HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Bezpečnost dopravy na veřejných komunikacích
Marketingový výzkum v dopravě Autobusová linka Praha - Brno
VY_32_INOVACE_08/3/13 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Volný čas Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Dopravní infrastruktura a její hodnocení
REGIONÁLNÍ ANALÝZA DOPRAVA
Dopravně geografická charakteristika kraje Univerzita Karlova v Praze Přírodovědecká fakulta Pavel Břichnáč Markéta Horňáková Michaela Konrádová Prezentaci.
Projekt RegInnoMobil – inovativní řešení pro regionální mobilituHarald Buschbacher Financováno Rakouským ministerstvem dopravy, inovaci a technologie v.
Filip Chvátal ANALÝZA DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI V OBCÍCH ČR.
Analýza vnějšího trhu práce V našich podmínkách jsou organizace v rozhodující míře závislé na zdrojích pracovních sil nacházejících se na území, z něhož.
Porovnání dopravní obslužnosti obcí v ČR a stanovení základních kritérií standardu dopravní obslužnosti obcí Úkol. č. 1F54E/044/110.
Plánování dopravní infrastruktury z pohledu projektanta
Teorie grafů → kvantitativní metody analýzy sítí:
D OPRAVNÍ DOSTUPNOST Seminář z geografie dopravy Filip Chvátal.
Název školy: Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Seminář z geografie dopravy Filip Chvátal
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
1 Plánované změny v železniční dopravě Vít Bárta, ministr dopravy ČR Petr Žaluda, generální ředitel Českých drah Jiří Vodička, předseda představenstva.
PREZENTUJÍCÍ IT služby měst Hodnocení stavu rozvoje informatiky obcí 2. a 3. stupně V období květen až červenec 2014 byly na webech obcí dvojek.
126.1 Jednoduché křižovatky, pravidlo pravé ruky
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_42_INOVACE_422_VZÁJEMNÁ POLOHA DVOU KRUŽNIC 2 Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM prosinec 2012 Ročník použití VM 8. ročník Vzdělávací.
HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY Filip Chvátal. Obr. 2.5: Regionální diferenciace stupně automobilizace v ČR v roce 2004 Pramen: D. Halásek, J. Maryáš, I.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA „ KREV HOSPOD Á ŘSTV Í“ 1.
Název Dopravní výchova - značky
Integrovaný dopravní systém v okolí tratě 199 Michal Šimek Gymnázium Jana Valeriana Jirsíka České Budějovice.
Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing. Jiří Horák
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Fyzika 2. stupeň VY_52_INOVACE_01_06 Rychlost dopravních prostředků.
Grafické znázornění pohybu
Plánování a organizace veřejné dopravy
Organizátor regionální dopravy V Královéhradeckém a Pardubickém kraji.
Analýza dojížďky studentů na VŠB – TU Ostrava
1 Slovní úlohy o pohybu úvod Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným.
12ZADI (cvičení) Marián Svetlík ZS 2011/2012 ZÁKLADY DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ K612 Ústav dopravních systémů K612ZADI Základy dopravního inženýrství CVIČENÍ.
Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Prezentace ročníkového projektu Dopravní dostupnost obcí v okrese Nový Jičín Autor: Petr BALA Vedoucí: Dr.Ing.
REGIONALIZMUS A REGIONY
METROBUSY V PRAZE A OKOLÍ Projekt hierarchizace autobusové sítě Ing. Filip Drápal, ROPID.
CHAPS spol. s r.o. Bráfova Brno Tel.: Fax: Internet:
Geografie dopravy Cv. č. 3: Hodnocení dopravní polohy a dopravní obslužnosti HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY A DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI Cíl cvičení:  aplikace metody.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Pelhřimov Jihlava.
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE Úkol 3 – zadání Z vrstev ArcCR 500 vytvořte mapu vybraného kraje v měřítku 1 : Výsledek porovnejte s Mapou.
Cyklistická infrastruktura a její specifické aspekty ING. JAROSLAV MARTINEK CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Napříč Evropou Matematicko- geografický projekt. Zadání úkolů 1. Podle daných indícií se pokuste zjistit a určit město, ve kterém se nacházíte 1. Podle.
Setkání s hejtmanem Most, Obsah setkání – aktuální témata  Doprava v Ústeckém kraji – souběhy tratí a řešení  Cestovní ruch v Ústeckém.
Bakalářská práce Autor: Petr Hoštička. * Cílem práce bylo zmapovat bezpečnost a použití zádržných systémů v silniční dopravě * Práce se zabývá rozdělením.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název:VY_32_INOVACE_05_03A_Doprava v ČR Téma:Zeměpis České republiky.
ZLEPŠENÍ REALIZACE SPOJENÍ VEŘEJNOU DOPRAVOU V RELACI Č.KRUMLOV – Č.BUDĚJOVICE A ZPĚT PROSTŘEDNICTVÍM MATEMATICKÝCH METOD AUTOR PRÁCE: BC. MICHAELA PEKAŘOVÁ.
Návrh koridorů cyklistické dopravy na území ITI Olomoucké aglomerace
Problematika dopravy na Rychnovsku
Vzorový příklad výpočtu křižovatky se SSZ
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
2. Ročník konference v rámci projektu Železniční doprava pro kraje
Autor: Bc. Lucie Nechvátalová Vedoucí: Ing. Ondrej Stopka, PhD.
osobní doprava patří do sféry služeb
ANALYTICKÁ KARTOGRAFIE
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
HODNOCENÍ DOPRAVNÍ SÍTĚ
MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
Slovní úlohy o pohybu úvod 1
HODNOCENÍ DOPRAVNÍ SÍTĚ: ŽELEZNIČNÍ SÍŤ OLOMOUCKÉHO KRAJE
Geografické informační systémy
GeoGRAFICKÁ KARTOGRAFIE
Činnost společnosti Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje s.r.o. Konference IDS Žďár nad Sázavou,
Modelování křižovatek modelem SYMOS’97
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY
Transkript prezentace:

