Česká republika - Kutná Hora

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

Velká výprava za krásami českého gotického středověku a nádherou českého baroka Mons Cuthna – Kuttenberg – Kutná Hora 9. června a 6. ročník ZŠ.
Kutná Hora dříve druhé město Českého království, odkud vytékal ,,stříbrný potok pražských grošů“ město zapsané od r na listinu Světového kulturního.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Jihlava – Kutná Hora - Příbram
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Česká gotika Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plzen.
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_23_Liberec Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_26_Český_ráj Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Kutná hora Lilit Sahakyan. Kutná hora ● Chrám sv. Barbory ● Starodávná kašna ● Kostel sv. Jakuba ● Valašský dvůr ● Morový sloup.
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách VY_32_ INOVACE_52_Nerosty-sůl.
Převod skutečných velikostí do měřítka. Měřítka map a plánů- převod skutečných velikostí do měřítka Autor: Mgr. Ludmila Pecháčková VY_32_INOVACE_50_Meritka_map_a_planu_2.
Česká republika - Ostrava VY_32_INOVACE_28_Ostrava Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová.
Základní informace Navštěvované oblasti Zdroje.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
KUTNÁ HORA.  Dříve téže zvána jako České Athény  Je okresní město ve Středočeském kraji  Významná městská památková rezervace, zapsaná na seznamu světového.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. VY_32_INOVACE_60_První_světová_válka.
Autor: Mgr. Věra Martincová
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_60_Práce s grafem
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Dějiny ČR Josef II. - osvícenÝ panovník
Česká republika - Plzeň
pol. 12. století - konec 15. stol.
Dějiny ČR – románský sloh
Dějiny ČR Vynálezy mění svět
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_Práce
VY_32_INOVACE_18_Vypnutí_a_odhlášení
Česká republika - Brněnské pověsti
VY_32_INOVACE_48_Internet_v_mobilu
Česká republika – České Budějovice
Metodický list / anotace:
Česká republika - Pardubice
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_04_Parlament ČR
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Člověk a předpoklady soužití Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_32_INOVACE_59_romantismus Autor projektu: Mgr. Renata Holanová
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_08_Měřítko mapy
18. výlet turistického kroužku 3. ročník neděle 12. listopadu 2017
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Zvířata v lese - slepýš křehký autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Veronika Dočkalová VY_32_INOVACE_10_Hranol základní pojmy
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Anglický jazyk - gramatika Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_12_Ústava ČR
Turistické zajímavosti
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_49_Povrch krychle a kvádru
Pravoúhlá soustava souřadnic
Autor: Mgr. M. Vejražková
Pythagorova věta.
Transkript prezentace:

Česká republika - Kutná Hora Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. Česká republika - Kutná Hora Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová VY_32_INOVACE_24_Kutná_Hora

Kutná hora

Kutná Hora Městská památková rezervace ve Středních Čechách. Zapsána do seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Významná historie Mezi nejznámější památky patří gotický chrám sv. Barbory. Historická mapa Chrám sv. Barbory

Historie Kutné Hory Historie souvisí s těžbou stříbra ve středověku. Vznik hornické osady, později města Václav II. pod vedením italských odborníků z Florencie zde nechal razit novou minci – pražský groš. Nová mincovna, kde tito italští mistři pracovali, dostala podle nich jméno Vlašský dvůr. Pražské groše se razily od roku 1300 až do roku 1547. Vlašský dvůr, později zde často pobýval král Václav IV.

Fotogalerie památek Kutné Hory Virtuální procházka Kutnou Horou: http://www.virtualtravel.cz/kutna-hora.html Kostel sv. Jakuba Chrám sv. Barbory v noci Kamenný dům v gotickém slohu Kostel Všech Svatých – ve spodní části je známá kostnice s pozůstatky asi 40 000 osob. Vlašský dvůr - nádvoří Kamenná kašna Pohled z chrámu sv. Barbory na město Kostnice Hrádek – původní strážní tvrz, dnes zde sídlí České muzeum stříbra Palackého náměstí Chrám Nanebevzetí Panny Marie

zdroje http://wikimediafoundation.org/w/index.php?title=Special:Search&redirs=1&profile=images&search=kutn%C3%A1+hora&limit=500&offset=0 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cityscape_of_Kutn%C3%A1_Hora_-_Saint_James_church.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:COA_Kutna_Hora.gif http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutna_hora_historicky_plan.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutna_Hora_CZ_St_Barbara_Cathedral_front_view_02.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wloski-dwor.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_revers.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grossi_pragenses_avers.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Silver_mining_in_Kutn%C3%A1_Hora_1490s.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutn%C3%A1_Hora_-_pohled_od_Svat%C3%A9_Barbory.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:KUTNA_HORA_(js)_11.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutn%C3%A1_Hora_-_n%C3%A1dvo%C5%99%C3%AD_Vla%C5%A1sk%C3%A9ho_dvora.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutn%C3%A1_Hora_-_Hr%C3%A1dek.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutna_Hora_CZ_main_square.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutna_Hora-Sedlec_cathedral_011.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kutna_Hora_CZ_St_James_Church_08.jpg http://wikimediafoundation.org/wiki/File:Kutn%C3%A1_Hora_-_Kamenn%C3%A1_ka%C5%A1na.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kutn%C3%A1_Hora,_Vnit%C5%99n%C3%AD_M%C4%9Bsto,_Chr%C3%A1m_sv._Barbory,_S_05.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Cathedral_St_Barbara_-_interior.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:H%C5%99bitovn%C3%AD_kaple_V%C5%A1ech_Svat%C3%BDch_v_Sedlci_u_Kutn%C3%A9_Hory.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kostnice_Sedlec.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kostnice03.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Schwarzenberg_coat-of-arms_bird.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:KUTNA_HORA_(js)_14.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Kutn%C3%A1_Hora

Vytvořeno jako DUM do předmětu vlastivěda na ZŠ Mladá Boleslav 17. listopadu 1325 pro čtvrtý a pátý ročník základní školy. Materiál slouží jako doplněk učiva o městech v rámci tématu Česká republika. Možno využít také v hodinách na téma Poslední Přemyslovci – Václav II. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru nebo na monitorech žáků. Materiál byl vytvořen a pilotován v 2. pololetí školního roku 2011/2012.