Informace z CENIA Jiří Valta 29.06.2017 - ČIŽP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Environmentální Helpdesk Co a proč to má být. Zkušenost ukazuje, že odborné informace o životním prostředí veřejnost prakticky nezajímají.
Advertisements

Prístup ČR k riešeniu informatizácie rezortu MŽP ČR Jiří Hradec.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING X. Environmentální informační systémy.
SIRIUS komplexní řešení pro statistické a analytické zpracování dat v rezortu životního prostředí ČR Ing. Jarmila Cikánková Jiří Roubínek Projektový.
Informace z CENIA J. Valta
Prezentace pro konferenci ODPADY 2009 Nové právní předpisy v oblasti nakládání s odpady Rut Bízková náměstkyně ministra životního prostředí.
Stav životného prostredia v roku 2020 zmysel dát v SEIS, INSPIRE a GMES.
INSPIRE Enviro-i-forum, Technická univerzita Zvolen, Implementace INSPIRE v České republice.
Programy EVI 9 a ESPI 9 Přehled novinek, co připravujeme IX
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Metainformační systém - Metaportál MŽP ČR
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING C V Indikátory ŽP Normalizace.
Problematika GIS Úvod do INSPIRE česká informační agentura životního prostředí Jiří Hradec, CENIA.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
Jednotný informační systém o životním prostředí (JISŽP)
Lucie Dvořáková Gabriela Homolková.  INfrastructer for SPatial InfoRmation in Europe  Infrastruktura prostorových informací v ES  Je iniciativou Evropské.
IX. ročník odborného semináře MŽP, KÚ, SFŽP, ČIŽP a CENIA k odpadovému hospodářství Liberec, října 2014 Provozovaná zařízení v rámci odpadového.
Environmentální Helpdesk Co a proč to má být. Současný stav 1.Všechno v ČR se děje po složkách, neexistují průřezové služby; 2.Nejenže se to děje po složkách,
Aplikace IntForm 2007 Eduard Hlavatý Oddělení IPPC Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 Praha 10, Ústředna: Fax:
Ing. Silvia Aguilar Bobadilla Nástroje ekologické politiky.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Agentura Integrované Prevence (IPPC) založena v dubnu začleněním do ČEÚ (§5) Cíl: odborná podpora státní správy, průmyslu a veřejnosti při implementaci.
Zkušenosti AIP s aplikací systému IPPC Ing. Monika Přibylová Agentura integrované prevence, ČEÚ Internet:
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
INSPIRE Stav a výhled.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Implementácia Inspire v ČR Jiří Hradec. INSPIRE v ČR  Gestor transpozice: MŽP, pověřena CENIA  Spolupracuje:Ministerstvo informatiky (vnitra)  Vize.
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Mgr. Magdaléna Peterková
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
ISSaR – možnosti využití systému při získávání a zpracování statistických dat Ing. Jarmila Cikánková Oddělení datových služeb CENIA.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
, Banská Bystrica Zbyněk Stein CENIA, česká informační agentura životního prostředí Projekt EnviSec Nástroje pro zpracování a vizualizaci dat.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Evropské právo životního prostředí Osnova Opakování z předchozí přednášky Prosazování evropského práva Soudní dvůr EU a jeho role v ochraně.
1 Právo na informace Jitka Bělohradová. 2 Právo na informace Zakotvení na ústavní úrovni –Čl. 17 LZPS – právo na informace –Čl. 35 odst. 2 LZPS – právo.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
STUDIE NAKLÁDÁNÍ S BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÝMI ODPADY VE MĚSTĚ VSETÍN.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Informace z CENIA Jiří Valta ČIŽP.
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář VÚV.
balíček k oběhovému hospodářství a prevence vzniku odpadu
Metodický dokument ke zprávám o plnění závazných podmínek provozu Ing
Předcházení vzniku odpadů a nejlepší dostupné techniky
Aktuální informace z odpadového hospodářství
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

