VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STÁTNÍ OCHRANA PŘÍRODY V ČR
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Historie ochrany přírody za dob komunismu
Organizace ochrany přírody v ČR
Rozloha chráněných území na ploše ČR
Příroda v naší zemi Na našem území žijí tisíce živočichů a rostlin.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Národní parky a Chráněné krajinné oblasti ČR
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Chráněná území v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
ČESKÁ REPUBLIKA OCHRANA PŘÍRODY ČR.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Ochrana přírody od 19. století Yellowstonský NP v USA
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:4. ročník – Člověk a jeho svět – Přírodověda – Ochrana přírody autor VM:Ing.
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Zkoumání a ochrana přírody
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu: VY_32_INOVACE_86.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Eviromentální výchova.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Významná chráněná území v ČR
Chráníme přírodu Chráněná území.
Chráněná území České republiky
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Národní parky v České republice
Ochrana přírody ČR.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Autor: Mgr. Ilona Nováková
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Významná chráněná území ČR Student: Antonín LindnerŠkolní rok: 2014/2015 Třída: 2LDen vypracování: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparWeb školy:
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Národní park České Švýcarsko (2000) Krkonošský národní park (1963) Národní park Podyjí (1991) Národní park Šumava (1991)
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Ochrana přírody v České republice ochrana vod ochrana ovzduší ochrana rostlin.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Ochrana přírody Autor: Mgr. Jana Bieliková Datum: , ročník: 8. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Anotace: Výukový materiál se zaměřuje.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_309_ČR ochrana přírody Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Ochrana ŽP v ČR Ekologie – oikos a logos, nauka o místě kde přebýváme Systematická ochrana ŽP u nás začíná už kolem 12- století 1838 – první rezervace.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_EKOLOGIE_17.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_06 TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Chráněná krajinná oblast POODŘÍ. Poslání chráněné krajinné oblasti uchování a obnova krajiny vhodným využíváním. zachování přirozených druhů rostlin,
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektu
Člověk A pŘÍRODA Bohumil Bareš
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
POVRCH ČESKÉ REPUBLIKY
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_Vac_III_06 Ochrana přírody a krajiny
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
Ochrana přírody a krajiny České republiky
Ochrana krajiny a přírody ČR
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika Ochrana přírody ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství Identifikátor školy: 600 150 569 Šablona VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství

Přírodní a kulturní bohatství Kulturní bohatství – hrady, zámky, kostely, kaple, domy, divadla, mosty, věže… Přírodní bohatství – přírodní útvary, jeskyně, skalní města, lesy, rybníky, skály…

Ochrana přírodního bohatství Ekologie – ( věda, která se zabývá ochranou životního prostředí), zabývá se vztahy mezi živými tvory a životním prostředím Životní prostředí – prostor, ve kterém žijeme Základní složky životního prostředí : vzduch : voda : půda

Typy chráněných území Nejdůležitější typy chráněných území: - národní park - chráněná krajinná oblast - národní přírodní rezervace Úkol – zjisti národní parky a chráněné přírodní rezervace v ČR - která chráněná území nebo lokality se nachází ve tvém okolí

NP, CHKO Národní parky – Krkonošský, Podyjí, Šumava, České Švýcarsko CHKO – je jich 24, např. Jeseníky, Beskydy, Litovelské Pomoraví, Moravský kras, Pálava.. Nejstarší NP na světě – Yellowstonský národní park v USA Nejstarší přírodní rezervace na světě – Žofínský prales v ČR

Jak se chováme v NP Návštěvníci NP musí dodržovat návštěvní řád. Nesmějí zde : - poškozovat a znečisťovat životní prostředí - trhat volně rostoucí květiny - chytat volně žijící živočichy - tábořit a rozdělávat oheň - jezdit na kolech mimo vyznačené trasy - koupat se v řekách a jezerech - v I. a II. zóně vstupovat mimo turistické cesty

Organizace na ochranu životního prostředí Státní orgány – ministerstvo životního prostředí, odbor životního prostředí MěÚ.. Nestátní organizace – Hnutí Brontosaurus, Greenpeace, Hnutí Duha, Děti Země Úkol - zjisti údaje o některých organizacích, čím se zabývají…

Pramen: www.ofice.microsoft.com