Mediální manipulace www.demagog.cz http://zpravy.aktualne.cz/domaci/studenti- rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a0025900fea04/

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Iluze a realita virtuálních přátelství klíč k sociálním problémům PhDr. Vojtěch Bednář
Advertisements

Individuální psychologie
Předmět psychologie Předmět psychologie práce a organizace.
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
BEHAVIORISMUS John Watson I.P.Pavlov C.L.Hull N.E.Miller J.Dollard
Sociální konstruktivismus
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_18_OSVZ_ZSVb Ročník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Analytická psychologie
Reálné a zobrazené vzory
DVĚ EXTRÉMNÍ KONCEPCE SOCIALIZACE
Hlubinná psychologie MILANA REICHLOVÁ.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 1. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Socializace,
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
socializace, sociální role, pozice a status
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Gender problematika Nejprve zmíním motivaci tohoto výzkumu,
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
SOCIÁLNÍ DETERMINACE PSYCHIKY
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Hodnoty, normy Konformismus, deviace
Socializace Občanský a společenskovědní základ
Šárka Hučíková, V8A Gymnázium Jiřího Ortena
Sociologie pro SPSP téma 9: Rodina a socializace: (Rodina, proces socializace a problematika sociálních deviací) SPP 701 FSS MU Brno, 2006.
ANNA FREUDOVÁ Jakub Novák, C4A Jakub Novák C4A Dorothy a Anna.
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
3. téma: Kultura
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
KULTURA kognitivní prvky normativní prvky jazyk materiální prvky.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 1. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Analýza duchovní situace Duchovní postoj Dialog s Bohem Duchovní hloubka Poslání Vzájemné ovlivnění všech prvků.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_TOMAS_VASATA_CLOVEK _VE_SPOLECNOSTI_SOCIALNI_KONTROLA_11 Název školyStřední škola služeb,
Vliv společenského prostředí na utváření osobnosti, sociální prostředí, komunikace a socializace.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
S OCIÁLNÍ PSYCHOLOGIE Mgr. Vladimír Velešík. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy ANOTACE 1.Kód DUMu: VY_32_INOVACE_1.SV.18.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Socializace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Sociálně-patologické jevy u dětí a mládeže Pojem patologie Sociální deviace Sociální kontrola (vnější, vnitřní – formální/neformální)
Trocha teorie nikoho nezabije …. VLASTNOSTI OSOBNOSTI OSOBNOST - souhrn vlastností, procesů a stavů, návyků, postojů, které tvoří celistvou strukturu.
Osoba a osobnost Pavlína Jordánová, Margita Přikrylová, Eliška Roubalová.
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Sociologie pro SPP/SPR
Sociální skupiny a role
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Socializace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Socializace Kejřová.
Sociální pozice a role. Zdroj obrázků:
Lekce 6: Dítě v procesu socializace výchovy a vzdělávání
Hodnoty, normy Konformismus, deviace
Zpracovala: Ing. Lenka Hřibová
Sociální psychologie.
Socializácia proces sociálneho a individuálneho vývinu človeka
Pedagogika a psychologie
5. Kultura jako řešení problémů přežití
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
Lekce 6: Dítě v procesu socializace výchovy a vzdělávání
MÉDIA A KOMUNIKACE.
Transkript prezentace:

Mediální manipulace www.demagog.cz http://zpravy.aktualne.cz/domaci/studenti- rozjizdeji-kampan-proti-propagande-a- bludum/r~c1f97c0ea36f11e6a16a0025900fea04/ Velmoc v oboru aktuálně - Rusko (kauza Krym) Seriál Kosmo 2.díl  (Karlštejn) Terorismus a média – je zveřejnění vinou/podílem na vině?

Sociální sítě Hoaxy Politické dopady – (prezidentův mluvčí a Twitter https://www.youtube.com/watch?v=nkDnp4un4t 4 ) „občanská žurnalistika“

8.5.2018 SOCIALIZACE

socializace Proces, v němž se člověk jako biologický tvor stává prostřednictvím sociální interakce a komunikace s druhými sociální bytostí schopnou chovat se jako člen určité skupiny či společnosti

Univerzální kulturní prostředek k zajištění kontroly chování a myšlení členů společnosti Přijetí vědění, hodnot, norem a měřítek své kultury Utváří způsob jednání a formuje tendence k reagování v různých situacích Nejdůležitějším činitelem je jazyk

Zásadní problém socializace Nesocializovaní jedinci – sociální deviace Společnost bez socializace – rozpad X Přenáší se i sociální nerovnosti Lze se socializovat do deviantní skupiny

Činitelé socializace Rodina Škola Vrstevnická skupina Masmédia Genderová socializace – učení se genderovým rolím Neuvědomělé, kolem 2. roku života

Sigmund Freud Zakladatel psychoanalýzy Chování ovládáno nevědomím 3 složky osobnosti: ID (princip slasti, pudy), EGO (princip racionality a reality, řídící složka), SUPEREGO (osobní morálka)

Charles Horton Cooley Teorie zrcadlového Já Pro budování vlastní identity důležité názory druhých: vidíme a chápeme sami sebe tak, jak se domníváme, že nás vnímá okolí 1. představa, jak se já jevím druhým 2. jak druhý tento náš vzhled hodnotí 3. náš vlastní pocit (ne)uspokojení

Georg Herbert Mead Socializace jako přejímání rolí druhých 1. fáze - play – děti napodobují, hrají si NA někoho (významní druzí – maminka, doktor…) SELF (osobnost) = ME (konformita) + I (spontaneita) 2. fáze – game – organizované hry s pravidly (generalizovaný druhý – musíme znát všechny role dané hrou)

Berger + Luckmann Primární socializace – hluboká internalizace základních kulturních návyků Sekundární socializace – vědomosti, specializovaný, odborný charakter (snazší přehodnocení)

Resocializace Rozpad dosud uznávaných hodnot a vzorců chování Přijetí nových, zásadně odlišných hodnot Příklady?

8.5.2018 Otázky? Komentáře?