10 unikátních lanovek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce.
Advertisements

BOŘEŇ Česko.
24 Truly Terrifc Things.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Evropská nej….
Byla největším německým nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem založeným během druhé světové války v Němci okupovaném Polsku.
Aiguille du Midi Chamonix - Francia.
Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Brienz Rothorn Bahn AG je malá společnost, která provozuje lokální ozubnicovou dráhu u městečka Brienz na břehu jezera Brienzersee, SV od Interlakenu.
Otočné mosty Antonín Mašek 2.B Omega.
dicotto italiano bambino (osmnáct italských dětí)
Zážitek a poznání přírody z jiné perspektivy První stezka korunami stromů v České republice nabízí návštěvníkům jedinečnou kombinaci zážitků. Stezka.
Změny atmosférického tlaku
Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )
Kristus v Riu de Janeiro Píseň: Corcovado (Quiet Nights) ‏ Zpívá: Astrud Gilberto Posun myší cz vg Jeden ze sedmi nových divů světa Autor: Ney Deluiz.
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Doprava Vojtěch Růženec – Letecká doprava Zdeněk Suldovský – MHD
Teď si ukážeme místa na která se budeme při naších túrách moci vypravit. Jedná se o nejznámější místa v Dolomitech, které by turista rozhodně neměl minout.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Přístavek 8. ročník.
Vzpomínky na dovolenou. Připravil: Zoubek Lukáš. Jizerské hory jsou nejsevernějším pohořím České republiky. Název je odvozen od řeky Jizery, která pramení.
Nových 7 divů světa Velká čínská zeď  Měla bránit Čínu před nájezdy Hunů  Táhne se stovky kilometrů kolem čínských hranic  Byla vybudována.
LONDON EYE LONDÝNSKÉ OKO.
Početní operace s celými čísly
Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací
VY_32_INOVACE_05 Asie - povrch - Mount Everest
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Ronda je asi nejhezčím městským celkem, jaký
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
LONDÝN.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Místo : Paríž Výška : 318 metrů Datum ukončení stavby : 1887
Aš. My, žáci Praktické školy v Aši, jsme se domluvili, že uděláme projekt s názvem „ Ošklivá zákoutí Aše“. Aneb, jak vidíme Aš my.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Londýnské oko London Eye (Londýnské oko), nazývané také Millenium Wheel (Kolo Milenia) nacházi se v Londýně na břehu Temže, mezi mosty Westminster.
Planeta Země jako součást
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
Visuté lanové lávky a mosty
Lanovka byla postavena v roce 1955 a byla po dvě desetiletí nejvýše položenou lanovkou na světě. Stále je ale lanovkou překonávající největší převýšení.
KARLŮV MOST.
Asie Josef Hanzl 6.B.
Socha Krista nad Rio de Janeiro Jeden z nových 7 divů světa.
Doprava Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací.
Večeře v nebesích nad Bruselem Soustava dálnic nad dešťovým pralesem v brazilském státě São Paulo 27 m vysoký palác Ambani v Mumbaji, Indie.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
Evropské zajímavosti.
Neveklov v Pražské integrované dopravě
Krušné hory.
Ještěd.
Občanem Evropské unie.
Kilometr - jednotka délky
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Josef Chrpa student kvarty Gibraltar 2004 výlet
VY_32_INOVACE_04_Matematika_9. a 10.ročník
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
Brienz Rothorn Bahn.
Filipíny Ostrovní stát v jihovýchodní Asii Hlavním městem je Manila
Nejposvátnější čínská hora
Kristus v Riu de Janeiro
Kristus v Riu de Janeiro
SVÉDSKO 1.
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Lanové dráhy visuté pozemní.
Lanovka na horu Aiguille du Midi
Transkript prezentace:

10 unikátních lanovek

10 lanovek - od švýcarské efektivnosti k čínské vynalézavosti Jen málo věcí je demonstrací inženýrské zručnosti tak působivou, jako lanovky. Vděční jim mohou být všichni ti, kteří se chtějí dostat na vrchol a nejsou to zrovna horolezci typu Reinholda Messnera. Třeba takoví lyžaři by bez lanovek byli pořádně nahraní. Některé lanovky řeší dopravní problémy, jiné jsou jediným spojením do vzdálených míst ...

Nejrychlejší lanovka na světě

Nejrychlejší lanovka na světě Jedna z nejefektivnějších asijských vzdušných gondol. Genting Skyway spojuje Gohtong Jaya a resort World Genting v Malajsii. Se svou rychostí 21,6 km/h je nejrychlejší na světě a také drží prim, co se délky týče v Jihovýchodní Asii.

