JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rostliny na jaře.
Advertisements

Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Kvetoucí a nekvetoucí rostliny
Amarylkovité (nadpis podtrhni správnou barvou pro jednoděložné r.)
BYLINY A KEŘE LESA 14..
Jaro Jarní květiny.
Elektronická učebnice - I
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
JARO.
VY_32_INOVACE_28_ Prvouka 3.ročník Rostliny 1.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
český název POZNEJ JARNÍ BYLINY Podle obrázků poznávej bylinky,
Rostliny na jaře 4. ročník
Roční období Název školy:
Byliny.
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
JARO Jaro je roční období, které začíná 21. března.
Krytosemenné rostliny.
Jarní rostliny.
Prvouka ROČNÍ OBDOBÍ 1. ročník
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: březen 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková ROČNÍ OBDOBÍ PODZIM? JARO? LÉTO? ZIMA?
VY_32_INOVACE_Sib_III_08 Třídění rostlin Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
LÍBILA BY SE VÁM NAŠE ZEMĚ V TÉTO PODOBĚ?!
3. Laboratorní práce Pokožka listu s průduchy
JARO? LÉTO? ZIMA? PODZIM? ROČNÍ OBDOBÍ
VY_32_INOVACE_Sib_III_14 Byliny
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Krytosemenné rostliny – semena v plodech
Semenné rostliny Pětilístek: list
JARO.
Rozmnožování rostlin Jméno autora Datum vytvoření Září 2011 DUM 10
VY_32_Inovace_ Jaro - části rostlin Člověk a jeho svět 2.ročník
JÉJE? K POJEDEME BABIČCE ZÍTRA. SI MUSÍME VĚCI SBALIT.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Výtrusné rostliny – plavuně, přesličky, kapradiny
Základní geometrické rovinné útvary 1
ZŠ a MŠ Nedašov, příspěvková organizace
05 Květiny a stromy na jaře
Člověk a jeho svět, Prvouka, Stavba rostliny
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_107_Stonek bylin
ROZKVETLÉ ZAHRADY, LOUKY A POLE
Jarní květiny Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_29_PRVOUKA
Jaro na zahradě - jarní práce - jarní květiny.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
ČÁSTI KVETOUCÍCH ROSTLIN VY_32_INOVACE_06
Příroda na jaře - opakování
VY_32_INOVACE_17_PŘV_BYLINY
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_04_JARO TÉMA: JARO
Květinové jarní probuzení VY_32_ INOVACE_01_03
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ Kořen, stonek
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
VY_32_INOVACE_08_ROK_jaro
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Transkript prezentace:

JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky. Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace JARNÍ KVĚTINY Březen to je měsíc jara, budí všechny květinky. „Vstávejte a rozkvétejte, I když jste jen malinký! Sluníčko se na vás směje, už musíte vstávat!“ Paprsek, ten krásně hřeje, zkouší teplo dávat. Autor: Mgr. Romana Martináková

Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 CO UŽ VÍME OZNAČ KVĚTINY, KTERÉ POZNÁVÁŠ ! V JAKÉM ROČNÍM OBDOBÍ ROSTOU?

BLEDULE SNĚŽENKA BLATOUCH PRVOSENKA SMETANKA NARCISKA TULIPÁN Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 A NĚCO NOVÉHO ZAPAMATUJ SI SPRÁVNÉ NÁZVY JARNÍCH KVĚTIN ! BLEDULE SNĚŽENKA BLATOUCH PRVOSENKA SMETANKA PAMPELIŠKA NARCISKA TULIPÁN

KVĚT LIST STONEK KOŘEN I TOTO SE POKUS ZAPAMATOVAT ! Elektronické učební materiály – I. Stupeň Člověk a příroda 1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace I TOTO SE POKUS ZAPAMATOVAT ! PEČLIVĚ SI PROHLÉDNI A ZAPAMATUJ ČÁSTI KVĚTINY ! KVĚT LIST STONEK KOŘEN

BLATOUCH PRVOSENKA SNĚŽENKA BLEDULE NARCISKA TULIPÁN Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace DOKÁŽEŠ SPLNIT I TENTO ÚKOL? PŘIŘAĎ SPRÁVNÝ NÁZEV KVĚTINY K OBRÁZKU! BLATOUCH PRVOSENKA SNĚŽENKA BLEDULE NARCISKA TULIPÁN

Malé, žluté sluníčko, mhouří bílé řasy. Namáhej se maličko! Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 UHODNEŠ JARNÍ HÁDANKY? Malé, žluté sluníčko, mhouří bílé řasy. Namáhej se maličko! Co to bude asi? Je celá fialová, v trávě se lehce schová, včelkám to ale nevadí, Vůně ji stejně prozradí. Kterápak to asi bude?

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace TULIP FLOWER ROOT

Jaro přichází v lednu, v březnu, v září. Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 OZNAČ SPRÁVNÉ SLOVO VE VĚTÁCH ! Jaro přichází v lednu, v březnu, v září. Podzemní částí rostliny jsou stonky, listy, kořeny. Sněženka má bílou, žlutou, červenou barvu. Nejkrásnější část květiny je kořen, stonek, květ. Žlutá jarní květina se jmenuje prvosenka, bledule.

Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda 1 Elektronická učebnice - Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2, příspěvková organizace POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz/images/?CTT=6&ver=14&app=powerpnt.exe Prvouka pro 1.roč. – příručka pro učitele / PRODOS http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/21/Blatouch_bahen%C3%AD.JPG/258px-Blatouch_bahen%C3%AD.JPG http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Bellis_perennis_dsc00906.jpg/258pxBellis_perennis_dsc00906.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/31/Primula_veris_0x.JPG/250px-Primula_veris_0x.JPG