Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
WWW stránky.
Tvorba www stránek Obrázky, animace a transparentnost, grafická menu a klikací oblasti obrázku (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základy HTML.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba www stránek VLOŽENÍ OBRÁZKŮ ICT 4.ročník. Vložení obrázku OBRÁZEK NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH Binární data – ukládáme do samostatných složek (IMAGE,
Programování HTML stránek
TNPW1 Cvičení
TAGY A STRUKTURA WEBOVÉ STRÁNKY. web – skupina webových stránek a dalších souborů (styly, obrázky, …), které na sebe navzájem odkazují jazyky pro psaní.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II.
Jazyk HTML.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 8.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
Blokový model v CSS Obr. 1.
CSS – rámečky Mgr. Lenka Švancarová.
CSS: šířka prvku, rámečky, okraje, výplně plovoucí prvky #CSS – šířka prvku, rámečky, okraje, výplně #CSS – plovoucí prvky.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
HTML Text, seznamy, tabulky. Formátování textu Tučné... Kurzíva … Velké … Malé … Dolní index … Horní index … Přeškrtnuté … Podtržené … MOŽNO KOMBINOVAT.
TNPW1 Cvičení
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
David Klíma- 1 - Obrázky na webu Než dám obrázek na web co musím udělat? Získat ho Upravit Zmenšit na publikovatelnou formu POZOR! někdy se obrázek natahuje.
CSS Cascading Style Sheets Kaskádové styly
DHTML Jan Felger. Kapitola 0: Základní tagy Základy HTML © Jan Felger 2005 Úvod Tato prezentace zobrazuje pouze zcela základní minimum znalostí, které.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady29Číslo DUM16.
Tvorba www stránek Seznam, tabulky, grafika a barvy (1.část) Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Obrázky Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se používají pro oživení stránek. Obrázky se do stránek vkládají nepárovou značkou. To znamená,
Obrázky v HTML dokumentech Druhy a použití. Obrázky + Zvyšují atraktivitu stránek. + Zvyšují vypovídací schopnost stránek. - Zvyšují dobu načítání stránky.
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - odkazy, obrázky Typ: DUM - kombinovaný.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.13/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
HTML – TABULKY. - uzavírá celou strukturu tabulky atributy tabulky:  align - obtékání tabulky ostatním textem – right, left, center  cellpadding – vnitřní.
Mgr. Vlastislav Kučera lekce č. 5.  Boxy  Vlastnosti ◦ width ◦ height ◦ padding ◦ border ◦ margin.
Základy HTML 1 Vložení obrázku. 2 Grafické formáty První předpoklad pro vložení obrázku do stránky je jeho uložení ve vhodném formátu. Prohlížeče podporují.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.06/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS pozicování.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.07/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS formátování.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
Tvorba WEBOVÝCH stránek – kostra dokumentu Šablona 32 VY_32_INOVACE_12_10_Tvorba webových stránek-kostra dokumentu.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Základy tvorby www stránky v HTML kódu. © Mgr. Petr Loskot, leden Časopis PPK Časopis PC World.
Krátký úvodní kurz HTML Jenyk Obecně 1 - html  V HTML jazyce nezáleží na rozložení a délce řádku, extrémem je napsat celý program v jednom řádku.
Tiskárny a konfigurace tisku
Nastavení stránky a tisk
Tvorba WEBOVÝCH stránek – tabulky
Tvorba WEBOVÝCH stránek – základní TAGY
VY_32_INOVACE_7_7_MS Excel-grafická úprava buňky
VY_32_INOVACE_19_7_MS Excel-práce se souborem
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
HTML (II) (3).
Chování blokových prvků v rámci HTML dokumentu
Tvorba WEBOVÝCH stránek – formátování textu, oddělovací čára
Co je to webová prezentace?
Tvorba WEBOVÝCH stránek – hypertextové odkazy
Tabulky a prostředí tabular
VY_32_INOVACE_17_7_MS Excel-vytvoření mapy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Typy tagů stylové (formátovací) - tučné , šikmé , styl , písmo  ... strukturální- odstavce , nadpisy , seznamy , tabulky  ...
Historie výpočetní techniky
Transkript prezentace:

Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_10_Tvorba webových stránek-obrázky Tvorba WEBOVÝCH stránek – obrázky

OBRÁZKY <IMG> nepárový TAG umožňuje vložit obrázek do dokumentu, formát JPG, GIF Umístění obrázku <IMG SRC=“obr.jpg“> <IMG SRC=“C:\dokumenty\obr.jpg“>

Popis obrázku umožňuje zobrazení textu po najetí myší na obrázek <IMG ALT=“požadovaný popis“> Zarovnání obrázku <IMG ALIGN=“left“> může nabývat různé hodnoty

BOTTOM - spodní hrana obrázku je zarovnaná na spodní řádek textu, obrázek není obtékaný TOP - horní hrana obrázku je zarovnaná na horní řádek textu, obrázek není obtékán MIDDLE - střed obrázku je zarovnán podle textu, obrázek není obtékán LEFT -zarovnán na levý okraj stránky a je obtékán textem RIGHT - zarovnán na pravý okraj stránky a je obtékán textem

Šířka obrázku <IMG WIDTH=hodnota> Výška obrázku <IMG HEIGHT=hodnota> Rámeček kolem obrázku <IMG BORDER= hodnota>

Obrázek jako pozadí webové stránky <BODY BACKGROUND=„obr.jpg">

Příklad s obrázky <IMG SRC="student.jpg" ALIGN="RIGHT" WIDTH=100 HEIGHT=100 BORDER=5 ALT="popis obrázku">

Použitá literatura a zdroje: NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 2. Bedihošť : Computer Media, 2002. 160 s. ISBN 80-902815-6-7. http://www.jakpsatweb.cz