RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdálenosti bodů, přímek a rovin.
Advertisements

autor: RNDr. Jiří Kocourek
Tečna ke kružnici – vlastnosti, využití Thaletovy kružnice
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady C: NEROVNICE Autor: Mgr. Alena Štědrá Název.
Konstrukce kosodélníka
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
ÚLOHY Z GEOMETRIE Učivo – OBDÉLNÍK
Základní konstrukce Rovnoběžky.
Konstrukce lichoběžníku
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Konstrukce čtverce 5. ročník
KOLMICE 4. ROČNÍK Zpracovala Ing. Eva Skalická,
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Druhy pohybu – posuvný, otáčivý
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Vzdělávací obor: Matematika
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Vytvořila Helena Černá
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Autor výukového materiálu:
ROVNOBĚŽKY 4. ročník Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická,
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vzájemná poloha dvou kružnic
Pravoúhlá soustava souřadnic v rovině
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
MATEMATIKA Planimetrie - úvod.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.
AnotacePrezentace, která se zabývá konstrukcí rovnoběžníka. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci konstruují rovnoběžníky. Speciální.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti šesti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná šesti. Speciální.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Co mají společného tyto obrázky???
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ DO DOKUMENTU VY_32_INOVACE_70. Do textového dokumentu lze vkládat obrázky. 1.OBRÁZEK – vlastní (naskenovaný) nebo uložený v PC 2.KLIPART.
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou českých mincí Autor Čekalová Sylva Jazyk Čeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
5. Graf funkce – konstantní, lineární (s abs. hodnotou)
Rýsování kolmic Matematika 4. ročník Lenka Blažková 2012.
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
GEOMETRICKÉ TVARY A BARVY V LOGICKÝCH ŘADÁCH
Pravoúhlá soustava souřadnic v rovině
Lineární konstrukce VY_32_INOVACE_26_513
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Střední škola obchodně technická s. r. o.
TÉMA: Úlohy na rýsování kolmic a rovnoběžek
Matematika a její aplikace
VY_32_INOVACE_38 IT IS ….
FUNKCE 4. Graf funkce - úvod
Transkript prezentace:

RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK VY_32_INOVACE_4 RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK

VY_32_INOVACE_4 m n m  n

VY_32_INOVACE_4 b a a  b

VY_32_INOVACE_4 o n o n

VY_32_INOVACE_4 k m k m

VY_32_INOVACE_4 Narýsuj libovolnou přímku p a libovolný bod D, který neleží na přímce p. Bodem D veď přímku rovnoběžnou s přímkou p a označ ji r. Bodem D veď kolmici na přímku p a označ ji u. Průsečík přímky u s přímkou p označ A. Na přímce r zvol bod C a tímto bodem sestroj kolmici na přímku p a označ ji t. Průsečík přímky t s přímkou p označ B. Jaký geometrický útvar vznikl? t u C r I D I p I B I A

Zapiš dvojice přímek, které jsou navzájem rovnoběžné. VY_32_INOVACE_4 Zapiš dvojice přímek, které jsou navzájem rovnoběžné. Zapiš dvojice přímek, které jsou navzájem kolmé. e a g f b c d Rovnoběžné: a b, e f, c d Kolmé: e  c, e  d, f  c, f  d

VY_32_INOVACE_4 Název materiálu: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s konstrukcí kolmic a rovnoběžek. Krok po kroku žákům ukazuje možnosti sestrojení kolmých a rovnoběžných přímek. Zařazena jsou dvě cvičení, z nichž jedno je konstrukční. Autor: Ing. Lenka Čekalová Jazyk: čeština Očekávaný výstup: základní vzdělávání – 1. stupeň – Matematika a její aplikace – Geometrie v rovině a prostoru – 2. období – sestrojí rovnoběžky a kolmice Speciální vzdělávací potřeby: - Klíčová slova: textový editor, prostředí textového editoru, Word 2003 Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinované – výklad, aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1. stupeň – 2. období Typická věková skupina: 10 – 12 Celková velikost: 106 kB