VY_32_INOVACE_VJ40.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulky ve Wordu a Excelu
Advertisements

Komplexní čísla. Komplexní číslo je uspořádaná dvojice [x, y], kde číslo x představuje reálnou část a číslo y imaginární část. Pokud je reálná část nulová,
Lineární rovnice s parametrem. Kvadratické rovnice s parametrem.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Úplné kvadratické rovnice
Digitální učební materiál
UŽITÍ LOMENÝCH VÝRAZŮ ROVNICE S NEZNÁMOU VE JMENOVATELI
2.2.2 Úplné kvadratické rovnice
Projekt OP VK č. CZ.1.07/1.5.00/ Šablony Mendelova střední škola, Nový Jičín Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR. Byl uskutečněn.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
Vypracovala Daniela Helusová Mt – Ov pro SŠ
Výpočet kořenů kvadratické rovnice
Kvadratická rovnice Kvadratickou rovnicí s jednou neznámou x je každá rovnice tvaru: ax2 + bx + c = 0 kvadratický člen absolutní člen lineární člen Dostupné.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Řešení kubických rovnic
KVADRATICKÉ ROVNICE. Název projektuModerní škola Registrační číslo projektu CZ.107/1.500/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Požadavky na úpravu tabulek (podle požadavků ke státním zkouškám z kancelářského psaní na klávesnici dle ČSN z roku 2007) 2008 O. Kánský.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Kvadratické rovnice Každá kvadratická rovnice se dá vyjádřit ve tvaru: a,b,c jsou číselné koeficienty, přičemž a musí být nenulové, jinak by se jednalo.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Excel - tabulka a graf 2 Klíčová slova: Tabulka, součet, buňka,
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA Předmět: Matematika Tématický celek: Výrazy, rovnice, nerovnice Cílová skupina: 1. ročník (kvinta) gymnázia Oblast podpory:
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Neúplné kvadratické rovnice
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miluše Nováková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Vzdělávací oblast: Mnohočleny a rovnice Číslo materiálu: EU Název: Kvadratické rovnice diskriminant Autor: Mgr.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, Neratovice, tel.: , IČO: , IZO: Ředitelství.
P RÁCE S TABULKOU Vložení tabulky Počty řádků, počty sloupců Nástroje tabulky Ohraničení tabulky, úprava.
Slovní úlohy řešené pomocí lineárních a kvadratických rovnic
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Milan Hanuš Přehled učiva TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR Výuka anglického, německého jazyka a matematiky.
Mgr. Martin Krajíc matematika 1.ročník rovnice a nerovnice
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
KVADRATICKÉ NEROVNICE
(řešení pomocí diskriminantu)
Kvadratické nerovnice
Kvadratická rovnice 2 Mgr. Martin Krajíc matematika 1.ročník rovnice a nerovnice Gymnázium Ivana Olbrachta Semily, Nad Špejcharem 574, příspěvková.
Kvadratická rovnice.
Materiály jsou určeny pro výuku matematiky: 3. ročník, Ekonomické lyceum Učivo v elektronické podobě zpracovala Mgr. Iva Vrbová.
MATEMATIKA Kvadratická rovnice. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
Informatika – Tabulka v Excelu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ23 Excel – grafy bublinkové Předmět 
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ25 Excel – Absolutní odkaz na buňku.
VY_32_INOVACE_VJ31.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ24 Excel – funkce Randbetween Předmět 
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_VJ35.
VY_32_INOVACE_VJ38.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ27 Excel – funkce Budoucí hodnota.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_VJ37.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_VJ33.
VY_32_INOVACE_VJ32.
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
KVADRATICKÁ ROVNICE Jitka Mudruňková 2012.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_18-19
Kvadratické rovnice.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_VJ40

Autor Mgr. Iveta Vojtková VY_32_INOVACE_VJ40 Výpočetní technika Autor Mgr. Iveta Vojtková

VY_32_INOVACE_VJ40 Tematická oblast - Výpočetní technika Název – Excel, výpočet Kvadratické rovnice

VÝPOČET KOŘENŮ KVADRATICKÝCH ROVNIC Kvadratická rovnice je rovnice, kterou můžeme ekvivalentními úpravami převést na tvar ax 2 + bx + c = 0 kde a, b, c jsou reálná čísla a x je neznámá; a je vždy různé od nuly. Vzorec pro řešení kořenů kvadratické rovnice:

Podle hodnoty diskriminantu D muže mít kvadratická rovnice trojí řešení: 1. když D<0 rovnice nemá řešení 2. když D=0 rovnice má jeden dvojnásobný kořen 3. když D> 0 rovnice má dva různé kořeny

Sestrojte následující tabulku

Do sloupcu se záhlavím ”a”, ”b” a ”c” jsou zapsány koeficienty následujících rovnic: x2 – 4x + 3 = 0 x2 – 5x + 6 = 0 2x2 + 3x – 2 = 0 3x2 + 6x – 45 = 0 x2 – 12x + 20 = 0 x2 – 3x – 40 = 0 4x2 – 7x + 9 = 0 x2 + x + 1 = 0 x2 – 6x + 8 = 0 x2 – 2x + 10 = 0 x2 + 4x – 96 = 0

Zadejte vzorec pro výpočet diskriminantu pro první rovnici: d=b^2-4. a Zadejte vzorec pro výpočet diskriminantu pro první rovnici: d=b^2-4*a*c - Zkopírujte vzorec pro výpočet diskriminantu pro všechny rovnice (pro všechny řádky tabulky). - Pro první rovnici zadejte výpočet kořenů x1 a x2 pomocí funkce KDYŽ, která zohlední situaci, když d<0. V tomto případě se má zobrazit text ”nemá řešení”. U ostatních hodnot diskriminantu vložte do funkce KDYŽ vzorec pro výpočet kořenů: funkce: =KDYŽ(podmínka;ano;ne) x1: =KDYŽ(d<0;“nemá rešení“; (-b+ODMOCNINA(d))/2*a) x2: =KDYŽ(d<0;“nemá rešení“; (-b-ODMOCNINA(d))/2*a) Zkopírujte funkce pro výpočet kořenů pro všechny řádky tabulky – pro všechny rovnice.

Naformátujte tabulku: o Název tabulky tučným písmem Arial_CE velikosti 14 bodu, vycentrovat doprostřed tabulky. o Šírku sloupců upravte na vhodnou hodnotu. o Všechny buňky tabulky zarovnat doprostřed vodorovně i svisle.. o Vypočtené hodnoty x1 a x2 tučně. o Záhlaví tabulky tučně a podbarvit světlou barvou. o Ohraničení buněk tabulky uvnitř slabou čarou, ohraničení celé tabulky silnou čarou, záhlaví tabulky podtrhnout silnou čarou. Uložte provedené změny.

Vzorec pro diskriminant

Vzorec pro x1

Vzorec pro x2

Náhled řešení