Úřadu vlády ČR 10. října 2017 Hana Vitovská

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele v dotačních programech Sekce pro lidská práva Úřadu vlády ČR pro rok 2017 Lichtenštejnský palác 4. srpna 2016 Úřad vlády České republiky.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Dotační tituly Plzeňského kraje v roce 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Rozpis rozpočtu a normativy
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Úřadu vlády ČR 10. října 2017 Hana Vitovská Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Školení pro hodnotitele dotačních programů sekce pro lidská práva úřadu vlády čr Úřadu vlády ČR 10. října 2017 Hana Vitovská

Program školení Etický kodex, protikorupční prvky a střet zájmů Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Program školení Etický kodex, protikorupční prvky a střet zájmů Novinky v dotačním řízení Směrnice VÚV č. 2/2016 o poskytování neinvestičních dotací k financování programů v oblasti lidských práv, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „Směrnice“) Rozpočet dotačních programů a počet žádostí Harmonogram hodnocení projektů Věcné hodnocení skrze dotační aplikaci

Novinky NNO – Zahrnutí práce dobrovolníků do spolufinancování Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Novinky NNO – Zahrnutí práce dobrovolníků do spolufinancování NNO – kontrola veřejných rejstříků V Prevenci – romští stážisté Nová příloha Souhrnné informace o projektu (prozatím nepovinná) velmi užitečná pro hodnocení Nový pokyn ředitelky k hodnocení projektů popsán proces výběru hodnotitelů, požadavky na hodnotitele, role jednotlivých aktérů v procesu

Elektronizace dotačního řízení Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Elektronizace dotačního řízení Od roku 2017 celý průběh dotačního řízení pouze elektronicky Tzn. Žádost o dotaci, dodatek, průběžná zpráva i závěrečná zpráva skrze webovou aplikaci Nově se po finálním odeslání dokumentu generuje tzv. „krycí list“, který se zasílá Úřadu Nastavení křížových kontrol

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Směrnice Společná ustanovení platná pro všechny dotační programy (čl. 8 a 9 uznatelné vs neuznatelné náklady) Ke každému programu odděleně poté: Zvláštní ustanovení, Rozhodnutí a Dodatek ke Směrnici (pro dotační program „Střechy“) Zvláštní ustanovení – podstatné pro hodnocení Zaměření a specifikace dotačního programu Osnova obsahového hodnocení

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Obsahové hodnocení 2 posudky na projekt, případně revizní hodnocení (vyjma ZP) Stanovisko dotačního pracovníka a Oddělení kontroly Hodnocení se týká zejména: Soulad projektu se zaměřením programu Odborná úroveň projektu – srozumitelnost , výstižnost, propracovanost, proveditelnost Formulovaný a zdůvodněný cíl a prostředky k dosažení Popis aktivit + realizační plán (harmonogram) Potřebnost aktivit a jejich dopad Personální zajištění/předpoklady žadatele Rozpočet – hospodárnost, zdůvodnitelnost a ověřitelnost rozpočtu

Rozpočet projektu Metodika k rozpočtu projektu Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Rozpočet projektu Metodika k rozpočtu projektu Rozpočet uvádí náklady celého projektu a zvlášť náklady hrazené z dotace Uznatelné x neuznatelné náklady dle Směrnice a Zvláštních ustanovení Specifikace rozpočtu Každá položka rozpočtu hrazená z dotace musí být okomentována Slouží k posouzení účelnosti, hospodárnosti a efektivnosti vynaložených prostředků Mělo by být uvedeno ve formátu druh nákladů a výše prostředků v Kč, např. tiskárna 6.000 Kč Otázka úrovně specifikace nákladů

Šedé a žluté sloupce součtové, do nich se nepíše, odvody na sociální a zdravotní již součástí 1.6 osobí náklady, nikoliv samostatná skupina, vliv na 20 % přesun – již ne skupiny položek ale jednotlivé položky

Ceny obvyklé zařízení a vybavení pro rok 2018 Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Ceny obvyklé zařízení a vybavení pro rok 2018

