VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aplikovaná psychologie Disciplíny psychologie. Obsah 1. Opakování - založení psychologie 2. Předmět psychologie 3. Hlavní znaky psychologie 4. Rozdělení.
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_36 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluSteroidní anabolika Anotace Žáci.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
SOUSTAVA ŽLÁZ S VNITŘNÍM VYMĚŠOVÁNÍM. Funkce: řízení celého organismu (spolu s nervovou soustavou) žlázy s vnitřním vyměšováním = endokrinní žlázy produkují.
Sabina Vaňková.  Duševní hygiena - obor zabývající se rozvojem a podporou duševního zdraví  psychohygiena je zaměřena na vytváření optimálních podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Lenka.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Procvičování zdravého životního stylu Dagmar Šťastná.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
TĚHOTENSTVÍ Porod. ANOTACE Prezentace je určena pro žáky 8. ročníku ZŠ Navazuje na látku :pohlavní soustava.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E 12/11 – Péče o novorozence a kojence.
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Správný režim dne v běžném životě
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
TĚLESNÉ A DUŠEVNÍ ZDRAVÍ Rodinná výchova 7.tř. Mgr. Renata Šimková.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Karolína Konečná 8.třída
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Filip Luňák Zš a Mš Stonava 9tř.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Regenerační přípravky I.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název vzdělávacího materiálu
Název projektu: Moderní škola
Občanská výchova – 7. ročník, Životní cyklus, etapy vývoje
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Kojenecké období od 6. týdnů do 1. roku Andrea Ječmenová 2012.
Návykové látky Název projektu: OP VK
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_11_ZDRAVÍ_ zdraví, nemoc, zdravá strava
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Pedagogika školního sportu
Ochrana zdraví, prevence
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základy účetnictví změny rozvahových položek
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Etapy lidského života Mgr. Růžena Blechová.
Práva a povinnosti členů rodiny
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Výchova v rodině k zodpovědnému rodičovství
Diferencované stravování
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Návykové látky Alkohol
Ochrana zdraví, prevence
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl Šablona 32 VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl

Zdravý životní styl ovlivňuje

Dodržování zásad tělesné a duševní hygieny Režim dne Způsob stravování Dodržování zásad tělesné a duševní hygieny Nepodléhání škodlivým návykům (kouření, alkoholu a jiným drogám) Odpovědné sexuální chování

Mezilidské vztahy v rodině, ve škole, na pracovišti i v místě bydliště Kultura bydlení Provoz domácnosti Stav životního prostředí v dané oblasti

Pravidelnost ve stravě, dodržování přestávek mezi prací Režim dne: Vyvážení délky činností, odpočinku, aby nedocházelo k přetěžování, předčasnému opotřebování Pravidelnost ve stravě, dodržování přestávek mezi prací Jednotlivé činnosti zařazovat v době, která odpovídá biologickým rytmům v průběhu 24 hodin

Biologické rytmy (biorytmy) Cyklické, periodicky se opakující změny, které probíhají v organismu jako důsledek hospodaření s energií Kolísání tělesné teploty Intenzity látkové výměny Rychlost tepu srdce Rychlost a hloubka dýchání

Pravidelné střídání biorytmů Aktivity a klidu Bdění a spánku Pocit hladu a nasycení U ženy dochází k menstruačnímu cyklu-dozrávání vajíčka

Biologické rytmy jsou vrozené, podřízené vlivům vnějším, kosmickým (otáčení Země kolem osy, pohyb Měsíce kolem Země), uměle vytvořené pravidelným opakováním

Úkol: Napište si program svého běžného pracovního týdne, včetně aktivit, které děláte o víkendu. Údaje vyhodnoťte a napište svou výkonnostní křivku.

Obrázky klipart – Microsoft Power Point Zdroje: Učebnice Rodinné výchovy – hygienické návyky, Péče o zdraví (Eva Marádová) Obrázky klipart – Microsoft Power Point www.maminka.cz