HODNOCENÍ DOPRAVNÍ POLOHY Filip Chvátal

Obr. 2.5: Regionální diferenciace stupně automobilizace v ČR v roce 2004 Pramen: D. Halásek, J. Maryáš, I. Galvasová, T. Krejčí, D. Seidenglanz. 2006

Pramen: www.jizdnirady.cz (jízdní řád platný v období 2004/2005) Obr. 4.4: Počet spojů hromadné dopravy ze Znojma do obcí Znojemska ve večerních hodinách běžných pracovních dnů Pramen: www.jizdnirady.cz (jízdní řád platný v období 2004/2005)

Polohová diferenciace obcí na Znojemsku Pramen: Toušek, V., Seidenglanz, D., Krejčí, T., Hubl, R. (2005)

Zadání cvičení č. 6 Vybrat si ORP Každou obec v ORP obodovat podle metodiky (kolik je tam daných komunikací v určité vzdálenosti od obce, případně kolik jich obcí prochází) Vzdálenost se počítá od hranic intravilánu, nehodnotí se komunikace co prochází obcí – jen ty co se jí dotýkají a jsou v jejím okolí) Vytvořit mapu a napsat závěr formou normálního protokolu Započítat silnici podle čísla, ne podle křižovatky, stejně železnice podle čísla tratě (každé číslo, jedna trať) (to znamená, že silnici číslo 22 započítáte jen jednou nehledě na to, kolik tam je křižovatek) V databázi http://historie-trati.wz.cz/ zjistíte, jestli je daná trať elektrifikovaná (má trakci), jestli je dvojkolejná, jestli je to celostátní koridor, či celostátní dráha Odevzdat do 8.5. !!!

Příklady pro určení počtu hran a uzlů v „terénu“