Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nařízení EP a Rady (EU) č
Advertisements

VÍCE OVOCE, VÍCE CHUTI, VÍCE AKTIVITY!
Marketing VY_32_INOVACE_ Marketing - metoda řízení, která se zaměřuje na potřeby zákazník - každý výrobek je totiž určen jiné cílové skupině (cílová.
Tuky v dětském jídelníčku
Výživové inovace jako součást společenské odpovědnosti firem
Dana Gabrovská Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
LIPIDY I Rozdělení, vlastnosti
Výživové směry Ing. A. Říhová.
NUTRILITE – Kroměříž.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Tuky – složení, značení, hodnocení, výživová doporučení
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Potraviny – zdroje energie
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Tržní hospodářství I. Petr Machala.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_12.
„EU peníze středním školám“ Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
DĚTSKÁ VÝŽIVA A OBEZITA V TEORII A PRAXI 7
MultiVita pomáhá s chutí růst Ing. Radka Šimánková Manažerka značky Rama.
Unilever Nové způsoby výroby a udržitelný rozvoj Site Introduction PRAHA.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Budoucnost retailu?. Žijeme v zajetí vlastního světa …
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
„Sami“ si vybíráme cestu zdraví nebo nemoci..
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Příjemce podpory – škola: Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Regionální potravina a novinky v legislativě
VÝZNAM & PŘÍNOSY VÝVOJE V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
Požadavky mezinárodních standardů na pomocné a přídatné látky Ing. Naděžda Kulišťáková Cahlíková, Ph.D. Dr. Ing. Leona Petrová Ing. Petra Šotolová.
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
Tvorba značky. Značka Hodnota Investice Přínosy Systém hodnot.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
TISKOVÁ KONFERENCE KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
D EZERTNÍ SMĚSI 3 Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Anotace:Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Energeticky bohatá poživatina,
VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
TUKY (LIPIDY).
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Tuky jsou vydatným zdrojem energie (1 g tuku = 38 kJ),
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Řízení zásob ve výrobním podniku
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Výroba dezertních hmot 1
Výroba dezertních hmot 3
PESTROST STRAVY.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin říjen 2017
Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Řízení zásob ve výrobním podniku
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Obecná bezpečnost vybraných druhů potravin
Maso a masné výrobky Dodatky.
Transkript prezentace:

Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR Reformulace potravin Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR

Nestlé a Česká republika tradice 150 let, v Čechách od 1890 3 továrny – 65 000 t potravin více než 50 % export 60 značek 11 mld. Kč obratu

…zdravější budoucnost a kvalita života složení výrobku – reformulace původ ingrediencí – jak je získáváme dopad na životní prostředí kvalita, chuť, nutriční hodnoty dopad na výrobní náklady snižování cukru o 5 % 2020 snižování soli o 10 % 2020 snižování tuků o 10 % 2020 odstranění TFA 0 % 2017

snižování cukru Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle již 15 let inovace - „Nestlé cukr“ změny technologie Orion Banány v čokoládě JOJO Mixle Pixle 10% 33t cukru ročně 30% 10t cukru ročně Cukr

snižování soli Výrobky Maggi Další plány: úprava receptury Maggi Chutná pauza Maggi AmoreMio Maggi Dobrý hostinec úprava receptury postupná změna - akceptace chuti Výrobky Maggi 8-35 % 2014-2016 Sůl

odstranění TFA Orion Margot průmyslově vznikající trans-mastné kyseliny nahrazení ztužených tuků neztuženými bez změny chutě a nutričních hodnot značení na obalech? Orion Margot Reformulace roku bez TFA méně cukru více kokosu nezvýšená cena pro spotřebitele TFA

Grafické znázornění porce GDA (doporučená denní dávka) Co najdete doma v kuchyni (kitchen cupboard) Ovocné šťávy, rostlinné extrakty