Odbor mezinárodních vztahů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti Centra technické normalizace ČIA
Advertisements

Dopravní sektorové strategie, 2. fáze
Revize Nového přístupu
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Tíha EFC na našich bedrech – jak ji racionálně rozložit? Jindřich Trejbal – Odbor Evropská unie a mezinárodní vztahy MF, oddělení Koordinace agendy EU.
Ing. Milan Holeček ÚNMZ, Praha JSOU NETARIFNÍ PŘEKÁŽKY OBCHODU VÁŽNOU PŘEKÁŽKOU VÝVOZU DO RF? 1.
OMC Pracovní expertní skupina
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Odbor mezinárodních vztahů
11 Konečný spotřebitel a SEPA Libor Dupal Předseda SČS.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Aktuální situace nejen v oblasti legislativy ÚNMZ
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Evropský podnikatelský konzultační panel - EBTP EBTP je konzultačním nástrojem Evropské komise Umožňuje podnikatelským subjektům sdělit své názory Evropské.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení podnikatelského sektoru) Leden 2008 Příprava předsednictví České republiky v Radě EU (zapojení.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Tematický blok 3: Institucionální aspekty Budoucnost, kterou chceme Kapitola IV – Institucionální rámec pro udržitelný rozvoj B. Posílení mezivládního.
LEGÁLNÍ METROLOGIE Je to část metrologie, vztahující se k jednotkám, metodám a měřidlům z hlediska předepsaných technických a právních náležitostí, jejím.
Předsednictví ČR v Radě EU Česká inspekce životního prostředí 14. května 2008 Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna:
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
České technické normy v oblasti kosmetiky
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Normalizace v oblasti environmentálního managementu
Den ÚNMZ 10. února 2010 Ing. Karol Ružička.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Národní fytosanitární workshop EUPHRESCO / ERA-Net Příležitosti k mezinárodní spolupráci s EFSA v oblasti bezpečnosti potravin Ministerstvo zemědělství.
Vytváření a prosazování českých zájmů v Evropské unii Členství ČR v EU, 18. ledna 2011.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
Ing. Jiří N O V O T N Ý CDV Tel.: ČKS-50.konference.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Zapojení veřejnosti a NNO do NRP a NSRR Oponentura a doporučení k návrhům NRP a NSRR realizované neziskovým sektorem a informační kampaň.
Zase přijdou povodně, kdo nám pomůže? Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Klauzule solidarity, koordinace.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Právo mezinárodní a právo vnitrostátní
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Technické požadavky na výrobky
Příprava operačních programů
Marie Rottrová
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Legislativní pravidla vlády I - úvod
Praktické aspekty příprav českého předsednictví leden - červen 2009 Eurocentrum Ústí nad Labem 22. října 2008.
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

Odbor mezinárodních vztahů Den ÚNMZ 2011 Odbor mezinárodních vztahů 8. Února 2011 Ing. Miroslav Chloupek

Aktivity Odboru mezinárodních vztahů v roce 2010 a výhled na rok 2011 Mezinárodní aktivity EU instituce Notifikace technických předpisů

Mezinárodní aktivity 2010 Mezivládní a meziresortní komise Semináře a zahraniční návštěvy Projekty

Mezinárodní aktivity 2011 Využití kontaktů a MOU Orientace – dle požadavků (lokality, oblasti působnosti) Projekty – ČR, EU … Požadavky od partnerů v ČR + zájem ze zahraničí Experti – nabídky Materiály k dispozici

EU instituce PS G7Rada EU + PS EK – koordinace stanovisek RKS MPO – změna dle opatření ministra 2011 – 10 směrnic – přizpůsobení NLF a Lisabonské smlouvě Změna systému normalizace 98/34 - novela Dokončení legislativy z 2010 Legislativa v gesci dalších resortů

Notifikace technických předpisů 98/34 – 26 notifikací z ČR, celkem 876 98/34 – 11 připomínek/podrobných stanovisek ČR Mandáty na normy – distribuce, stanovisko za ČR Příprava novely 98/34 – PS EK WTO/TBT – 9 notifikací ČR, celkem 1850 KTPO – 3 zasedání v 2010

Další činnosti odboru KTPO – 3 zasedání v 2010 EHK OSN – WP 6 WTO TBT – Informační středisko + Výbor WTO TBT v Ženevě VEU na pracovní úrovni

Jméno jmeno@unmz.cz