Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Auf dem Markt Střední odborná škola Otrokovice
Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Souvislé příklady na účtování DHM
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Negation Střední průmyslová škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Vlčková Dostupné.
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Výměna schodišťových stupňů
Použití luštěnin v kuchyni
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Gegenstände – Übungen Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Společné stravování Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Schématické znázornění logických funkcí
Použití obilovin v kuchyni
Urlaub – Übungen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti číslicových součástek
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Dodatečné provádění svislých izolací
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_157 Jméno autora: Mgr. Lenka Pávková Název.
Prezentace slouží k nácviku konverzace a základních frází daného tematického okruhu. Fráze se dají volit v libovolném pořadí. Tato prezentace může sloužit.
Im Restaurant - konverzační cvičení VY_32_INOVACE_02-27 Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Německý jazyk Tematický.
Bilden Sie ein Gespräch
Transkript prezentace:

Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /1 Autor Dana Novotná Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-NJ/3-NJ-3/14 Název DUM Im Restaurant Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 65-51-H/01 Obor vzdělávání Kuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmět Německý jazyk Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k seznámení a procvičení slovní zásoby k tématu “Im Restaurant“. Učí studenty objednávat, platit a fráze, které používá číšník. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Restaurant, bestellen, Essen, Trinken, bedienen, bezahlen, Kellner, Gast Datum 10. 11. 2012

Im Restaurant Náplň výuky (obsah hodiny) Prezentace rozhovorů a nové slovní zásoby k tématu. Rozhovory lze dělat také samostatně. 2. Zopakovat a procvičit slovní zásobu. 3. Připravit rozhovory podle prezentovaného rozhovoru a jeho doplnění podle vlastního uvážení. Jako kontrola pochopení a zvládnutí slovní zásoby a frází slouží slade, který vyžaduje reakce studentů na otázky. Poznámka: Obrázky je třeba odklikávat, pro výuku je to vhodnější.

Im Restaurant- Bestellung Kellner: Grüß Gott. Nehmen Sie Platz, bitte. Was wünschen Sie? Gast: Guten Tag. Ich möchte zu Mittag essen. Bringen Sie mir die Speisekarte bitte? Kellner: Bitte schön. Nehmen Sie etwas zum Trinken? Gast: Ich nehme … . Kellner: Hier ist …. Was nehmen Sie zum Essen? Gast: Können Sie mir etwas empfehlen? Kellner: Natürlich. Wünschen Sie Vorspeisen? Von Vorspeisen empfehle ich … Gast: Gut, ich nehme … . Kellner: Nehmen Sie auch Suppe? Gast: Die … Und als Hauptgericht nehme ich … . Kellner: Danke. Ich komme gleich.

Im Restaurant- Bezahlung Ober: Wünschen Sie noch etwas, bitte? Gast: Nein, danke. Herr Ober, ich möchte bezahlen! Ich hatte einmal/zweimal…, … . Ober: Bitte, hier ist die Rechnung. Das macht zusammen … Euro … . Gast: Hier sind … . Stimmt so. Ober: Ich danke Ihnen vielmals. Auf Wiedersehen! Kommen Sie wieder! Gast: Danke schön. Auf Wiedersehen!

Reagiert! Grüß Gott! Was wünschen Sie? Nehmen Sie etwas zum Trinken? Können Sie mir etwas empfehlen? Wünschen Sie noch etwas? Ich möchte bezahlen. Kommen Sie wieder. Auf Wiedersehen!

Seznam obrázků: Obr. 1: anonym, [vid. 10. 11. 2012], dostupné z: http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC900 343909| Obr. 2: anonym, [vid. 10. 11. 2012], dostupné z: http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC900 195398| Obr. 3: anonym, [vid. 10. 11. 2012], dostupné z: http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC900 378889|

Seznam použité literatury: