Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Advertisements

 problematika odborné způsobilosti SBS 20 let upravena naprosto nedostatečným způsobem,  především v oblasti soukromých detektivních služeb,  živnostenský.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektu Úřadu práce v Mostě MIKROREGIONY MOSTECKA: Budoucnost patří kvalifikovaným.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ÚŘAD PRÁCE ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
1 HK ČR, TECHNICKÉ FÓRUM 2016 ING. MICHAL ŠTEFL VICEPREZIDENT HOSPODÁŘSKÉ KOMORY ČR.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Projektová příprava vzdělávacích akcí.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Informační a poradenské centrum ZČU
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/
Dokument KAP MSK - obsah
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Úřad práce České republiky
Plánování ve školní tělesné výchově
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Hlavní město praha a integrace cizinců
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Prvky duálního systému přípravy žáků
Základní informace o poskytovateli

Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Gymnasium Jižní Město Praha
Vzdělávací projekt v prostředí příspěvkové organizace kraje
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Zvláštní odborná způsobilost
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Vzdělávání a práce web pro cestu za lepší prací
Klíčová aktivita 05 Vzdělávací modul „Boj s korupcí“
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
Ing. Alice Hříbalová - VP
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Šablony I a jejich realizace
Inovace VOV informace o projektu
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Transkript prezentace:

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Realizátor : Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace, Ostrava-Zábřeh, U Studia 33, 700 30

Historické zkušenosti a projekty spojené s dalším vzděláváním REKVALIFIKACE Rekvalifikací se rozumí získání nové kvalifikace a zvýšení, rozšíření nebo prohloubení dosavadní kvalifikace, včetně jejího udržování nebo obnovování. Za rekvalifikaci se považuje i získání kvalifikace pro pracovní uplatnění fyzické osoby, která dosud žádnou kvalifikaci nezískala.   Rok 1998 PALMIF CZ 9705-03-B/10 (Pracovní rehabilitace pro rizikové skupiny občanů). Program prevence kriminality č. 67.26 (Středisko pracovní rehabilitace pro rizikové skupiny občanů). Rok 2002 - 2004Projekt CZ00.10.01.03.0022 (Komplex činností - programy pro rizikové skupiny - Centrum pracovní rehabilitace). Rok 2007 - 2010 Projekt CZ.04.1.03/1.1.14.2/0054 Adaptace, motivace a kvalifikace ohrožených skupin obyvatelstva Rok 2010 – 2012 zapojení do projektů UNIV 2 – Kraje, NSK 2, UNIV 3

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Rekvalifikace Rekvalifikační kurzy jsou organizovány podle požadavků profesních kvalifikací a upravených osnov učebních oborů, které jsou současně vyučovány na SŠ v řádném denním studiu pro žáky. Vstupní předpoklady: zdravotní způsobilost pro zvolený obor Organizace kurzu: Denní docházka v celkovém rozsahu 600 hodin, 480 hodin nebo 300 hodin praktické a teoretické přípravy, mimo zkoušek podle typu kurzu, zvoleného oboru, znalostí a dovedností účastníka (časové dotace dány požadavky při VŘ – nebývají dostatečné!!!)

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Pro koho jsou aktivity určeny : uchazeči bez vzdělání nebo s nevhodnou kvalifikací mladiství uchazeči s kumulovanými handicapy pro pracovní uplatnění samoplátci (IČO) zaměstnanci firem

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání V případě složení zkoušky před zástupcem autorizované osoby absolvent získá Osvědčení o získání profesní kvalifikace!

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Centrum pracovní rehabilitace, 5.května 5472, Ostrava-Třebovice

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání V období 1.9.2004 - 31.8.2017 uskutečnila škola 184 úspěšných zkoušek k získání osvědčení o profesní kvalifikaci pro absolventy rekvalifikačních kurzů 72 úspěšných zkoušek pro zájemce o získání osvědčení o profesní kvalifikaci bez kurzů 42 úspěšných závěrečných učňovských zkoušek pro držitele osvědčení o profesní kvalifikaci

Slabá místa v oblasti dalšího vzdělávání NEDOSTATEČNÉ ZAPOJENÍ DOSPĚLÝCH DO DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NEDOSTATEK MOTIVACE NEPŘEHLEDNÁ NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ (neznalost soustavy NSK) FINANČNÍ NÁROČNOST ČASOVÉ DŮVODY LAICKÁ I ODBORNÁ VEŘEJNOST NENÍ SYSTEMATICKY INFORMOVÁNA ANI MOTIVOVÁNA K DALŠÍMU VZDĚLÁVÁNÍ

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Kontakty: Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace, Ostrava-Zábřeh, U Studia 33, 700 30  www.soustav-ostrava.cz Ředitel školy Ing. Jan Štursa +420 597 494 102 stursa@soustav-ostrava.cz Pavlína Šoborová +420 596 965 166 soborova@soustav-ostrava.cz Děkuji za pozornost!