Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti s implementací zdravotnických asistentů v provozu
Advertisements

Dětský pacient v ordinaci praktického lékaře.
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Osoby s handicapem Mgr. Terezie Pemová.
Kdo je OZP a proč ji zaměstnat?
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Zákon o sociálních službách
STOPA z.s. Pacientské setkání – Právní nároky pacientů
Dávky sociální péče pro občany těžce zdravotně postižené
Darja Hrabánková Navrátilová
Výše příspěvku pro osoby do 18 let věku činí za kalendářní měsíc: Kč, jde-li o stupeň I (lehká závislost), Kč, jde-li o stupeň II (středně.
Sociálně právní otázky
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Vypracovala : Ing. Bc. Vladislava Pešťáková
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Podrobnější popis legislativních změn v hlavních zákonech
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Komunitní péče.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Doktor. Co dělá doktor ? provádění vyšetření a preventivních prohlídek předepisování léků či doporučení týkající se životního stylu provádění povinných.
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Koncepce ošetřovatelství
Legislativa.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Preventivní programy v ordinaci PLDD
Úvod do práva sociálního zabezpečení Právo sociálního zabezpečení pro podnikatele a zaměstnavatele Vysoká škola Karlovy Vary, o. p. s. Mgr. Ilona Kostadinovová.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Mgr. Elena Pospíšilová.  Zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením  vyjmenovává a definuje nárok na dávky pro osoby.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR
Lékařská posudková služba očima neslyšících osob s kombinovaným postižením Mgr. Věra Strnadová Česká unie neslyšících.
Péče o těžce zdravotně postižené Právní úprava zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením prováděcí vyhláška.
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
1 ČESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Roztroušená skleróza z hlediska lékařské posudkové služby ČSSZ MUDr. Vlastislav Kaplan Vrchní ředitel úseku lékařské.
Mgr. Zuzana Jentschke - Stőcklová náměstkyně ministryně Sekce pro sociální a rodinnou politiku 10. dubna 2014.
Sociální dávky pro OZP. Sociální dávky Dávky ze systému sociálního zabezpečení, hl.: – Invalidní důchody – Příspěvek na péči – Příspěvky pro zdravotně.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Domácí ošetřovatelská péče. Domácí ošetřovatelskou péčí je zdravotní péče poskytovaná pacientům v jejich sociálním prostředí. Na základě doporučení: 
1 Mgr. David Pospíšil Mgr. David Pospíšil, ředitel odboru sociálních služeb MPSV seminář „Zdravotně postižení – příspěvek na péči - jak dál?” Poslanecká.
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Odlišnosti lůžkové a primární péče o děti a dorost MUDr. Alena Šebková Předsedkyně OSPDL ČR.
Podmínky pro rozvoj integrovaných sociálních a zdravotních služeb v obcích 17. dubna 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
1 PRIORITY SEKCE NÁMĚSTKYNĚ MINISTRA PRO SOCIÁLNÍ A RODINNOU POLITIKU.
Ošetřovatelská péče v pobytových zařízeních sociálních služeb MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek pro zdravotní pojištění.
SWOT analýza a koncepční záměry LPS ČSSZ
Zdravotnická dokumentace SHRNUTÍ. Zákonný rámec Zákon č.372/2011 Sb. - Zákon o zdravotnických službách – ruší mj. Zákon 20/1962 Sb., - „O zdraví lidu“,
Závodní preventivní péče Kyasová Miroslava Katedra ošetřovatelství LF MU.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Zdravotní péče v ČR,.
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Organizace a řízení v sociálním zabezpečení
Informace z úseku regulace NLZP
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Ošetřovatelství v primární péči
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
Okruhy činnosti práce sestry v ordinaci PL
Prostředí čekárny a ordinace Vyhláška č. 92/2012 Sb.
Závodní preventivní péče
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Dostupnost návazných seniorských služeb a role PL
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
MOBILNÍ HOSPIC SV. KRYŠTOFA
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Okruhy činnosti sestry v ordinaci praktického lékaře pro dospělé Kyasová Miroslava Katedra ošetřovatelství LF MU

Spolupráce s lékařem v ordinaci Denní harmonogram práce Týdenní harmonogram práce Pracovní doba - činnosti přípravné - zajištění plynulého chodu ordinace (pořadí zvaní do ordinace) - činnosti dokončovací

Okruhy činnosti sestry u PL pro dospělé Prevence - primární, sekundární, terciální Diagnostika Léčba Dispenzarizace Posudková činnost Návštěvní služba Závodní preventivní péče

Preventivní prohlídky Vyhláška č. 56/1997 Sb Preventivní prohlídky Vyhláška č. 56/1997 Sb. MZ ČR, kterou se stanoví obsah a časové rozmezí preventivních prohlídek, ve znění pozdějších změn a doplňků. Změna: Vyhláška č. 183/2000 Sb. frekvence obsah podíl sestry

Diagnostika Spolupráce při sběru anamnézy Asistence při fyzikálním vyšetření Monitorování FF Odběr biologického materiálu Orientační vyšetření moči Administrativa Další ………

Léčba Aplikace léků ………. Informace o užívání léků Informace o jiných léčebných postupech

Dispenzarizace Pravidelné aktivní vyšetřování ohrožených pacientů Kontrolní vyšetření

Posudková činnost problematiky krátkodobě a dlouhodobě práce neschopných, vystavování tiskopisu pracovní neschopnosti, sledování práce neschopných, iniciování řízení o částečné nebo plné invaliditě, zpracování podkladů pro přiznání statutu občana se změněnou pracovní schopností,

Posudková činnost posouzení zdravotního stavu pro účely přiznání statutu osoby tělesně postižené (TP), těžce zdravotně postižené (ZTP) nebo osoby zdravotně těžce postižené s nutností průvodce (ZTP-P) posouzení zdravotního stavu pro přiznání částečné, převážené nebo plné bezmocnosti, posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorového vozidla,

Posudková činnost posuzování zdravotní způsobilosti k nošení střelné zbraně, posuzování zdravotní způsobilosti pro práci s potravinami a dětmi (zdravotní průkazy), výpisy ze zdravotnické dokumentace pro pojišťovny na žádost občanů, dále pro přiznání různých sociálních dávek a výhod (žádost o byt, příspěvek na dietní stravování, žádost o příspěvek na dopravu event. na koupi motorového vozidla ze zdravotních důvodů).

Návštěvní služba z podnětu klienta z podnětu lékaře jediná forma kontaktu u imobilních

Návštěvní služba Poznání prostředí klienta Náročná na úsudek a rychlé rozhodnutí Charakter – preventivní, diagnostický, kurativní nebo kontrolní

Další činnosti Řešení sociálních problémů Hygienický dohled Spolupráce s dalšími složkami…….