Perspektivy Labské stezky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nadace Jihočeské cyklostezky Aktivity Nadace Jihočeské cyklostezky Seminář: Rozvoj cykloturistiky v jižních Čechách, Třeboň,
Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Jak budovat turistický potenciál města?. Známé destinace PÍSEK KARLOVY VARY ČESKÝ KRUMLOV BRANDÝS NAD LABEM Turisté nezůstávají přes noc. Průměrná délka.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
První národní cyklo a in-line průzkum Hlavní závěry a výzvy Jak dál Brno, 12. ledna 2012.
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Ing. Jaroslav Martinek Central MeetBike Expert seminar Cyklotrasa 14.
14/1/2010. Lead partner projektu RERA a.s., Regionální rozvojová agentura jižních Čech Realizované mezinárodní projekty - Z jižních ČECH AŽ NA KONEC SVĚTA.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Liptovský Mikuláš 2. září 2010
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
PROJEKTY A AKTIVITY MAS ZPRAVODAJ Připravujeme pravidelné vydávání Zpravodaje Zpravodaj bude informačním materiálem o činnosti organizace, o inspirativních.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Monitoring návštěvnosti – Labská stezka v ČR Ústí nad Labem Nadace Partnerství Ing. Luboš Kala
ČESKO-POLSKÝ INOVAČNÍ PORTÁL CZESKO-POLSKI PORTAL INNOWACYJNY Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika - Polská republika 2007 – 2013 –Prioritní.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Projekt „Stezka technických atraktivit“ Ing. Richard Žabka.
Bike konference 2012 Jihomoravský kraj. Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Regionální konference v MSK
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Nové oddělení cestovního ruchu -Tvorba koncepce rozvoje cestovního ruchu -Navázání na Strategický plán města -Spolupráce s Komisí cestovního ruchu -Spolupráce.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Páteřní trasy v Ústeckém kraji - propojování a diferenciace nabídek Ústí nad Labem.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Prezentace turistického regionu aktuality a novinky pro sezonu 2014 Český ráj 1.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Spolupráce moravských krajů v oblasti cestovního ruchu Holešov 2011
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Labská stezka priorita rozvoje cykloturistiky v Ústeckém kraji Ústí nad Labem.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Greenway Jizera 2008 Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Novinky portálu Kudy z nudy Aktivní dovolená:
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
1 Labská stezka v Ústeckém kraji prezentace stavu budování stezky KONFERENCE Labská cyklotrasa pro všechny aneb Od pramene k moři - napříč Evropou - bez.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Úloha facilitace při budování partnerství
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Propagace cyklistiky v Jihlavě
Dotační program pro rok 2019
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Transkript prezentace:

Perspektivy Labské stezky Ondřej Fábera, Nadace Partnerství Ústí nad Labem, 17. září 2009

Labská stezka v České republice Délka toku: 358 km Délka cyklostezek: 69 km Délka značených pěších tras: 304 km Délka jezdeckých tras: 0 km Počet polabských nádraží: 121 Počet labských přívozů: 4 Počet osobních vodních dopravců: 6

Labská stezka v České republice Počet přírodních rezervací: 12 Počet přírodních památek: 12 Počet větších soutoků: 15 Počet historických pevností: 2 Počet pivovarů: 4 Počet vinařských obcí: 24

Labská stezka: A co dál? Postupné budování infrastruktury – ROP, SFDI… - zatím nesouvislé úseky, dokončení celé stezky až po roce 2020 Minimální nebo roztříštěná marketingová aktivita – neexistuje jednotná informační platforma Přístup obcí, krajů a podnikatelů – aktivita vs. apatie A turisté mezitím přijíždějí…

Co se s tím dá dělat? Exempla trahunt – dobré příklady táhnou, motivace a podpora slabších Urychlená příprava projektů stezky „Objektivní marketing,“ dostatek praktických a pravdivých informací Za málo peněz hodně muziky – vylepšit vše, co se dá vylepšit relativně levně a rychle (značení, služby…) Vyburcování podnikatelské aktivity

Co s tím dělá a může udělat Nadace Partnerství? Dlouhodobě se snažíme přivést všechny významné partnery k jednomu stolu Podporujeme partnery na stezce příklady odjinud a drobnými granty Vytváříme jednotný portál Labské stezky Zastupujeme a propagujeme českou část Labské stezky při mezinárodních akcích Certifikujeme zařízení pro cyklisty Sčítáme uživatele Labské stezky

Co nám chybí a komplikuje práci? Podpora ze strany podnikatelů a regionů, která by umožnila provádět některé činnosti profesionálně, pravidelně a systematicky Informační a komunikační bariéry, neochota spolupracovat („sami to zvládneme nejlépe“) Rozdílný pohled na cílové uživatelské skupiny a Labskou stezku jako produkt Neexistující národní koncepce prioritních dálkových stezek (vzduchoprázdno) „Každý by již nejraději sklízel úrodu, ale nejprve je třeba pořádně zasít.“

Děkuji vám za pozornost a těším se na shledanou na Labské stezce. Ondřej Fábera, Nadace Partnerství +420 728 215 628 ondrej.fabera@nap.cz www.nadacepartnerstvi.cz