Cooking and restaurants

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_26. APPLE VY_32_INOVACE_26 BANANA VY_32_INOVACE_26.
Advertisements

y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal May 2011 TOWN AND VILLAGE LIFE & FOOD.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Suggestions VY_22_INOVACE_34 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Slovní zásoba-ovoce, zelenina Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Austria Country and food. Typical food schnitzel Stew.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ12 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Násobení a dělení lomených výrazů
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaII/2 Sada 01 AnotaceMédia.
Anotace – Food and drinks
Kótování VY_32_INOVACE_26_511
Zařizovací předměty VY_32_INOVACE_26_525
Kružnice, kruh VY_32_INOVACE_26_528
IN A SANDWICH BAR FOOD.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Kámen VY_32_INOVACE_25_500 Projekt.
Australia VY_22_INOVACE_01_01
Washington DC and New York
Zakreslování oken VY_32_INOVACE_26_524
Clothes and fashion VY_22_INOVACE_01_28
Styly začátku 20. století VY_32_INOVACE_46_937
Subjekty trhu VY_32_INOVACE_40_802
Hospodářská politika VY_32_INOVACE_40_815
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Morálka 1 – Morálka VY_32_INOVACE_ 42_836
Statky, služby VY_32_INOVACE_40_797
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Umělý kámen VY_32_INOVACE_25_504
Převislé konstrukce VY_32_INOVACE_02_022
Legendy VY_32_INOVACE_26_512
Digitální učební materiál
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Digitální učební materiál
Markýzy VY_32_INOVACE_02_024
Lineární konstrukce VY_32_INOVACE_26_513
Kreslení základních strojních součástí
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Housing VY_22_INOVACE_01_14
Country and nationality
Jednotky VY_32_INOVACE_11_203
High Tech VY_32_INOVACE_46_942
Pravoúhlé a kosoúhlé promítání
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Prague VY_22_INOVACE_01_40 Projekt.
Lineární nerovnice 2 VY_32_INOVACE_10_199
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Beton VY_32_INOVACE_25_499 Projekt.
Nabídka VY_32_INOVACE_40_800
Weather VY_22_INOVACE_01_25
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
Funkcionalismus VY_32_INOVACE_46_938
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_20_25_Cooking
Výrazy-algebraické vzorce
Investiční majetek VY_32_INOVACE_41_828
Typy čar VY_32_INOVACE_26_522
Animals VY_22_INOVACE_01_26
Food 9. února 2013 VY_32_INOVACE_150212
Zvukové izolace VY_32_INOVACE_02_039
Transkript prezentace:

Cooking and restaurants STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Cooking and restaurants VY_22_INOVACE_01_20 Projekt MŠMT EU peníze středním školám Název projektu školy ICT do života školy Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0771 Šablona II/2 Sada 01 Anotace Vaření a restaurace – slovní zásoba Klíčová slova Boil, fry, food pyramid, bill, spices Předmět Anglický jazyk Autor, spoluautor Mgr. Daniela Popperová Jazyk Anglický Druh učebního materiálu Prezentace, výklad, pracovní list Potřebné pomůcky PC, dataprojektor Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace, doplňování pracovního listu Stupeň a typ vzdělávání Střední škola Cílová skupina 1. ročník, žáci 15 – 16 let Speciální vzdělávací potřeby ne Zdroje Seznam viz poslední strana

Cooking and restaurants STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Cooking and restaurants Ways of cooking Boil - in water: potatoes Fry – in oil in pan: eggs Grill – under the heat: meat Roast – in the oven: pork Bake – in the oven: cakes

Food pyramid Cereal products Vegetables Fruit Fish and seafood Meat STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Cereal products Vegetables Fruit Fish and seafood Meat Fats and sweets

Preparing food Lasagna rolls Directions: STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Lasagna rolls Directions: “1. Mix cottage cheese, 1-1/2 cup mozzarella and parmesan cheese with eggs and parsley. 2. Place one lasagna noodle on work surface. 3. Spread 1/3 cup cheese mixture on noodle evenly. 4. Roll up tightly like a pinwheel. 5. Place seamside down in microwave-safe baking pan, that has 2 cup of spaghetti sauce in bottom. 6. Continue until with remaining ingredients. 7. Cover rolls with remaining sauce and sprinkle with additional mozzarella cheese. 8. Cover with microwave-safe wrap and microcook on high 10-20 minutes, until cheese is melted.”

Restaurants and bars W: Would you like to order, Sir? STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje W: Would you like to order, Sir? C: Yes, I will have that steak and vegetables. W: How would you like your steak rare, medium or well-done? C: Medium, please. W: What would you like on the side? C: Potatoes, please. W: Thank you.

Useful vocabulary Can I have a bill, please? Book a table Napkin STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Useful vocabulary Can I have a bill, please? Book a table Napkin Spoon, fork, knife Menu Starter Dessert Leave a tip

Describing food and drink STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje It is very tasty. Salty x sweet Fresh: bread Fattening x healthy Water: still, sparkling Hot/spicy: chilli Bitter: strong coffee Sour: lemons

Things added to food Herbs Ketchup Mayonnaise Mustard Pepper Spices STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Things added to food Herbs Ketchup Mayonnaise Mustard Pepper Spices Vinegar Olive oil Dressing

STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje 1. Put these types of food into the seven categories from the food pyramid. Cottage cheese, cod, turkey, plum, sausage, rice, rolls, eggs, cauliflower, peas, chocolate, lettuce, cakes, apple, cucumber, pork, milk 2. Match the following sentences. How would you like your steak? What kind of water would you like? What kind of food do you prefer? a) Still or sparkling? b) Rare, medium or well-done? c) Mild or spicy?

STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Sources: [cit. 2013-03-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Torta_casera_argentina_de_biscochuelo_de_vainilla_con_crema_chantill%C3%AD_y_duraznos_al_natural.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Different_color_of_egg_yolk.jpg [cit. 2013-03-15]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:USDA_Food_Pyramid.gif CHARMIE. Easy Lasagna Rolls [online]. [cit. 27.3.2013]. Dostupný na WWW: http://www.food.com/recipe/easy-lasagna-rolls-131058 http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lasagnes.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:AlmRmdl_DiningRm09_10-08eml.jpg

[cit. 2013-03-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW. STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje [cit. 2013-03-15]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW. http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Dining_table_for_two.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:BKQuadStacker.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:DisplayMustardMuseumMtHorebWI2007.JPG http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Medium_Rare.JPG