VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Advertisements

VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Kvadratické rovnice- riskuj.
Číslo v digitálním archivu školy
PODSTATNÁ JMÉNA ( ČESKÝ JAZYK - 8. ROČNÍK )
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastMatematické vzdělávání PředmětMatematika Tematický.
Anotace : ICT ČJ podstatná jména II. - 4.ročník
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Racionální lomená funkce.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Logaritmické rovnice Ročník:2.
Podstatná jména rodu mužského - vzory
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Skloňování základních číslovek
Podstatná jména rodu středního
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce – řešené.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Autor:Ing. Eva Peterková Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast: Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Téma:Lineární funkce Ročník:1.,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
BUĎTE POZORNÍ, AŤ SI TOHO ZAPAMATUJETE CO NEJVÍC..
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Poznáváme hodiny.
Matematika pro stavební obory 6. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastJazykové vzdělávání PředmětČeský jazyk a literatura.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název:
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořeníduben 2013 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_18_06_skloňování podstatných jmen rodu mužského Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká.
NÁZEV ŠKOLY: ZAKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62 AUTOR: Mgr. Iva Zatřepálková, OBDOBÍ: březen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_CJ4_Shoda přísudku s podmětem.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastMatematické vzdělávání PředmětMatematika Tematický.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
Skloňování podstatných jmen
Digitální učební materiál
Skloňování podstatných jmen
Rod a číslo podstatných jmen
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Anna Činátlová Číslo
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
(finanční gramotnost)
Skloňování podstatných jmen
Vzory podstatných jmen rodu mužského
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Skloňování podstatných jmen
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Škola Základní škola Tehov, okres Praha-východ, Tehov 78, Autor
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_04_ČESKÝ JAZYK
Početní operace v oboru přirozených čísel
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ČÍSLOVKY - SKLOŇOVÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
VY_32_INOVACE_ČJ.3.31 Anotace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
NÁSOBENÍ A DĚLENÍ ČÍSLEM 60, 70, 80, 90
Opakování a procvičování
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
PODSTATNÁ JMÉNA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Skloňování podstatných jmen
Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON Číslo projektu CZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školy SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Jazykové vzdělávání Předmět Český jazyk a literatura Tematický okruh Tvarosloví Název materiálu Podstatná jména II. Číslo materiálu VY_12_INOVACE_1A_CJ_07(32) Autor Mgr. Anežka Chládková Datum tvorby 13. 02. 2013 Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora. Anotace: Určená pro žáky 1. ročníku nástavbového studia (popř. 1. ročníku SOU). Prezentace určená k interaktivní práci žáků při hodině. Metodické pokyny: Prezentace je určena jako podpůrný materiál k výkladu učitele a interaktivní práci žáků, lze použít i k opakování učiva. Prvních pět úloh společně s žáky ( první úloha s animací podporující výklad). Dále čtyři příklady s nabídkou výběru výsledků. Některý z žáků dostane myš a z nabídky řešení příkladů vybírá správnou možnost. A na závěr čtyři příklady k samostatné práci žáků. Čas: cca. 20 - 25 min.

Anotace: Materiál je určen k zopakování a procvičení látky v 1. ročníku oborů SOU, které jsou označeny E. Je určen k interaktivní práci ve výuce. Metodika: Po frontálním opakování kategorií následuje cvičení na určování vzorů a zároveň procvičení čtenářské gramotnosti. Následují samostatné činnosti žáků.

Podstatná jména II.

Doplň cvičení; podstatná jména dej do správného tvaru! Před školou se shromáždilo několik ……… Rozebírali včerejší ……… ve ……… Naši ……… porazili malé ……… a jsou již druzí ve ……… Před nimi je jen skvělá ………, která neutrpěla žádnou ……… Oba ……… za námi již nemají ……… na ……… Vyber: Postup, Anglie, porážka, žák, hráč, tým, fotbal, skupina, šance, zápas, Lichtenštejnsko.

Před školou se shromáždilo několik žáků Před školou se shromáždilo několik žáků. Rozebírali včerejší zápas ve fotbale. Naši hráči porazili malé Lichtenštejnsko a jsou již druzí ve skupině. Před nimi je jen skvělá Anglie, která neutrpěla žádnou porážku. Oba týmy za námi již nemají šanci na postup.

Trochu odbočíme od mluvnice: Žáci hovořili o kopané, nebo o hokeji? Kolik týmů tvořilo zmíněnou skupinu? Který tým vedl skupinu? Které země tedy postoupily do dalších bojů?

A zase zpět k mluvnici: U doplněných podstatných jmen urči pád a vzor! žáků 2. p., vzor pán zápas 4. p., vzor hrad fotbale 6. p., vzor hrad hráči 1. p., vzor muž Lichtenštejnsko 4. p., vzor město skupině 6. p., vzor žena Anglie 1. p., vzor růže porážku 4. p., vzor žena týmy 1. p., vzor hrad šanci 4. p., vzor růže postup 4. p., vzor hrad

Doplň i – y! Šli jsme s učitel- na v-stavu. Dnes máme dva úkol-. Nemám rád houb-. Počkej chv-l-, podám ti židl-. Nerad cestuji letadl-. Konečně jsme došli k cíl-. Přivezli nám uhl- a dřív-. Pozorovali jsme lv- a tygr-. Na zahradě se honili ps-. Soused chová plaz-. Na břez-ch potoka rostly vrb- a bříz-. Prodejna obuv- má dnes zavřeno. Na stavbě skládali traverz-, panel-, trám- a cihl-. Oblékni si čistou košil-! Na pol- sklízel- ob-l-.

Šli jsme s učiteli na výstavu. Dnes máme dva úkoly. Nemám rád houby Šli jsme s učiteli na výstavu. Dnes máme dva úkoly. Nemám rád houby. Počkej chvíli, podám ti židli. Nerad cestuji letadly. Konečně jsme došli k cíli. Přivezli nám uhlí a dříví. Pozorovali jsme lvy a tygry. Na zahradě se honili psi. Soused chová plazy. Na březích potoka rostly vrby a břízy. Prodejna obuvi má dnes zavřeno. Na stavbě skládali traverzy, panely, trámy a cihly. Oblékni si čistou košili! Na poli sklízeli obilí.

Použité zdroje: http://office.microsoft.com Archiv autorky