Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Analýza potřeb v území jako východisko pro tvorbu Krajského akčního.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Porada ředitelů SŠ Čerpání finančních prostředků ve školství z OP na období srpna 2015.
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO SASKÉM REGIONU / ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PARTNERSCHAFTLICHEN ZUSAMMENARBEIT DER ÖFFENTLICHEN.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Informační a poradenské centrum ZČU
Radovan Výsmek PS Vzdělávání Zlín,
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Odborné učiliště Chroustovice
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Podpora krajského akčního plánování
Náměty pro činnost Národního fóra
Kvalitní řízení vede k úspěchu
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Klíčová témata projektu
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Implementace krajského akčního plánu Ing. Tereza Balousová, MBA
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktuální informace o projektu IKAP
Analýza potřeb v území Ing. Martin Kolář
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Jihočeském kraji
Implementace Krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji I –
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ŠKOLY ZAPOJENÉ DO PROJEKTU MOV
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Řídící výbor – , hod. Městský úřad Český Krumlov projekt „MAPII – ORP Český Krumlov“ reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Transkript prezentace:

Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I Petr Lamač, 2. 10. 2017

Projekt IKAP název projektu: Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I (IKAP) výzva „Implementace krajských akčních plánů I“ Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (OP VVV) období realizace: 1. 1. 2018 – 31. 12. 2020 celkové náklady: max. 111 mil. Kč vychází z priorit, které vyplynuly z Dokumentu KAP oprávněný žadatel: kraj 3 části: Podpora polytechnického vzdělávání Pedagog 21. století Asistenční centrum „Impuls pro kariéru“

Projekt IKAP část Podpora polytechnického vzdělávání Cíl: podnícení zájmu žáků o technické obory cestou spolupráce SŠ a ZŠ Nezbytná součást: prohlubování kompetencí pedagogických pracovníků v práci s cílovou skupinou dětí, žáků a studentů v oblasti polytechniky za pomoci moderních progresivních metod vzdělávání; získané kompetence budou ověřovány při práci s žáky a studenty při 3 druzích činností: Projektové dny - pravidelné dlouhodobé návštěvy žáků ZŠ na SŠ zaměřené na výuku technických a přírodovědných předmětů; Kroužky - pravidelné kroužky v technických a přírodovědných oborech, které budou navštěvovat žáci ZŠ a SŠ; Vícedenní workshopy (tematicky navázané na projektové dny, kroužky) – pobyty žáků spojené s návštěvami SŠ, exkurzemi ve firmách, AV, VŠ, případně za účasti odborníka z renomované firmy.

Projekt IKAP část Podpora polytechnického vzdělávání V rámci Jihočeského kraje bylo vybráno 15 SŠ, které se jako partneři budou podílet na realizaci těchto aktivit. Každá ze SŠ dále naváže spolupráci s několika ZŠ, jejichž žáci se budou činností aktivně účastnit.

Projekt IKAP část Podpora polytechnického vzdělávání ŠKOLY ZAPOJENÉ V ČÁSTI POLYTECHNIKA České reálné gymnázium s.r.o. Gymnázium, České Budějovice, Jírovcova 8 Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 Gymnázium, Český Krumlov, Chvalšinská 112 Střední odborná škola strojní a elektrotechnická, Velešín, U Hřiště 527 Střední škola, České Velenice, Revoluční 220 Střední škola rybářská a vodohospodářská Jakuba Krčína, Třeboň, Táboritská 941 Střední škola technická a obchodní, Dačice, Strojírenská 304 Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Písek, Komenského 86 Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola, Volyně, Resslova 440 Střední průmyslová škola strojní a stavební, Tábor, Komenského 1670 Střední škola spojů a informatiky, Tábor, Bydlinského 2474 Střední zdravotnická škola, Tábor, Mostecká 1912 Vyšší odborná škola, Střední škola, Centrum odborné přípravy, Sezimovo Ústí, Budějovická 421

Projekt IKAP: část Pedagog 21. století Cíl: komplexní rozvoj měkkých a odborných dovedností pedagogických pracovníků. Dílčí aktivity: Vzdělávání pedagogů různých předmětů v měkkých dovednostech, metodická setkávání Vzdělávání vedoucích pracovníků škol v měkkých dovednostech (např. krizový management, propagace školy atd.); Rozvoj kompetencí uvádějících učitelů; Vzdělávání pedagogů volného času, vychovatelů a asistentů pedagoga v měkkých dovednostech; Učíme se navzájem - vytvoření a ověření materiálů týkajících se čtenářské a matematické gramotnosti; Implementace koncepce vzdělávání v oblasti první pomoci - pedagogové získají nezbytné kompetence pro poskytování první pomoci, vznikne síť metodických center první pomoci.

Projekt IKAP: část Asistenční centrum „Impuls pro kariéru“ Cíl: zvyšování uplatnitelnosti žáků a studentů na trhu práce prostřednictvím rozvoje spolupráce mezi školami a firmami, včetně odborného vzdělávání pedagogů, kteří kariérové poradenství přímo provádějí. Dílčí aktivity: Asistenční centrum - vznik krajského centra pro spolupráci vzdělávací a podnikové sféry; Navazování spolupráce pro zvyšování odborného vzdělávání - síťování mezi vzdělávacími zařízeními a zaměstnavateli a realizace nástrojů vedoucích ke zkvalitnění odborného vzdělávání, včetně odborného vzdělávání pedagogů; Poskytování kariérového poradenství - informační, vzdělávací, poradenské a diagnostické aktivity; Workshopy – realizace praktických workshopů, při kterých se pedagogové a žáci seznámí s reálným prostředím firem.

Děkuji za pozornost