Limity na mzdy/platy/odměny Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Limity na mzdy/platy/odměny Část hrubých mezd nebo platů vč. zákonných náhrad: maximálně 2násobek měsíčního tarifu uvedeného v prvním platovém stupni příslušné platové třídy v příloze č. 2 nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Roční průměr Poměrné krácení dle počtu neodpracovaných měsíců Poměrné krácení při nižším úvazku Maximální možná třída je 13 Vždy 1. platový stupeň (první řádek přílohy č. 2 NV)

Chyby v rozpočtu I Správně Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Chyby v rozpočtu I Tabulka 4.1 Náklady/dotace – komentáře ve specifikaci rozpočtu se vztahují k rozpočtu celého projektu Správně

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Chyby v rozpočtu II Tab. 4.1 Náklady/dotace – schází specifikace výše konkrétních nákladů v položkách

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Chyby v rozpočtu III Rozchází se informace v sekci č. 3.4. Dohody a v sekci 4.1 Náklady/Rozpočet projektu

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Chyby v rozpočtu IV Gender a Prevence – Konference a přednášky nesoulad s tab. 4.1 Náklady/dotace Požadováno občerstvení na předem plánovaných akcích, ale bez udání předpokládaného počtu osob Pozor na limit 25 Kč/os./hod., při více než 8 h. akcí 200 Kč/os/den

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Podmínky dotace I Součet pracovních úvazků v jednom nebo více projektů programu nesmí přesáhnout 1,0 úvazku DPČ – polovina týdenní pracovní doby / DPP 300 hodin za kalendářní rok Občerstvení u akcí předem plánovaných nutno rozepsat předpokládaný počet osob, délka trávní akce limit 200 Kč/osobu/den (min. 8 hodin) limit 25 Kč/osobu/hodinu

Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Podmínky dotace II Každý uznatelný náklad musí splňovat principy účelnosti, efektivnosti a hospodárnosti Z dotace lze hradit pouze uznatelné náklady prokazatelně vzniklé od 1. ledna do 31. prosince roku, na který byla dotace poskytnuta Maximální ani minimální výše dotace není stanovena Výše prostředků ze státního rozpočtu maximálně 70 % (vyjma TP a Charta-obce) Žádost o prominutí či snížení spoluúčasti do 30. září 2018 (čl. 12)

Informace o dobrovolnících Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Informace o dobrovolnících Práce dobrovolníků musí být organizována podle zákona č. 198/2002 Sb., o dobrovolnické službě Sazba 138 Kč/hod Mezi organizací a dobrovolníkem smlouva podle zákona o dobrovolnické službě Za každý měsíc, ve kterém byla odpracována práce dobrovolníka, musí být vytvořen výkaz práce Ve výkazu práce Počet hodin za každý den, popsána vykonaná práce Výkaz podepsán příslušným dobrovolníkem a přímým nadřízeným Náležitosti budou předmětem veřejnosprávní kontroly na místě

Harmonogram dotačního řízení I Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Harmonogram dotačního řízení I Vyhlášení 31. července 2017 a uzávěrka žádostí 30. září 2017 Nyní fáze administrativní kontroly Od 23.10.2017 – předávání žádostí k věcnému hodnocení DPP uzavřeno od 23.10.2017 do termínů zasedání komisí Odevzdání hodnocení Romské dotační programy do cca 15. listopadu 2017 Charta do cca 15. listopadu 2017 ZP do cca 30. listopadu 2017 Gender do cca 20. listopadu 2017 + prostor na přepracování min. 3 dny

Harmonogram dotačního řízení II Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Harmonogram dotačního řízení II Termíny zasedání komisí: Střechy 21. listopadu 2017 Charta 22. listopadu 2017 KRKO 23. listopadu 2017 Prevence 28. listopadu 2017 Terénní práce 30. listopadu 2017 Gender 6. prosince 2017 ZP 12. prosince 2017 Zveřejnění výsledků do 10 pracovních dnů po zasedání komise Dodatky Rozhodnutí a vyplacení (konec března)

