Jeseníky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BESKYDY.
Advertisements

Sporthotel Kurzovní S námi máte vrchol na dosah! NEJČISTŠÍ VZDUCH V ČESKÉ REPUBLICE!
„Červenohorské sedlo“
Olomoucký kraj krajské město Olomouc.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Krkonošsko-jesenická subprovincie
Jeseníky Tereza Chládková A.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Zimní rekreace v ČR.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Česká republika.
Krkonoše Robin Plch IX.A
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. HOTEL PARK OSTRUŽNÁ Nově postavený horský hotel v krásném prostředí lyžařského, turistického a cykloturistického.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Chamonix - Francia Aiguille du Midi.
Ochrana přírody – společná věc ? Michaela Pruknerová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR RP Správa CHKO Jeseníky.
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Olomoucký kraj přírodní poměry
Česká Republika a její kraje
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Česká republika Horopis VI.
Příroda naší republiky
Moravskoslezské Beskydy
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
CHKO Jeseníky.
Vodní elektrárny Dlouhé Stráně.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Vysílací věž se začala stavět počátkem r. 1955, dokončena za necelý rok s nainstalovanou provizorní anténou pro vysílání na prvním televizním kanále.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Čísla do procvičování VY_32_Inovace_11TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová Mgr. Ivana Tkadlecová ZŠ a MŠ Nedašov.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Horopis České republiky Krkonoše Šumava Krušné hory.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
Česká republika Povrch.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Rekreační zařízení Merkur – Tvarožná Lhota
Krušné hory.
Česká republika.
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Česká republika - pohoří
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VY_32_INOVACE_292_Lyžařská centra Jesenicka
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_53_Hrubý Jeseník
Ústecký kraj.
Naučná stezka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Horoskopické celky ČR II. VY_32_INOVACE_11 Sada 7
České středohoří.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Moravskoslezský kraj.
Olomoucký kraj.
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Transkript prezentace:

Jeseníky

Praděd Praděd - nejvyšší hora Moravy a Slezska (1492 m) je svou majestátností symbolem Jeseníků i celého kraje. Na jejím vrcholu byla roku 1912 vybudována rozhledna, která však byla roku 1959 odstraněna. Po roku 1970 na jejím místě vyrostla televizní věž vysoká 145 m s vysílačem, rozhlednou ve výšce 40 m a restaurací. Při příznivých podmínkách lze z rozhledny spatřit Beskydy, Krkonoše, polské roviny i Vysoké Tatry.  

Masív Pradědu je přírodní rezervací s charakteristickou květenou alpských polí. Na severozápadní straně se nachází Tabulové kameny s mnoha druhy mechů, lišejníků a jiných vzácných rostlin. Na vrcholu hory je umístěn hraniční kámen řádu německých rytířů a vratislavských biskupů z roku 1721.  

Praděd nabízí v létě podmínky pro turisty a cykloturisty Praděd nabízí v létě podmínky pro turisty a cykloturisty. Je tady síť značených tras a dvě naučné stezky. V zimě jsou svahy Pradědu a Petrových kamenů využívány jako atraktivní lyžařský areál.  

Praděd v zimě Pohled z Pradědu na Ovčárnu v zimě Cesta na Praděd

Pohled z Pradědu na Ovčárnu v létě Letní pohled Pohled z Pradědu na Ovčárnu v létě

Lyžařská střediska Červenohorské sedlo Praděd Ramzová M. Morávka-Karlov Ostružná Petříkov Kouty nad Desnou Kopřivná Branná Dolní Moravice-Avalanche

Zdroj:České hory Wikipedie Marie Šnáblová