VY_32_INOVACE_Fi_II_11 Název Rusko – lidé a hospodářství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
R U S K O Obrázek 1 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 20
Rusko Největší země světa, rozkládající se na evropském i asijském kontinentu. 2/3 země leží v tzv. severní zóně s trvale nepříznivými klimatickými podmínkami.
Rusko Jarmila Kovářová.
Východní Evropa.
Východní Evropa.
Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století.
SEVERNÍ ASIE - SIBIŘ.
Rusko Je největší ze států bývalého SSSR (Sovětský svaz).
Zeměpis 7. ročník Zpracovala: Mgr. Jitka Tkadlecová
Transsiberianul Má délku 9289 km a přechází přes osm časových pásem. Je nejdelší dráhou na světě. Její stavba byla zahájena za cara Nicholas II, je také.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Číslo 1, 2 nebo 3 na světových trzích?!
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování tematického bloku Rusko. Jedná se převážně o práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy.
Rusko 20. ledna 2006.
Téma hodiny: Rusko - socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Rusko – socioekonomické poměry Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 8.ročník
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
RUMUNSKO.
Rusko Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
Východní Evropa Z_134_Evropa_Východní Evropa
Nejrozlehlejší stát světa ležící na dvou světadílech
Východní Evropa Z_134_Evropa_Východní Evropa
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Maďarsko TÉMATICKÝ CELEK:Evropa ČÍSLO.
VY_32_INOVACE_Vac_III_08 Obyvatelstvo ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Pobaltí Pobaltské státy jsou Litva, Lotyšsko a Estonsko
Bývalé státy Sovětského svazu
VY_32_INOVACE_Fi_I_07 Název USA- lidé a hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_III_23 Název Politická a hospodářská seskupení států světa, mezinárodní organizace, OSN Název projektu: OP VK Registrační.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_III_04 Název Zemědělství /rostlinná výroba/ Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
VY_32_INOVACE_FI_II_18 NÁZEV SEVERNÍ EVROPA NÁZEV PROJEKTU: OP VK REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/ OP VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VY_32_INOVACE_Fi_II_20 Název Francie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
VY_32_INOVACE_Fi_III_03 Název Světové hospodářství Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_III_8 Název Cestovní ruch Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: červen 2013 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Zeměpis světadílů.
Urči státy, které podle tebe patří do východní Evropy  Rusko, Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko, Estonsko, Lotyšsko, Litva __ __ __ __ __ __ __ __ __ __.
VY_32_INOVACE_Fi_II_19 Název Velká Británie a Irsko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
VY_32_INOVACE_Fi_II_05 Název Čína Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
VY_32_INOVACE_Fi_III_05 Název Zemědělství /živočišná výroba/
RUSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název učiva: Amerika severní
RUSKO (Ruská federace)
ASIE - SIBIŘ VY_32_INOVACE_07-40 Ročník: VII. Vzdělávací oblast:
VY_32_INOVACE_Fi_II_14 Název Evropa - regiony
VY_52_INOVACE_30_02_státy východní Evropy
Název Ohniska politických, národnostních a náboženských konfliktů
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
VY_32_INOVACE_Fi_I_19 Název Jihozápadní Asie
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_160_Evropská část Ruska
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A02Z6-8_Rusko – státní zřízení.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
RUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_2 Název projektu: OP VK
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
EVROPA VÝCHODNÍ EVROPA – RUSKO
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Východní Evropaa státy SNS
VY_32_INOVACE_Fi_II_06 Název Asie – opakování, soutěž
Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Fi_II_11 Název Rusko – lidé a hospodářství Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Petr Fiala

Rusko – lidé a hospodářství

Rusko – lidé a hospodářství Jaký je časový rozdíl mezi západní a východní hranicí Ruska?

Rusko – lidé a hospodářství Na obrovském území Ruska žije více než 100 národů a národností. Rusové z nich tvoří asi 80%.

Rusko – lidé a hospodářství V asijské části je obydlena jižní část Sibiře podél sibiřské magistrály.

Rusko – lidé a hospodářství V Rusku jsou nepříznivé podmínky pro zemědělství. Hlavní zemědělské oblasti: a/ evropská část lesostep b/ step /úrodné černozemě/ na jih od Moskvy k Černému moři c/ oblast od Uralu k jezeru Bajkal

Rusko – lidé a hospodářství Hlavní zemědělské plodiny jsou brambory, pšenice, kukuřice, slunečnice a cukrová řepa.

Rusko – lidé a hospodářství V subtropické oblasti u Černého moře se pěstuje čajovník, citrusy.

Rusko – lidé a hospodářství Rozšířený je chov dobytka, vepřů a drůbeže.

Rusko – lidé a hospodářství Velké problémy ruského průmyslu je velká vzdálenost mezi zdroji surovin a zpracovatelským průmyslem.

Rusko – lidé a hospodářství Průmyslové oblasti: a/ oblast mezi Moskvou a Uralem b/ oblast Uralu /velké zásoby rud – Jekatěrinburg a Čeljabinsk c/ západní Sibiř – průmyslový pruh mezi Omskem, Novosibirskem a Kuzněckou pánví d/ východní Sibiř – oblast Irkutska na řece Angaře, zpracování bauxitu /hliník/ a dřeva /tajga/

Rusko – lidé a hospodářství Nejdůležitější je železniční doprava.

Rusko – lidí a hospodářství Nejdůležitější vodní cestou je Volha a s ní spojené plavební kanály.

Rusko – lidé a hospodářství Města Ruska: Moskva – hlavní město Sankt Peterburg Murmansk – přístav Vladivostok - přístav

Rusko – lidé a hospodářství Datum vytvoření: 1. 2 . 2012 Předmět: zeměpis Ročník: sedmý Anotace: po ověření prezentace se žáci seznámí s učivem o Rusku – lidé a hospodářství. Zdroj: Demek, J., Mališ, I.: Zeměpis 7 pro ZŠ – Zeměpis světadílů. SPN, Praha 2008