Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk 410012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
Advertisements

mPO2S (mobilní POS terminál od O2)
Využití cloudových služeb ve školství
Zvětšovací a předčítací programy pro slabozraké
Olga Václavová, knihovna ETF
Přehled mobilních zařízení
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
SOFTWARE operační systémy
Knihovny v mobilech Jan Pokorný
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
PHP – vkládání souborů a html 5
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Představujeme službu Samepage
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Programování Michal Žůrek.
Radek Pavlíček, duben 2010 Aktuální trendy v přístupnosti.
Půjčování čteček jako služba knihovny Mgr. Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Seminář E-knihy
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Tablety (mobilní zařízení)
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Operační systém Windows Mobile
Informatika Počítačová sestava Obrázek:
Elektronické učebnice
Popis a zpracování obrázků Libuše Moudrá,
POČÍTAČ HARDWARE A SOFTWARE. POČÍTAČ stroj na zpracování informacístroj na zpracování informací ve všech oborech lidské činnostive všech oborech lidské.
David Čáda Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované informatiky.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Jiné typy počítačů Číslo DUM: III/2/VT/2/1/19 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Prezentaci vytvořila : Veronika Jusková Nikola Chylková Alena Bujnochová Martin Kašpárek 1b.
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc QR kódy Co se všechno naučíme??? Tvorba a skenování QR kódů.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Mobilní telefony a tablety
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
SOFTWARE Operační systémy.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Smartphone aplikace využitelné v oblasti pohybové aktivity a sportovního výkonu Marek Balon
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Chytrý zámek.
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Informační a komunikační technologie
Hybridní mobilní aplikace pro Android
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
POČÍTAČ A LIDÉ S HANDICAPEM Adéla Beránková, 3. A.
Autor: Mgr. Václav Chvál
Využití asistivních technologií v procesu vzdělávání
Transkript prezentace:

Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk 410012

Mobilní zařízení V dnešní době užitečná a pro některé až nepostradatelná věc Snad každý člověk dnes vlastní mobilní telefon (smartphone) či nějaké podobné zařízení Telefony, e-čtečky knih, tablety, notebooky

Asistivní technologie u „smarphonů“ Aplikace většinou obsaženy v systému Jsou schopny předčítání textů na obrazovce Zvětšení písma či inverze barev displaye Úprava audio výstupu na „mono“ dle potřeb člověka – hraje buď levý nebo pravý reproduktor (sluchátko) Hlasové ovládání, dialogová podpora

Asistivní aplikace napříč systémy Android iOS Polský speciální smartphone pro nevidomé: SeeYou phone

Android Implementována funkce TalkBack Schopnost přečíst jakýkoliv text na obrazovce Mluvená,zvuková či vibrační zpětná vazba uživateli Texte je vybírán uživatelem  na co najede prstem, to je přečteno Četba podporuje velké množství jazyků, včetně Češtiny

Android BrailleBack – aplikace, která kombinuje využití smartphonu a speciálního zařízení (displaye) na čtení braillova písma Propojení přes bluetooth Kombinace s TalkBack

Android JustSpeak – beta verze Ovládání zařízení pomocí hlasových příkazů Podporovaný jazyk: Angličtina Pro správnou funkčnost je nutné, aby bylo celé prostředí v angličtině

Android www.blind-android.cz Webová stránka českého nadšence, jež se zabývá problematikou asistivních aplikací převážně v rámci androidu

iOS Prakticky stejné základní aplikace jako android VoiceOver – předčítání textu na obrazovce Změna ovládání zařízení Čeština, rychlost čtení

iOS Opět podpora speciálních zařízení, které jsou schopné pracovat s braillovým písmem Připojení: bluetooth Funguje jako klávesnice, joystick a display v jednom

iOS Osobní asistent, který je součástí iOS Jednoduché a přívětivé ovládání Pouze několik světových jazyků, čeština zatím nepodporována Občas nutnost připojení k internetu

iOS Aplikace TapTapSee Kombinace fotoaparátu zařízení a předčítání Nevidomí vyfotí cokoliv jen chce, fotografie je zpracována a následně je přečteno co je na fotografii Zvládá číst v češtině, ale aplikace je v angličtině Nutnost připojení k internetu

SeeYou Phone Polský projekt Ovládání je možné výhradně hlasem Propojuje mnoho aplikací – facebook, mail, navigace Pracuje se na rozeznání barev či čárových kódů

Díky za pozornost :D