Téma: À la table VY_32_INOVACE_297.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna Semaine Franco-Tchèque Týden Francouzko-česká výměna.
Advertisements

Article partitif – dělivý člen
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Négation Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Pays francophones Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Expressions avec le verbe AVOIR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj.
Logement - révision Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Ester Maternová. L´article définiLELALES L´article indéfiniUNUNEDES L´article contractéDUDE LADES AUA LAAUX.
Passé composé Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Sur la route Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Qui / Que Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Article partitif Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí.
Enigmes Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Rozvoj žákovských kompetencí pro.
Réalisation: Lenka Manová
Subjonctif présent Francouzština Autor: Mgr. Dagmar Mynářová
Tout et autres indéfinis. Tout 1)pronom (samostatné užití) 2)adjectif (spolu s podstatným jménem) 3)adverbe („úplně“)
Images superbes et très émouvantes..., un gamin qui sait parler aux marmottes! Krásné a velmi dojemné obrázky …, kluk, který ví, jak mluvit se svišti!
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je vais chez le médecin Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Les symboles de la France Autor: Mgr. Anna Sekeráková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
FRANCOUZSKÝ JAZYK - REZERVACE HOTELOVÉHO POKOJE Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Anzhela Sabadosh NÁZEV: VY_32_INOVACE_07B_01_ le corps humain TEMA:Civilisation.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
SPŠ stavební a Obchodní akademie, Kladno, Cyrila Boudy 2954 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/ Je fais la cuisine, je vais au resto Autor: Mgr.
Alimentation en France et en République tchèque Le dîner – les cafés – produits laitiers.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
F RANCOUZSKÁ MÉDIA – TELEVIZE, ROZHLAS LES MÉDIAS FRAN Ç AIS – LA TÉLÉVISION, LA RADIO Mgr. Jiřina Boušková.
Projet Nancy-Brno Alimentation, restauration, hôtellerie Jak se jí ve Francii, jak se jí u nás.
P ROJET COMMUN SUR L ’ ALIMENTATION EN R ÉPUBLIQUE T CHÈQUE ET EN F RANCE ( – )
PRÉSENTATION: Le petit déjeuner, les fruits et légumes, la recette et les restaurants Thibault, Michal, Stáňa, Elise, Dáša, Coline, Marion, Lucie.
PROJET NANCY – BRNO 2011 Le déjeuner, la cantine, la viande et la charcuterie.
Cinéma – konverzace, diskuze Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu VY_32_INOVACE_mix2_scj0 2 Označení materiálu scj0 2 _ cinema _konverzace.pptx.
Dělivý člen. Tvary: Pro mužský rod substantiva: DU (Du sucre, du pain etc.) Pro ženský rod: DE LA (De la soupe, de l’eau) Množné číslo pro oba rody: DES.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Le Lycée Carnot de Dijon Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast La vie en France Datum vytvoření Ročník4.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Anzhela Sabadosh NÁZEV:VY_32_INOVACE_07B_02_la_boisson TEMA:Civilisation ČÍSLO.
Milan Kundera Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFrankofonie Datum vytvoření Ročník3., 4. ročník.
Správné držení těla Správný postoj Správný posed Správná chůze VY_32_INOVACE_04_36.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Téma: Les boissons VY_32_INOVACE_292.
Francouzská kuchyně la cuisine franÇaise
GE - Vyšší kvalita výuky
PRENDRE LE TRAIN Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Les homophones Tematická oblast Slovní zásoba Datum vytvoření Ročník
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VERLAN Tematická oblast Slovní zásoba Datum vytvoření Ročník
Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
La galette des rois Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Výchova přirozeného zdravi
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
La météo Tematická oblast Vocabulaire Datum vytvoření Ročník
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Les Incas Les fils du Soleil Dlouho po Babylonu Velké Čínské zdi
Francouzské osobnosti des personnalités franÇaises
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Štěpánka Satoriová Název materiálu:
Chaque année, le château de Beloeil offre à tous les passionnés de la beauté, un moment inoubliable digne des plus beaux contes de fées. La demeure princière.
Les activités quotidiennes
francouzský vzdělávací systém le systÈme scolaire en france
Jazyk a jazyková komunikace
francouzský politický systém le systÈme Politique en france
Transkript prezentace:

Téma: À la table VY_32_INOVACE_297

Žák se seznámí se slovní zásobou z tematické oblasti prostírání. Autor: Mgr. Michaela Bašná Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1072 Ročník: 2. - 3. Obor vzdělávání: hotelnictví Vzdělávací oblast: jazykové vzdělávání Tematická oblast: odborná slovní zásoba Vytvořeno dne: srpen 2013 Anotace: Žák se seznámí se slovní zásobou z tematické oblasti prostírání. VY_32_INOVACE_297

mettre la table (dresser la table) débarasser la table nappe f. serviette f. couvert m. couteau m. fourchette f. cuillère à dessert (à café) cuillère à soupe prostřít stůl sklidit ze stolu ubrus ubrousek příbor nůž vidlička dezertní lžička polévková lžíce VY_32_INOVACE_297

assiette f. (plate, creuse) verre m. (à vin) tasse f. vaisselle f. assiette f. (plate, creuse) verre m. (à vin) tasse f. sous-tasse (soucoupe) f. carafe f. nádobí talíř (mělký, hluboký) sklenice (na víno) šálek podšálek karafa VY_32_INOVACE_297

METTRE (la table) je mets tu mets il / elle / on met nous mettons verbe irrégulier PROSTŘÍT nepravidelné sloveso další významy: položit, dát, umístit, postavit je mets tu mets il / elle / on met nous mettons vous mettez ils / elles mettent VY_32_INOVACE_297

Complétez les phrases: Avant le repas, on …… la table. met / dresse Après le repas, on …… la table. débarasse 3. Pour couvrir la table, on met …… sur la table. une nappe 4. Pour ne pas se salir, on utilise …… une serviette Pour mettre la table, on a besoin de …… (couvert, vaisselle). une cuillère à soupe, un couteau, une fourchette, une cuillère à café, un verre VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? ça sert à couvrir une table c´est une nappe f. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? ça sert par exemple à s´essuyer la bouche après le repas s´essuyer – osušit si c´est une serviette f. VY_32_INOVACE_

Qu´est-ce que c´est? c´est un ensemble des objets qui sont nécessaires pour manger le repas c´est un couvert m. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un instrument qui sert à couper c´est un couteau m. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un instrument qui sert à piquer les aliments et à les porter à la bouche piquer – napíchnout c´est une fourchette f. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un instrument qui sert à porter à la bouche les aliments liquides (par exemple une soupe) liquide – tekutý c´est une cuillère f. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un objet dans lequel on met de la nourriture c´est une assiette f. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un récipient dans lequel on met de la boisson récipient – nádoba c´est un verre m. VY_32_INOVACE_297

Qu´est-ce que c´est? c´est un récipient dans lequel on met de l´eau ou du vin c´est une carafe f. VY_32_INOVACE_297

Ça sert à quoi? un couteau un verre une carafe une serviette une nappe une assiette une cuillère une fouchette un couvert VY_32_INOVACE_297

Zdroje: Vlastní VY_32_INOVACE_297