Konopí Ze samičích květenství konopí setého se může stát buď marihuana, nebo hašiš. Obě látky jsou svou účinnou podstatou totožné, obsahují psychoaktivní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Advertisements

DROGY.
Legalizace lehkých drog v Čechách
Marihuana.
DĚLENÍ DROG.
PSYCHOTROPNÍ LÁTKY ; Modernizace výuky odborných předmětů
Závislost Olga Bürgerová.
Drogová závislost Alena Šperlingová.
Číslo: VY_32_INOVACE_14_12 Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121 Digitální učební materiál vznikl v rámci projektu "Inovace + DVPP", EU peníze.
Řekni NE marihuaně, řekni ano životu!!!
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návykové látky, závislosti
Třásněnky říše živočichové kmen členovci třída hmyz podtřída křídlatí
KONOPÍ V OČÍCH NÁCTILETÝCH Petlachová Michaela
Drogová závislost.
Návykové látky, alkaloidy, drogy
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Jak poznávám a vnímám Pavel Šuranský.
NÁVYKOVÉ LÁTKY A ZDRAVÍ
Konopné drogy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Paníčková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
NÁVYKOVÉ LÁTKY A ZDRAVÍ
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Znečistěný vzduch, půda a voda
Laicky se nazývá :tráva, ganja, hulení, zelí, skaňour
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Užitkové rostliny VI Vít Grulich.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
KOUŘENÍ A ZDRAVÍ WHO: KOUŘENÍ JE NEJVÝZNAMNĚJŠÍ
Nicotiana tabacum Tabák viržinský Dva pěstované druhy (u nás jen na j. Moravě, více SR). Pěstování N.tabacum pro sklizeň listů podmíněno státním monopolem.
Úvod Konopí seté/indické (Cannabis sativa/indica)
KOUŘENÍ.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/3_ Téma: Drogové závislosti Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Návykové látky Ch_077_Léčiva a návykové látky_Návykové látky Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace.
Ch_077_Návykové látky Ch_077_Léčiva a návykové látky_Návykové látky Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Ilegální drogy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Chemie.
ZÁVISLOST Název: VY_32_INOVACE_16_Zavislost Škola: ZŠ a MŠ Komenského, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Základní dělení drog Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Kubíková Marie DROGY. =Psychoaktivní droga (též psychotropní látka, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) Jsou přírodní i chemické látky.
O DROGÁCH Drogová závislost.
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Užitkové rostliny VI Vít Grulich.
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Název školy: Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Člověk a barvy Barvy jsou přítomny v nesčetných různých formách a jevech Člověk je schopen prostým okem rozeznat aspoň 2000 různých odstínů Člověk barvy.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Marihuana Vypracoval: Ondřej Dohnal Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Říše: Rostliny Podříše: Nižší rostliny
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Věcné učení VY_32_INOVACE_10_11_smysly člověka (chuť)
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
SMYSLOVÁ SOUSTAVA DENISA POSKOČILOVÁ 8.C. SMYSLI ZRAK – SVĚTLO SLUCH –ZVUKY ČICH – PACHY CHUŤ – JÍDLO HMAT – CO CÍTÍME KDYŽ SI NA TO SÁHNEME.
Transkript prezentace:

Konopí Ze samičích květenství konopí setého se může stát buď marihuana, nebo hašiš. Obě látky jsou svou účinnou podstatou totožné, obsahují psychoaktivní látky.

Marihuana Marihuana je usušeným kvetoucí „palicí“ rostliny. Užití Marihuana se obvykle plní čistá nebo smíchaná s tabákem do cigaret, dýmek, či vodních dýmek, které se pak kouří. Důsledek  je veselí, nekoordinovaný smích, myšlenkový „v klidu“, „chutě“, je mlsný a žravý jak rosomák. Působení zrychlený srdeční tep, dezorientaci, nedostatečnou koordinaci těla, deprese nebo ospalost, záchvaty paniky nebo úzkosti.

Hašiš  je tmavá, hnědá nebo černá pryskyřice, která je vysušená a slisovaná do tyčinek, hranolů nebo koulí Užití Nejčastěji se kostička hašiše nahřeje zapalovačem , smíchá se s tabákem a ubalí se hašišový joint, nebo ústně Důsledek Čas je vnímán zkresleně, plyne velmi pomalu. Zvuky a barvy jsou vnímány jasněji, zrakové nebo sluchové halucinace.