Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Advertisements

Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
STŘEDNÍ ŠKOLA ODBORNÉ UČILIŠTĚ HORNÍ SLAVKOV KOUNICE 613 tel.:
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
ROTARY INTERNATIONAL DISTRICT 2240 Prezentace rodinných výměn pro kluby DISTRICT 2240 RI, 2010.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Praxe 2015 Birmingham ONDŘEJ DRAHORÁD. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou krocích: Nejdříve všichni, kdo měli zájem o praxe.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
ERASMUS + stručný postup k výjezdu na praktickou stáž.
MOBILITY DAY Praktická stáž Erasmus+ Ing. Bohdana Čechová.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe Portsmouth Výběrové řízení  Přihlášky- průměry známek z předchozích ročníků, známky z angličtiny, absence, motivace k přihlášení se na stáž.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Zahraniční praxe 2015 Birmingham Kateřina Pášová.
Anglie ADÉLA VITÁSKOVÁ BARBORA LEHNEROVÁ. CESTA DO ANGLIE  Sraz jsme měli na školním dvoře v 9 hodin rodiče se s námi rozloučili a vyjeli jsme. Jelo.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Curriculum Vitae Životopis
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Veronika Kratochvílová
Birmingham Anna Marie Nešpůrková, P3A 16. Dubna května 2016
Birmingham Alžběta Reinhardová – Č. euro p.
Odborná Praxe Portsmouth
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Vojtěch Plíva Portsmouth
Lucie Pichlerová Právnická fakulta
Kateřina Kynčlová Praxe Anglie - Portsmouth –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
DUBLIN ILONA ANDRIYASHYN M3A.
– CZ01-KA Ambrožová Jitka
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
S Europassem ukážete, co umíte
Odborná praxe Portsmouth
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Odborná praxe v Německu
ENA LJUBOJEVIĆOVÁ DUBLIN CZ01-KS
Bojíte se francouzštiny?
Odborná stáž -Portsmouth
Julianna Cubera IRSKO - DUBLIN – číslo projektu: CZ01-KA
Adéla Kupčeková Portsmouth –
Pracovní porada Pracovní list.
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Anglie Monika Trochtová.
Občanské soudní řízení I.
Pracovní porada Pracovní list.
Michaela Niklová Portsmouth
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
ZÁJEZD DO ANGLIE NE – PÁ Odjezd: 19:30 Příjezd: 14:00
Ekonomika– národní hospodářství
Pracovnělékařské služby
UK01-KA
Gymnázium Česká Lípa.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ21 Excel - čas Předmět  Výpočetní.
Hodnocení informačního střediska
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Občanské soudní řízení I.
Organizace práce na prodejně
Občanské soudní řízení I.
Mobilita v rámci bilaterálních dohod
Odborová organizace Dolu Jan Šverma, pořádá wellness zájezd do
Cyklus malého projektu
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Transkript prezentace:

Praxe v Portsmouth 2015 Adéla Pálková

Získání grantu a Výběrové řízení Program Erasmus+ Přihlášení účastníků (pomocí motivačních dopisů cca 130 studentů) zúžení výběru (na cca 60 studentů) Konečné zúžení (na 21 účastníků)

Jazyková příprava ve škole (formou jazykových kurzů cca 39 hodin navíc našeho volného času) na Mísečkách (jazykový kurz a seznamovací aktivity) Příprava potřebných podkladů ( motivační dopis, životopis)

Doprava Praha - Portsmouth Cesta tam i zpět nám trvala cca 4 hodiny: Odlet z letiště Václava Havla na London Gatwick Odjezd vlakem z London Gatwick přímo do Portsmouth Rozvoz taxíky do hostujících rodin (Cesta zpět byla stejná pořadí samozřejmě naopak) Na celý měsíc jsme měli zaplacené jízdné po Portsmouth i po celém hrabství Hampshire (autobusová doprava)

Ubytování Bydleli jsme u hostujících rodin, u kterých jsme měli předplacenou polopenzi (snídaně, večeře) Bydlení v různých rodinách nejčastěji po 1, 2, ale i po 3 (= různá kvalita stravování, ubytování a návyků) První tři týdny – malý domeček v Coshamu (malý pokoj na tři lidi);(cca 15 minut pěšky od hlavní ulice, kde každých 10 minut jezdily autobusy do centra) Poslední týden – malý domeček v Southsea (velký pokoj pro jednoho);(cca 3 minuty pěšky od hlavní ulice)

Pracovní umístění Každý z nás získal pracovní umístění, podle oboru a náplně o kterou žádal Já jsem pracovala v IBD Partnership (zajišťující studentům pracovní umístění v Portsmouth a umístění v hostující rodině) Mojí náplní byla převážně administrativní práce (archivace starých účastníků, vytváření složek s novými účastníky, laminace certifikátů, vytváření podrobných dokumentů pro agenturu)

Volný čas Převážně strávený výlety Anglie (Londýn, Brighton, Southampton, Fareham) Portsmouth ( Spinnaker Tower, Portsmouth Harbour, atd.) Nákupní centra a známé obchody například jako Primark

Dokumenty Každý ze studentů musel během zahraniční praxe zpracovat: Pracovní deník (ve kterém jsme popisovali náš pracovní den a náplň práce) Feedback pro Erasmus+ Europass Mobility (česká a anglická verze) Slovník nejčastěji používaných slov a frází Placement Evaluation (hodnocení práce od zaměstnavatele) Článek na webové stránky Závěrečná zpráva

Financování Celá zahraniční praxe byla zcela financována ze získaného grantu od Evropské Unie Grant pokrýval: Polopenzi u rodiny Kapesné (peníze převážně na stravu a jízdné) Pojištění

Hodnocení Příprava jazyková a organizační byla podle mě nezbytná pro odlet a aklimatizaci v cizí zemi. Průběh praxe probíhal bez větších problémů a zádrhelů. Moje očekávání bylo naprosto vyplněno a to jak pracovním umístěním tak i lokalitou.