Využití Vedlejších energetických produktů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BETONY.
Advertisements

LEHKÉ BETONY.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Vodonepropustné betony – PERMACRETE®
Cement je hydraulické pojivo k výrobě malty a betonu.
Stavebnictví Pozemní stavby Výroba betonu(STA23) Ing. Naděžda Bártová.
Výroba železa Železné rudy : Magnetovec(magnetit) až 70% Fe
Písemka č.III  jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b 2 b 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Ústav betonových a zděných konstrukcí Přesypaný most na dálnici D4704
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
PŘETRVÁVÁ KRIZE VE STAVEBNICTVÍ? 1 Přetrvává krize ve stavebnictví? Praha, Žofín, 7. října 2014 Ing. Jiří Koliba náměstek ministra pro stavebnictví.
Využívání druhotných zdrojů energie
Easycrete ® Ing. Vladimír Veselý Plzeň
Koncepce odborného vzdělávání a certifikace dospělých v oboru CHZ a TČ v České republice ( EPEE 2008 ) Ing. Ivan Zahrádka, Svaz CHKT, Praha 9, tel.:
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Základní problémy přípravy a provozu bioplynových stanic v ČR CZ Biom – České sdružení pro biomasu Ing. Tomáš Dvořáček Bioprofit s.r.o.
Projekt Modernizace výuky všeobecně vzdělávacích a odborných předmětů
vlastnosti lineární funkce
Způsob zhutňování je ovlivněn těmito faktory:
VLIV NETRADIČNÍCH SUROVIN NA VÝPAL PORTLANDSKÉHO SLÍNKU
Jak specifikovat beton a další produkty
Úspory energie a regenerace
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Spotřebitelská legislativa EU a nejnovější vývoj
XII. Celostátní finanční konference SMO ČR listopad 2009 daňová optimalizace obcí v oblasti DPH Olga Holubová, daňový poradce.
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
Hornicko-geologická fakulta VŠB–TUO VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU A VÝVOJI Výzkumná centra - 1M poskytovatel - MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY.
Tato prezentace byla vytvořena
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
Výroba surového železa
Standardy pro vrstvy konstrukcí vozovek Ing. Stanislav Smiřinský
Zkušební postupy pro beton dle ČSN EN 206 Tomáš Vymazal
Návrh složení cementového betonu.
Roční produkce VEP ve skupině ČEZ
Metodika řízení projektů
ZÁKLADNÍ NORMOVÁ A PŘEDPISOVÁ USTANOVENÍ V OBORU DOPRAVNÍCH STAVEB (POZEMNÍ KOMUNIKACE) Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute.
Mladeč 132, Chudobín, Česká Republika
Projekt EVO1 Jednočlánkové bezbariérové tramvajové vozidlo typu EVO1 člen skupiny
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum: duben 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
21. řádné zasedání odborné sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ TKP 18 – Změny 2015 Ing. Jiří Hlavatý, Ph.D. ředitel úseku kontroly.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 AnotaceSeznámení.
Předcházení vzniku odpadů v silničním stavitelství Konference Předcházení vzniku odpadů ČVUT v Praze.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_24-16 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorRobert.
TECHNOLOGIE VÝROBY UMĚLÉHO POPÍLKOVÉHO KAMENIVA
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová.
Název školy Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace Autor Ing. Marie Varadyová Datum:červen 2012 Předmět: Zkoušení stavebních.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_22-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Soutěž v přípravě vysokopevnostního betonu. Osnova přednášky Vysokohodnotný beton  Historie  Klíčové vlastnosti  Závislost pevnost – vodní součinitel.
Marketingové nástroje Ing. Radka Johnová, Ph.D.
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Výroba surového železa
Strategické úkoly MD Pardubice
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Speciální izolace BJ13.
Rozpočtování - Inženýrských staveb
VY_32_INOVACE_01_32_NERUDNÍ SUROVINY
 jméno, kruh, varianta 3, 4  Odpověď – 1 a b  6 x 50 sekund
REVIZE NOREM PRO TRAMVAJOVOU DOPRAVU
Složení betonu VY_32_INOVACE_02_029
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Rozpočtování - Inženýrských staveb
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Nízkoteplotní asfaltové směsi
Transkript prezentace:

Využití Vedlejších energetických produktů pro léta 2016 a dále ASVEP z.s. (plnění úkolů z června 2015)

TKP staveb pozemních komunikací kap.18, betonové konstrukce a mosty Kap.18.2.2.5. Příměsi Příměsi jsou jemnozrnné anorganické práškové materiály, jejichž maximální zrna jsou menší než 0,25, resp. 0,125 mm. Přidávají se s cílem ovlivnit konzistenci a vnitřní soudržnost čerstvého betonu, nebo k docílení speciálních vlastností betonu Kapitola je dále rozdělena na podbody a) až l) Přísady typu vysokopecní struska, křemičitý úlet a mletý vápenec jsou definovány každá v jednom bodě (j, k, l) – pouze ČSN EN Popílky mají svá omezení v osmi bodech (b-i)!! I přesto došlo k zjednodušení použití VEP u ŘSD Zmizela diskriminace hnědouhleného popílku a dvojnásobný počet zkoušek na kvalitu

Definice „Druhotné suroviny“ Na jednáních s MPO byla vyřčena podpora MŽP nemá o definici zájem z několika důvodů: má moc práce s vyhláškou 294/2005 Sb. O využití odpadů na povrchu terénu připravuje novelu zákona č.185/2001 Sb. Zákon o odpadech EU taky nemá definici Druhotné suroviny – logické vysvětlení

Spolupráce s V prosinci 2015 zahájeno jednání o možné spolupráci Předběžně dohodnuta změna názvu Burzy odpadů na Burzu druhotných surovin Dohodnuta spolupráce na přípravě prodeje VEP od roku 2017 Jednání vedení ČMKBK na MŽP ohledně VEP – pozitivní ohlasy Další jednání dnes 18.2.2016 ve 13h