Lanovka Genting

Lanovka Genting

Lanovka Genting

Nejvíce scénická lanovka

Nejvíce scénická lanovka Aiguille du Midi se nachází ve Francii a převáží lezce a lyžaře z městečka Chamonix k Mont Blancu. Působivou vzdálenost lanovka zvládá za pár minut a na její výstupní zastávce také končí většina pasažérů. Pokud by ale pasažéři pokračovali dál, tak jízda kolem Vallée Blanche k masivu Pointe Helbronner nabízí ještě více pozoruhodné výhledy.

Lanovka Aiguille du Midi

Lanovka Aiguille du Midi

Lanovka Aiguille du Midi

Lanovka jako z jiného světa

Lanovka jako z jiného světa Některé lanovky jsou ukázky skvělého inženýrství a tahle vlastně není výjimkou. Na první pohled to sice vypadá jako produkt domácího kutilství a lidové tvořivosti, jenže tenhle dopravní prostředek funguje jak má, jen nedodržuje evropské bezpečnostní standardy. Ostatně, nachází se v Číně, tak to ani není nutné. Projížďka je velkým zážitkem, ale nesmí se koukat dolů.

LanovkaYushan

LanovkaYushan

LanovkaYushan

Švýcarská efektivita - lanovka 21. století

Švýcarská efektivita - lanovka 21. století Tohle je ta pravá lanovka 21. století. Je to první světový otevřený double-decker, který převáží pasažéry na vrcholek Mount Stanserhorn. Ze spodní stanice se na 1 900 metrů vysokou horu dostane za 6 minut a díky chybějící střeše si pasažéři užijí nádherný a nerušený výhled.

Lanovka Mount Stanserhorn

Lanovka Mount Stanserhorn

Lanovka Mount Stanserhorn

Lanovka do města bohů

Lanovka do města bohů Některá města mají slavné budovy, v případě Ria je to tenhle technický výtvor (i když ne jen ten). Tahle lanovka si zahrála v bondovce Moonraker a vede na horu Sugarloaf. V Riu je slavná socha Krista, ale tenhle div techniky v návštěvnosti vůbec nezaostává.

Lanovka Sugarloaf

Lanovka Sugarloaf

Lanovka Sugarloaf

Čínské inženýrství - druhá část

Čínské inženýrství - druhá část Tahle lanovka byla označována za nejdelší na světě pro pasažéry. Její délka je totiž úctyhodných 7 455 metrů a zdolává převýšení 1 279 metrů. Ale dnes už má přemožitele.

Lanovka Tianmen

Lanovka Tianmen

Lanovka Tianmen

Lanovka - dojíždění v La Paz

Lanovka - dojíždění v La Paz Lanovka v La Paz z roku 2014 je praktickou záležitostí. Slouží k dopravě lidí za prací a díky je možné „přelétnout“ četné zácpy. Má délku 10 kilometrů a je nejdelší vzdušnou lanovkou na světě.

Lanovka La Paz

Lanovka La Paz

Lanovka La Paz

Lanovka - dálnice nad Temží

Lanovka - dálnice nad Temží Londýn má 34 mostů. Dalo by se říct, že víc způsobů jak se dostat přes řeku už snad ani není třeba. Ale skutečnost je jiná, v anglickém hlavním městě se přes Temži lze dostat třeba i pomocí lanovky z roku 2012 - Emirates Air Line. Je ve výšce 90 metrů a jde o asi nejpůsobivější způsob, jak se dostat přes řeku a zároveň si užít krásný výhled.

Lanovka Emirates Air Line

Lanovka Emirates Air Line

Lanovka Emirates Air Line

Nejdelší lanovka bez podpory

Nejdelší lanovka bez podpory Kanaďané jsou na tuhle lanovku hrdí a nutno říci, že oprávněně. Gondola PEAK 2 PEAK se nachází ve Whistleru a je unikátní tím, že má nejdelší nezajištěnou část - tedy bez sloupů - a to celé 3 kilometry (přesněji řečeno 3 024 metrů). Je to také nejvyšší lanovka svého druhu na světě. Tyčí se ve výšce 436 metrů nad zemí.

Lanovka Peak 2 Peak Gondola

Lanovka Peak 2 Peak Gondola

Lanovka Peak 2 Peak Gondola

Nejvyšší lanovka na světě

Nejvyšší lanovka na světě Lanovky v La Paz nebo na Mont Blancu jsou těžkou konkurencí co se výšky týče, ale přemožitelé se najdou. Tak třeba lanovka Mérida ve Venezuele. Začíná ve výšce 1 640 metrů a končí tam, kde výškoměr ukazuje v metrech hodnotu 4 765. Tahle lanovka vás vezme až do oblak.

Lanovka Mérida

Lanovka Mérida

Lanovka Mérida

Konec http://www.redbull.com/cz/cs/adventure/stories/1331725151635/10-nej-lanovek