Informace z CENIA Jiří Valta 29.06.2017 - ČIŽP

IS SEPNO SEPNO (Systém evidence přepravy nebezpečných odpadů) Dodavatel systému je společnost INISOFT s.r.o. Předpokládaný termín spuštění - druhá polovina roku 2017 Testovací provoz funkčního minima probíhá od 1.6.2017 do 28.6.2017 Do realizace a testování systému jsou zapojeny subjekty státní i soukromé sféry Stále je otevřena otázka evidencí ELPNO 2017 před spuštěním systému – dohlásit x nedohlásit

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) činnost odborně způsobilé osoby (vyjádření k žádostem o IP) odborná stanoviska v oblasti IPPC TPS v gesci MŽP zpracování odpadů (revize BREFu – vydán prefinal DRAFT + kapitola závěry o BAT – připomínky do 10.7.2017) spalování odpadů (revize BREFu – vydán 1. draft – připomínky do 8.9.2017) REACH a CLP činnost národního informačního centra REACH a CLP publikace informací z oblastí REACH a CLP spolupráce s ECHA, včetně evropského helpdesku

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Hodnocení vlivů na ŽP (EIA/SEA) zajištění provozu IS EIA/SEA organizace zkoušek EIA/SEA spolupráce v pracovní skupině MŽP Odpadové hospodářství Hodnocení OH indikátory POH, sada indikátorů SKO, množství BRKO uložených na skládky Správa databází – ISOH, MA ISOH, zpětné odběry … Provoz IS – NITAR (přeshraniční přeprava odpadů), PCB Datové sady pro EU reporting Oběhové hospodářství

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Dobrovolné nástroje tvorba a revize technických směrnic stanovující kritéria pro EŠV/S certifikace a recertifikace výrobků a služeb EŠV, EŠS, Ekoznačky EU environmentální prohlášení typu III certifikace/recertifikace EMAS MA 21 Integrovaný registr znečištění IRZ Datové sady IRZ 2004 – současnost kontroly hlášení zpracování dat výstupy pro Národní geoportál reporting do EU

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Provoz ISPOP EnviHELP provoz systému zajištění ohlašování dle zákona č. 25/2008 Sb. provoz IS HNVO (hodnocení nebezpečných vlastností odpadů) provoz IS SEPNO (přeprava nebezpečných odpadů) EnviHELP zajištění odpovědí I. úrovně (základní dotazy) management II. úrovně (expertní dotazy – MŽP, ČHMÚ, CENIA)

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Mezinárodní agendy a programy Provoz IS národní kontaktní místo EEA administrace národní sítě NRC – EIONET činnost NFP EEA distribuce publikací EEA národní kontaktní bod INSPIRE management národního kontaktního bodu správa a zpřístupnění geografických dat na Evropském geoportálu podpora povinných osob INSPIRE Provoz IS provoz infrastruktury mapových služeb provoz ostatních IS (voda.gov.cz;inspire.gov.cz;kontaminace.cenia.cz) tvorba a poskytování tematických mapových sad ISSaR (informační systém statistiky a reportingu)

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Hodnocení ŽP publikace hodnotící ŽP Zpráva o životním prostředí ČR Zpráva o životním prostředí v krajích ČR Statistická ročenka ŽP správa a aktualizace indikátorové sady pro hodnocení ŽP indikátory státní politiky ŽP (SPŽP) indikátory trvale udržitelného rozvoje (TUR) indikátory zranitelnosti indikátory s využitím dálkového průzkumu Země (DPZ) Spolupráce při hodnocení publikací EEA SOER, Signály, megatrendy

Činnosti CENIA 2017 - 2020 Rozvoj stávajících IS SEPNO ISPOP EnviHELP HNVO EIA/SEA

CENIA, česká informační agentura životního prostředí Děkuji za pozornost Jiří Valta CENIA, česká informační agentura životního prostředí Vršovická 1442/65 100 10 Praha 10 tel. 724 503 898 jiri.valta@cenia.cz