Krytosemenné lesní dřeviny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Advertisements

LES – LESNÍ PATRA Patro mechové Patro bylinné
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_526_Př5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodověda Ročník:
STROMY A KEŘE II. LISTNATÉ STROMY
Jehličnaté a listnaté stromy DUM 16/1
Kvetoucí rostliny Michaela Běhůnková.
Život v lese na podzim Mgr. Iveta Honzejková.
Stromy.
EKOSYSTÉM LES – stromy jehličnaté a listnaté
ZŠ Benešov,Jiráskova 888 Listnaté stromy a keře Mgr. Jana Brázdová.
EKOSYSTÉM RYBNÍKA Ekologický přírodopis pro 6
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Krytosemenné rostliny
R O S T L I N Y K R Y T O S E M E N N É
Lesy mírného pásu Jan Dušek.
Listnaté lesy Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.23
LISTNATÉ LESY MÍRNÉHO PÁSU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Sada fotografií na poznávání č.11 Stromy a keře
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_481_Př7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
POZNÁVÁNÍ: Listnaté stromy a keře
LISTNATÉ STROMY A KEŘE V OKOLÍ ŠKOLY
POZNÁVAČKA ROSTLIN A HUB.
ZEk 1.část Úvod a dendrologie
Poznávání rostlin podle větvičky, listu, plodu
KRYTOSEMENNÉ ROSTLINY
Trénink krytosemenných dřevin
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Eliška Jurčicová NÁZEV: VY_52_INOVACE_27_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS. TÉMA: RYBNÍK A.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Eliška Jurčicová NÁZEV: VY_52_INOVACE_26_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS. TÉMA: LESNÍ ROSTLINY.
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_PRVOUKA.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského v Novém Strašecí Komenského nám. 209, Nové Strašecí tel , ,
Důležitou část přírody tvoří stromy a keře. Strom má tyto části:
Ekosystém les Stromy Přírodověda 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
Květ-další znaky AUTOR: Eliška Jurčicová
LES A JEHO VÝZNAM Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. Č. DUMu: VY_52_INOVACE_448.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Kde například mohou žít bezobratlí v lese?
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Společenstva lesů - stromy
VY_32_INOVACE_04-49 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP (ČaS/I)
Kapradiny. NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace
Kde například mohou žít bezobratlí v lese?
LISTNATÉ DŘEVINY Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí,
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_61_PRV1
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Motyčková Číslo
Dřeviny, nauka o dřevinách
Stonek. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Osoblaha, příspěvková org.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_04_Rozmanitost přírody-lesy v ČR
TÉMA: Listnaté stromy (bez ovocných)
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Ryby. AUTOR: Eliška Jurčicová
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Transkript prezentace:

Krytosemenné lesní dřeviny. NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková org. AUTOR: Eliška Jurčicová NÁZEV: VY_52_INOVACE_15_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ KOLEM NÁS. TÉMA: Les – listnaté dřeviny ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0816 Krytosemenné lesní dřeviny.

Datum vytvoření projektu prosinec 2011 Ročník 6. Popis prezentace Žáci se seznámí s nejznámějšími listnatými stromy z našeho okolí a naučí se je rozeznávat podle listů, květů a plodů.

Na vycházce jsme pozorovali tyto listnaté dřeviny. javor klen olše lepkavá dub zimní

lípa srdčitá bříza bělokorá habr obecný

listy květy plody habr obecný bříza bělokorá dub zimní

listy květy plody olše lepkavá javor klen lípa srdčitá

K o b r á z k ů m p ř i ř a ď n á z v y s t r o m ů . lípa srdčitá habr obecný dub zimní

javor klen olše lepkavá bříza bělokorá

Co je důležité: Stromy s opadavými listy jsou důležitou součástí naší přírody. Mají význam ekologický i estetický. Navíc poskytují dřevo využitelné mnoha způsoby. Jsou také zdrojem léčivých látek a některých dalších surovin.

Použité zdroje: http://www.jablunkov.cz/jabko/cas_cervenec07.html http://www.lidovky.cz/vedci-dokoncili-cteni-genomu-kukurice-dx2-/diskuse.asp?iddiskuse=A091123_132236_ln_veda_lvv&vlakno=36799723 http://isleofmanwoodlandtrust.com/gallery.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Kilometrovka http://herbar.cz7asm.cz/kvetina.php?id=228 http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99%C3%ADzovit%C3%A9 http://www.bionebe.cz/briza-list-40-g,59.html http://botanika.wendys.cz/kytky/K502.php http://rozvedena.bloguje.cz/676819-hadanka.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Bukovit%C3%A9 http://www.prazskestezky.cz/kunrat/ku03.html http://cs.wikipedia.org/wiki/B%C5%99%C3%ADza_b%C4%9Blokor%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDalud_(plod) http://cs.wikipedia.org/wiki/Ol%C5%A1e_lepkav%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Javor_klen http://cs.wikipedia.org/wiki/Javor http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvouna%C5%BEka http://cs.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADpa_malolist%C3%A1 http://www.biokvalita.cz/index.php?akce=detail&zbozi_id=939 http://strom.yc.cz/lipa.htm http://de.wikipedia.org/wiki/Bergahorn http://www.guh.cz/edu/bi/biologie_rostliny/html02/foto_045.html http://znamky.szesro.cz/text/O%C5%BDP/O%C5%BDP%20druhy%20biotop%C5%AF/Borov%C3%BD%20les/

Stromy, Linda Gamlinová, Nakladatelství Slovart, Praha 1993 http://www.olese.cz:81/olese/lesni-encyklopedie-clanek/lipa-srdcita-(tilia-cordata) http://cs.wikipedia.org/wiki/Habr_obecn%C3%BD http://cs.wikipedia.org/wiki/Dub_zimn%C3%AD Botanika, učebnice pro základní školy a nižší stupeň víceletých gymnázií, Vyšší rostliny 2, Milada Švecová, Věra Toběrná, NATURA, Nakladatelství České geografické společnosti, s.r.o., Praha 1998 Náš les, Karel Patočka, Antonín Pospíšil, nakladatelství Albatros, Praha1989 Stromy, Linda Gamlinová, Nakladatelství Slovart, Praha 1993