Finanční prostředky a počty žádostí Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Finanční prostředky a počty žádostí Prevence Charta 46 žádostí (nárůst) 15 žádostí (pokles) K dispozici 13.000.000 Kč K dispozici 3.200.000 Kč Požadováno 25.747.523 Kč Požadováno 2.770.148 Kč Podpora Terénní práce ZP 37 žádostí (pokles) 59 žádostí (nárůst) K dispozici 11.900.000 Kč K dispozici 22.500.000 Kč Požadováno 12.022.315 Kč Požadováno 36.172.713 Kč KRKO Gender 13 žádostí (stejné) 18 žádostí (pokles) K dispozici 5.400.000 Kč K dispozici 7.000.000 Kč Požadováno 5.547.136 Kč Požadováno cca 9.602.009 Kč

Hodnocení v aplikaci I Veřejná část: Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Hodnocení v aplikaci I Veřejná část: https://dotace-lidskaprava.vlada.cz/ Interní část – Patriot https://dotace-lidskaprava.vlada.cz/private

Hodnocení v aplikaci II Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Hodnocení v aplikaci II Každý hodnotitel má své přihlašovací údaje Přihlašovací jméno: hodnotitel1234 Heslo: přednastaveno, sděleno osobně, možno kdykoliv změnit Tajemníci dotačních komisí Vám přidělí projekty k hodnocení V aplikaci Vám bude k dispozici Směrnice včetně Zvláštních ustanovení a Metodika k rozpočtu projektu tzv. Příručka pro hodnotitele

Hodnocení v aplikaci III Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Hodnocení v aplikaci III Každý přiřazený projekt musíte nejprve odsouhlasit = notifikovat Oznámení o nutnosti projekt notifikovat Vám přijde emailem Přihlásíte se do aplikace a přijmete či odmítnete projekt V případě odmítnutí uveďte důvod odmítnutí

Hodnocení v aplikaci IV Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Hodnocení v aplikaci IV Po notifikaci (potvrzení přijetí projektu) můžete projekt začít hodnotit Kliknete na konkrétní projekt v levém sloupci, přičemž v pravé části se Vám načte hodnotící formulář V horní části si poté můžete otevřít projekt, případně projekt i vytisknout Hodnocení postupně ukládejte V sekci dokumenty naleznete Příručku pro hodnotitele

Hodnocení v aplikaci V Nezapomeňte si formulář průběžně ukládat Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Hodnocení v aplikaci V Nezapomeňte si formulář průběžně ukládat Po dokončení hodnocení kliknete na tlačítko uložit a elektronicky odeslat Tajemník/tajemnice hodnocení zkontrolují Možnost dopracování/úprav

Závěrečná doporučení k hodnocení Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Závěrečná doporučení k hodnocení Prostudovat projekt jako celek Bodové ohodnocení vždy řádně okomentovat a zdůvodnit Krácení vždy odůvodnit <- Novela rozpočtových pravidel Musí být zřejmé, čeho a v jaké výši se krácení týká Slovní komentář jasný a výstižný, nikoliv však jednoslovný Finanční náležitosti hodnotit vzhledem k cenám v místě a čase obvyklé

Závěrečná doporučení k hodnocení Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin Závěrečná doporučení k hodnocení V závěrečném stanovisku znovu shrňte důvody, které Vás k rozhodnutí vedly Explicitně uveďte silné a slabé stránky návrhu projektu Uvést, zda projekt doporučujete k podpoře či nikoliv Rozhodnutí pečlivě zdůvodněte Počet bodů musí odpovídat Vašemu doporučení

DĚKUJEME ZA POZORNOST A PŘEJEME PŘÍJEMNÉ HODNOCENÍ Úřad vlády České republiky Odbor lidských práv a ochrany menšin DĚKUJEME ZA POZORNOST A PŘEJEME PŘÍJEMNÉ HODNOCENÍ Prevence a Charta Hana Vitovská, email vitovska.hana@vlada.cz Klára Jůnová, email junova.klara@vlada.cz TP Marianna Karcolová, email karcolova.marianna@vlada.cz KRKO Jiří Souček, email soucek.jiri@vlada.cz Gender Lucie Hradecká, email hradecka.lucie@vlada.cz ZP Olga Vlastová, email vlastova.olga@vlada.cz