Algoritmizace a programování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Standardní knihovní funkce pro práci s textovými řetězci
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítače a programování 1 Přednáška 13 Jiří Šebesta.
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy II.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Prezentace a vysvětlení programového prostředí NXC
Vytváření, použití dávkových souborů
Programovací jazyky Programovací jazyky jsou jazyky sloužící k tvorbě počítačových programů Dělení:  nižší  vyšší jazyky primitivní, jejichž instrukce.
Algoritmy I Cvičení č. 2. Cíl hodiny Datové typy a přetypování (int, float, double, bool, char, long, short) Konstanty – Celočíselné Desítkové – 15, 0,
Algoritmy I Cvičení č. 1.
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
Vzhled prezentace - šablony
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Příkazový řádek Windows
Programování v C++ Cvičení.
Algoritmizace a programování
IT začátečníci - Word Modul 3.
J a v a Začínáme programovat Lucie Žoltá. Odkazy - oficiální stránky (překladače, help, metody, vývojové prostředí NetBeans,...)
PHP PHP – základy syntaxe (část 1) - 03 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
PHP PHP – základy syntaxe (část 2) - 04 Mgr. Josef Nožička IKT PHP
Textový editor.
Proměnné v PHP Každý programovací jazyk pracuje s nějakými hodnotami. To, do čeho se tyto hodnoty ukládají, se nazývá proměnné. Každý programovací jazyk.
Cvičení.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 4
IB111 Programování a algoritmizace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
7. Typ soubor Souborem dat běžně rozumíme uspořádanou množinu dat, uloženou mimo operační paměť počítače (na disku). Pascalský soubor je abstrakcí skutečného.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Algoritmizace a programování Textové soubory - 13 Mgr. Josef Nožička IKT Algoritmizace a programování
Šesté cvičení Výjimky Balíky.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
ZÁKLADNÍ POJMY. ZDROJOVÝ TEXT PROGRAMU Tvoří: klíčová slova komentáře identifikátory.
Příklady v jazyku C – část 2
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Pexeso Projekt sspš Michal Svoboda.
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Algoritmizace a programování Aritmetické, Relační a Logické operátory, Knihovny.
Algoritmizace a programování Algoritmy 2 – Vývojové diagramy (sekvence)
Programování KONSTANTY, ČTENÍ PO JEDNOM ZNAKU GETCHAR() FORMÁTOVANÝ VÝSTUP POMOCÍ PRINTF, VÝVOJOVÉ DIAGRAMY, CYKLY.
Algoritmizace a programování Cykly – While 1. Test Příští hodina test na větvení Konstrukce IF..ELSE případně IF..ELIF..ELSE.
Programovací jazyk C# 2. část. Datové typy C# rozeznává dva druhy datových typů, hodnotové a referenční. Hodnotové datové typy Proměnné hodnotového datového.
Úvod do Delphi - 2.hodina OB21-OP-EL-KON-DOL-M-4-006B Orbis pictus 21. století.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – textový editor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word - tabulátory Co se všechno naučíme??? Zarovnání.
Programování ÚVOD, PROMĚNNÉ, OPERÁTORY A PODMÍNĚNÝ PŘÍKAZ ERIK KRÁL.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Programovací jazyk C# 4. část - cykly.
Algoritmizace a programování
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
C# konzole – Vstup a výstup
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Programovací jazyk C Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Algoritmizace a programování
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Kinematika hmotný bod: těleso s nekonečně malými rozměry, ale nenulovou hmotností, tj. žádné otáčení, žádná deformace atd. = bodová hmotnost popis pohybu.
Transkript prezentace:

Algoritmizace a programování Python, Jednoduché datové typy, Komentáře

Python Vznikl k jednoduššímu a přehlednějšímu kódu Dynamické typování Datové typy se nedeklarují klasickým způsobem Text v uvozovkách je pevně stanovený a přesně takto se zobrazí Chceme-li přiřadit hodnotu, použijeme znak rovná se ( = ).

Jednoduché datové typy Celočíselné int (integer) -32 768 až 32 767 long celé číslo neomezené velikosti Reálné float dvojitá přesnost (15 des. míst) jednoduchá přesnost není podporována Znakové char -128 až 127 unsigned char 0 až 255 Logické bool hodnoty True nebo False

print(ˈˈMůj první programˈˈ) Otevřeme Poznámkový blok (Start – Příslušenství – Poznámkový blok) Do poznámkového bloku napíšeme: print(ˈˈMůj první programˈˈ) input() Soubor – Uložit jako – Zvolit umístění - Název(*.py) – typ souboru(všechny soubory) – Kódování(UTF-8) - Uložit

První program Ve zvoleném umístění nalezneme soubor s příponou .py, který spustí konzolové (DOSové) okno a zobrazí text Můj první program Po stisknutí klávesy enter se konzole ukončí

Příkazy print(ˈˈtextˈˈ) výpis textu na monitor input() načtení z klávesnice Nezadáme-li příkaz input, dojde k probliknutí konzolového okna

Komentáře Komentář je část programu, která se při kompilaci ignoruje a na běh programu nemá žádný vliv Slouží pro popis dané části kódu Má pomáhat jak programátorovi, tak například kolegovi, který po nás přebírá projekt #text komentáře jednořádkový komentář

Úkoly 1) Vytvořte Vaši vizitku se jménem, příjmením, věkem a školou. Jmeno: Petr Prijmeni: Sistek Vek: 18 Skola: SPSEIT 2) Zkoušejte do kódu vkládat komentáře

Pěkný zbytek dne 