waste. VIZE CÍLE VIZE VIZE HODNOTY CÍLE.
MMV ZS 2011/ Firemní kultura a interní komunikace PhDr. Iva Petrová Požadavky k akreditaci.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
Dárcovství času a expertní dobrovolnictví Miriam Zábrženská.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
MANN+HUMMEL v Nové Vsi Leadership in Filtration. MANN+HUMMEL Slaďuje pracovní a rodinný život Zaměstnancům pečující o děti a blízké umožňujeme  pozvolný.
Jarmila Cmuntová Zuzana Mezerová Podzimní škola WHO / HPH 2011 v ČR září MZ ČR, Praha Kontinuální edukační programy ve vztahu k podpoře zdraví.
Koncept CSR na ČZU. Představení členů týmu  Monika Hezinová (ČZU)  Denisa Sládková (ČZU)  Štěpán Pospíšil (ČZU)  Dominika Petrová ( VŠE)  Filip Simon.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
FIREMNÍ SPOLEČENSKÁ ODPOVĚDNOST SKUPINY ČEZ 5. prosince 2014 JUDr. Michaela Chaloupková, M B A člen představenstva ČEZ, a. s.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
ČVUT V PRAZE 2005 Co dál? Jak dál? Co mohu nabídnout? Internacionalizace, Kvalita a excelence akademických činností Kvalita a kultura akademického života.
© ABB Group November 15, 2016 | Slide 1 Spolupráce NNO a firmy Pohled dárce Magdaléna Steinerová, ABB s.r.o., Workshop,
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
LIDÉ, MZDY a BENEFITY v EDWARDS
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Společenská odpovědnost a školy
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Implementační projekt KAP
„Jsme rovnocenní partneři“
Individuální dárcovství
Všichni o ní mluví, ale víme, jak opravdu vypadá? Školní inkluze
NÁKUPČÍ NEVÝROBNÍHO MATERIÁLU
FIT pro život FIT FÜRS LEBEN.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Benefity.
Odborná nutriční poradna FitBee
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Jak to chodí v Remote firmě
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
FIREMNÍ ŠKOLKA OSKÁREK, FIREMNÍ DOBROVOLNICTVÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
Transkript prezentace:

Společenská odpovědnost jako součást firemní kultury Petra Brančová & Marcela Marázová MANN+HUMMEL, Nová Ves Jihlava, 22.9.2016 This stamp can be placed at the border.

Focus Zacílení Podpora vzdělávání Praxe Vybavení učeben Stáže Projektový týden s němčinou Stáže Zacílení Podpora vzdělávání Popularizace technických oborů Welcome back Exkurze Praxe Vybavení učeben

Integrity Jednota Kodex MANN+HUMMEL Sociální charta

Leadership Vedení Dny zdraví Work-life balance Staráme se a zároveň podněcujeme k zodpovědnosti Relaxační centrum Flexibilní organizace práce Dny zdraví Sportovní a kulturní benefity Spolupráce s nemocnicí Rozvoj Firemní psycholog dárkové šeky Fruit days

Teamwork Týmová práce Great place to work Engagement team Celopodniková shromáždění Strom splněných přání Rodinný den Dobrovolnictví HELP Týmové benefity Vysaď si svůj strom

Excellence Excelence Důraz na „zelenou“ Normy ISO & automotive

Společné projekty s partnery Respect Respekt Společné projekty s partnery Zaměstnanecké sbírky Charita a sponzoring Benefice Nákup produktů

Společenská odpovědnost jako součást firemní kultury Petra Brančová & Marcela Marázová MANN+HUMMEL, Nová Ves Jihlava, 22.9.2016 This stamp can be placed at the border.