Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po S
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_15.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Vyjmenovaná slova po S Předmět : Informační technologie
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Doplň a hraj si s vyjmenovanými slovy po S
START PROCVIČOVÁNÍ PSANÍ Y/I PO P Vymaluj na noční obloze všechny hvězdy. Klikni na libovolnou hvězdičku, pokud doplníš správné y/i ve slově, hvězdička.
Český jazyk Vyjmenovaná slova po S Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VY_32_INOVACE_13_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
88.1 Základní větné členy – druhy podmětů
35.1 Zájmena Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor: Dana Brádková.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S ROZLIŠUJEME
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
VYJMENOVANÁ SLOVA S.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_323_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Vyjmenovaná slova po S.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
69.1 Stavba věty jednoduché, základní skladební dvojice
O pakování vyjmenovaných slov po S a V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_215.
37.1 Slovesa Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Český jazyk a literatura Autor: Dana Brádková.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_05 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – význam vyjmenovaných.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Vyjmenovaná slova po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Elektronická učebnice - I
Předmět:. Český jazyk Ročník:. 3. Téma:
Zelené úterý Jazykový rozbor. Určete v souvětí slovní druhy. (kartičky) Za zelenou barvu rostlin odpovídá chlorofyl, který pohlcováním slunečního světla.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1. První divadelní představení se nazývá 2. Nápoj k povzbuzení.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Z obrázků vytvoř věty jednoduché Některé věty napište na tabuli.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Vyjmenovaná slova po v
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 2. Nejchytřejší savec 4. Co potřebujeme ze vzduchu 1. Pravé.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Bc. Iva Olexová VY_32_INOVACE_12_VYJMENOVANÁ SLOVA_PROCVIČOVÁNÍ Téma: Procvičování CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: listopad.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Vyjmenovaná slova po z brzy jazyk nazývat se Ruzyně K obrázkům přiřaď.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1.Zmenšený obraz ČR 2. Zdrobnělina otce 3. Jehličnatý keř.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Časování sloves Co je časování sloves ? čas přítomnýbýt 1. já jsem.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk - 5.ročník Autor: Mgr.Michaela Krbušková PŘÍDAVNÁ JMÉNA Už známe: Najdi v textu přídavná jména Přídavná.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Znáš…… ? Konec otázky se dozvíš v tajence 1.Chráněná krajinná oblast.
1. Vyjmenovaná slova Autor: Mgr. Helena Záděrová být bydlit obyvatel byt příbytek nábytek obyčej bylina dobytek kobyla býk Dokážeš přiřadit slova k obrázkům?
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Křížovka 1. Název pro tura, vepře, tele …… 2. Kostka - geometricky.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „P, S, V“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží ke shrnutí.
Vyjmenovaná slova po s trochu jinak Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 3
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Vyjmenovaná slova S Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Číslo v digitálním archivu školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Marie Hrbková
Název školy:ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „S“ 2. část
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_16_12_vyjmenovaná slova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Elektronická učebnice - I
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 1. Vyjmenovaná slova po s Co o něm víš ? 1. Ptáček, krmíme ho v zimě   2. Umírat ( o květině ) 3. Had vydává … 4. Malý noční pták 5. Cesta po které jezdí dopravní prostředky http://cs.wikipedia.org/wiki/Sysel_obecn%C3%BD Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 2. Co již víme ? Umíme vyjmenovaná slova po s Dokážeme najít slova příbuzná sysel Podtrhni slova příbuzná stejnou barvou synovec nesyčet syslík syn nenasyta synek syrovátka sýrová sytý synáček syslí sytost sýr syčivý syreček syčák nasytit syčet Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 3. Přesmyčky s ý r y o v y s t ý s r ý t y n č s y e ch s s t r ch y s a v ý a y s y e u s r a s l ý o k s y s č k ý e p Vyřeš šibenici a t http://skolakov4a.sweb.cz/CESKY_JAZYK/vyjmenovana_slova_po_S/hangman/sibeniceS1.html Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 4. Skrývačky ve větách Bosý Radek si píchl trn do paty. Husy na rybníku učí housata plavat. Na nádraží stál bosý čekající chlapec. Vosy týdně sní spoustu hmyzu. Lesy i roviny výborně slouží zvěři syrový Bosý kosák radostně poskakoval. Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 5. Procvičení a příklady http://diktaty.ewa.cz/diktold/index2.php?sekce=6 s _vá holubička, s _ rotek, s _ rovátka, s _ novec, s _ korka, s _ reček, s _ ra v s _ rkách, nenas _ ta, s _ lící vítr, s _ nek, s _ loměr, s _ čák, s _ čící, s _ la, s _ pka, s _ lo, s _ tko, s _ tit, s _ pký,pos _ pat cukrem, les _ k, pos _ la, s _ lnice s _ tič, s _ tě, měs _ c, dítě os _ řelo, vys _ lačka, us _ chající, houby s _ rovinky, os _ chají, zas _ pává, nas _ cená, 1. i, i, y, y, ý 2. y, í, i, y, í, y 3. i, y, y, í, ý, i, í 5. y, í, í, i, í, y 6. y, y, y, y 4. y, y, y, í, i, i Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 6. Něco navíc pro šikovné sychravý podzim můj synovec syslí doupě 1. Vyber si jednu dvojici slov 2. Vymysli si s dvojicí větu, která bude mít minimálně pět slov 3. Ve větě urči slovní druhy 4. Pokud je tvá věta jednoduchá, urči základní skladební dvojici 5. Pokud je tvá věta souvětí, napiš vzorec souvětí 6. Z věty vypiš podstatná jména a urči u nich pád, číslo, rod 7. Vyhledej ve větě sloveso a vyčasuj ho v přítomném čase Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 7. CLIL Sychravý - raw son cheese vivid Syčet - sizzle croaker dry up Sypat - pour Ground Squirrel Chickadee Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 8. Test znalostí B C A s _ rové maso s _ čci s _ chravo s _ čák zás _ lka zes _ nal s _ lnice s _ rup s _ pač zas _ t s _ loměr s _ novec s _ rovátka s _ reček s _ vá holubička s _ rotek nenas _ ta s _ korka s _ la s _ pký sníh os _ chat s _ lo nas _ tit s _ slí s _ kora s _ nek os _ ka s _ dlo s _ čet os _ pky Autor: Mgr. Helena Záděrová

Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 9. Použité zdroje http://office.microsoft.com/ http://diktaty.ewa.cz/diktold/index2.php?sekce=6 http://skolakov4a.sweb.cz/CESKY_JAZYK/vyjmenovana_slova_po_S/hangman/sibeniceS1.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Sysel_obecn%C3%BD Autor: Mgr. Helena Záděrová