Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Advertisements

Autor: Mgr. Hana Kalousková
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
HV-1 Hudební výchova DUM č. 13 Prima – kvarta osmiletého studia
HV-1 Hudební výchova DUM č. 15 Prima – kvarta osmiletého studia
RÉBUSY jsou hlavolamy Nechat děti vysvětlit co jsou rébusy, teprve potom kliknutím potvrdit správnou odpověď.
Hudební baroko ( století).
Barokní hudba v Evropě VY_32_INOVACE_06_Barokní hudba v Evropě.
Varhany.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Povídání o Bachovi.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
JOHANN SEBASTIAN BACH.
SVĚTOVÉ HUDEBNÍ BAROKO
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Druhy skladeb a hudební formy
HUDBA V BAROKU.
Konec 16. – polovina 18. století. 2 o Baroko klade důraz na cit, majestátnost, vznešenost a náboženské zanícení. o Pro baroko jsou typické hudební druhy.
Cembalo Kristýna Sadloňová SEKUNDA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_351_Hudba v období baroka AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
-co je to fuga? : polyfonní instrum. skladba/varhanní/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
HUDEBNÍ NÁSTROJE NÁSTROJOVÉ SKUPINY
Mgr. Jakub Tomala. Obsah Motivační skladby a text Úvod – ze skladatelova života Výmar Köthen Lipsko Zajímavosti, závěr.
Jakub Jan Ryba byl… spisovatel a malíř hudební skladatel a učitel
Elektronická učebnice - II
W. A. MOZART geniální hudební skladatel
Johann Sebastian Bach
Základní informace, ukázky z děl Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
JOHANN SEBASTIAN BACH.  Název školy: Základní škola Francova Lhota  Autor: Mgr. Lada Martinková  Název: VY_32_INOVACE_06_Johann Sebastian Bach  Číslo.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_04_HV_Wolfgang Amadeus Mozart Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
6. částBAROKO ICT 2 – Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_08:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Český hudební klasicismus.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Vývoj artificiální hudby 8. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_13_Hudba v období klasicismu.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3432 NázevGeorg Friedrich Händel Téma hodinyŽivot a dílo G. F.
ČESKÉ HUDEBNÍ BAROKO. BAROKO - ÚVOD -je název uměleckého slohu ovlivňujícího všechny druhy umění -v hudbě se uplatňovalo od konce 16. do poloviny 18.století.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_03
Gymnázium Židlochovice kvarta
Dějiny evropské hudby BAROKO Skladatelé Evropa Čechy úkoly
Johann Sebastian Bach VY_32_INOVACE_I-A-07.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
FILIP SMIČKA Prezentace pod vedením Mgr. Barbory Pacalové
Jaký je rozdíl mezi vokální a instrumentální polyfonií?
LEOŠ JANÁČEK ( Hukvaldy – Ostrava) Obrázek 1
Určeno žákům prvního stupně ZŠ
Eliška Smýkalova VĚK: 10 Škola: 3 ZŠ, Šumperk.
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ročník
Název školy: Základní škola Netvořice
Prezentace Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Světoví hudební skladatelé
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Hudební renesance v Čechách
Název školy: ZŠ Průhonice
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/07
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 9. ROČNÍK
VY 32 INOVACE 543.
Dějiny hudby a její osobnosti
Johann Sebastian Bach Eisenach – Lipsko
Baroko 17. a 18. století.
Transkript prezentace:

Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3551 Autor: Mgr. Jarmila Kočandrlová Anotace: Určeno žákům 1.stupně ZŠ. Prvotní seznámení s osobností a dílem J.S.Bacha. Obsahuje odkazy na videa. Klávesové nástroje. Po kliknutí na notičky se objeví otázky k textu. Na závěr je osmisměrka a její řešení.

Johann Sebastian Bach 1685 -1750

Johann Sebastian Bach byl německý hudební skladatel a virtuóz hry na klávesové nástroje. Narodil se roku 1685 v Eisenachu a zemřel roku 1750 v Lipsku. Na které nástroje uměl výborně hrát? Ze které země J.S.Bach pocházel? Vysvětli slovo VIRTUÓZ.

KLÁVESOVÉ NÁSTROJE jsou hudební nástroje, které mají klaviaturu. Nejstarším klávesovým nástrojem jsou varhany, známé již více než 2000 let.

Předchůdce dnešního klavíru se jmenoval klavichord. Ve 14.století vzniklo cembalo.

Tyto klávesové nástroje jistě poznáte. KLAVÍR PIANINO

AKORDEON

ELEKTRONICKÉ PIÁNO je klávesový nástroj napodobující zvuk klavíru ELEKTRONICKÉ PIÁNO je klávesový nástroj napodobující zvuk klavíru. Zvuk je tvořen elektronicky a ne kmitáním strun jako u klavíru. Mohl J.S.Bach hrát na keyboard? KEYBOARD

Johann Sebastian Bach tvořil v době, které říkáme baroko Johann Sebastian Bach tvořil v době, které říkáme baroko. Za svého života byl uznáván jako virtuóz. Jako skladatel se proslavil až dlouho po smrti. Složil okolo 1400 hudebních děl. Kdy se proslavil jako skladatel ? Který klávesový nástroj je nejstarší?? Jak říkáme době, ve které Bach tvořil?

Dílo: Klávesové skladby - fugy -Tokáta a fuga d-mol preludia, tokáty Duchovní hudba - mše, oratoria Koncertní a orchestrální skladby – varhanní koncerty Suity a sonáty Rondo ze Suity h-moll Skladby pro sólové nástroje Ostatní - písně, kánony,…

Vyhledejte 11 slov: V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J P E Y C

ŘEŠENÍ: V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J P E Y C Virtuóz, hudba, baroko, fuga, Johann, klávesy, akordeon, cembalo, piáno, varhany, Bach V I R T U Ó Z O A B D H L K N Č S X Q Á CH F G M J P E Y C

Obrázky: Odkazy na videa: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bach.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Clavecin_flamand.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Clavicorde_Lépante.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Varhany http://cs.wikipedia.org/wiki/Klavír http://cs.wikipedia.org/wiki/Akordeon http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Yamaha_P-140S_top_view.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:YamahaKeyboard.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e2/BWV1001-cropped.jpg Odkazy na videa: http://www.youtube.com/watch?v=jq8PqZJZr8g&list=PLFV9iYVn5cGPRYCUFi2wRtrYP QgcWYf1W&index=11 http://www.youtube.com/watch?v=IVJD3dL4diY&list=PLFV9iYVn5cGPRYCUFi2wRtrYP QgcWYf1W&index=8