Déjà - vu Tematická oblast

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Animovaný film Jak na to? Ruční animování pohyblivých částí
Advertisements

VYBRANÉ OTÁZKY Z PSYCHOLOGIE PRO PRACOVNÍKY V POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍCH © SPURNÝ, 2012.
Rozbor uměleckého textu
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Tvorba mapy ČR Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální fotografie Struktura a organizace. Digitální fotografie úvod doc. Ing. Stanislav Horný, CSc,
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření23.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – umělecké efekty Autor:
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Malba akrylovými barvami
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Maturita 2008? Společná část Profilová část.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Autoportrét Název školy
Téma: Audience – V. Havel
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Úvod do estetiky estetika.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_09.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 15) Užitá grafika Název sady: Výtvarná příprava Ročník: 1. Číslo.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_2C_08_POPIS_UMELECKEHO_DILA Popis listopadu 2011 Popis – úvod, co vše můžeme popisovat, specifika popisu uměleckého.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Jitka Bradáčová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Čj.7.Bra.16 _popis_umeleckeho_dila.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Práce s kruhovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Výpočty ve statistice – test k procvičení
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
1.
Pravopis ve výkladních skříních
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Člověk Tematická oblast
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Člověk tohoto století Tematická oblast
Stupnice Tematická oblast
Absolutní a relativní četnost
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní systém a dělení barev
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jitka Josefíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_05 Jednotky hmotnosti -
Životní zájmy Tematická oblast
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Hudba - notace Tematická oblast
Transkript prezentace:

Déjà - vu Tematická oblast ESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 19. 8. 2013 Ročník 1. a 2. ročník Stručný obsah Žáci vytvoří koláž v grafickém programu photoshop (je nutná základní znalost práce s tímto programem). Úkol obsahuje variantu 2 – vytvoření živého obrazu. Způsob využití Postupně procházejte prezentací a odpovězte na otázky. V závěru je zadán výtvarný úkol s potřebnými pomůckami. Autor Mgr. Lenka Michalcová Kód VY_32_INOVACE_38_EMIC17 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Déjà - vu Víte, co tento francouzský výraz znamená? „Déjà vu (francouzsky „již viděno“, vyslovováno) označuje v psychologii jev, kdy má člověk z ničeho nic intenzivní pocit něčeho už dříve prožitého, viděného nebo slyšeného. V běžné řeči nebo např. v divadelní kritice může ale znamenat také prostě něco, co „jsme už viděli“, co není originální, původní.“ Už jste někdy takovou situaci zažili?

Jaké je vaše oblíbené výtvarné dílo? Popište jej. Je to dílo současného autora nebo starší? Ze kterého období? Co se vám na něm líbí?

Je nějaké dílo, které vás naopak provokuje? Čím? Co podle vás je a co není umění? Musí nutně být umění „krásné“? Proč lidé umění vytvářejí?

Vyberte si známé dílo klasického autora a upravte ve photoshopu některé detaily díla. Můžete zaměnit některé postavy nebo předměty, vyřezat je a umístit tam jiné. Pracujte tak, aby tyto úpravy nebyly patrné na první pohled. Výsledek vytiskněte Pomůcky: počítač, photoshop, internet

VARIANTA 2 Vyberte si na internetu obrázek uměleckého díla, který znáte. Pozorně si nastudujte postavy, jejich rozmístění, postoj, výraz a gestikulaci . Nastudujte detaily prostředí. Jaké předměty se nacházejí na obraze? Domluvte se ve skupině, kdo bude představovat jednotlivé postavy. Přineste si předměty, které budou zastupovat předměty na obraze. Dokreslete si prostředí nebo cokoli, co budete potřebovat. Sestavte živý obraz a vyfoťte se. Pomůcky: papíry, různé předměty, předloze vyhovující doplňky, pastelky, fotoaparát,…

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu