Čísla integrovaného systému

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statistické šetření.
Advertisements

KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Integrovaná střední škola,Slaný
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Zdravotnická záchranná služba příspěvková organizace
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Jednotky požární ochrany
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Ochrana za vzniku mimořádné události
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Mimořádné události – co dělat!
1. pomoc.
12.1 Mimořádné události, IZS
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Zdravotní záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
Dobrovolní hasiči.
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
VY_32_INOVACE_03_OČMS_složky integrovaného záchranného systému AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo11 Označení materiálu evo11_tisnove_linky.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
První pomoc nejen při úrazech v TV VY_32_INOVACE_03_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Typová činnost složek integrovaného záchranného systému při společném zásahu „LETECKÁ NEHODA“ STČ – 04/IZS Zdolávání mimořádných událostí.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
Customer Contact Praha
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Evakuace VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_EVAKUACE
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Jednotky požární ochrany
Digitální učební materiál
Přehled živelních pohrom
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Čísla integrovaného systému VY_32_INOVACE_02_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_ČÍSLA INTEGROVANÉHO SYSTÉMU Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo: cz.1.07/1.4.00/21.0559 Mgr. Ladislava Hofmanová

Tísňové volání Je jeden ze základních způsobů ohlášení mimořádné události a vyžádání pomoci složek integrovaného záchranného systému. Zajišťuje ochranu základních lidských práv: ochrana života a zdraví přijatelné životní prostředí ochrana majetku

Tísňové volání funguje nepřetržitě pro všechny obyvatele téměř na celém území státu (v závislosti na pokrytí signálem mobilní sítě) bezplatně ve všech telefonních sítích ze všech koncových hlasových zařízení telefonních sítí

Čísla integrovaného systému Záchranná služba – 155 (Zdravotnická záchranná služba - ZZS) Hasiči - 150 (Hasičský záchranný sbor - HZS) Policie - 158 (Policie ČR - PČR) Tísňové volání - 112 - jednotné evropské číslo tísňového volání - SOS - k oznámení jakékoliv mimořádné události ) Městská (obecní) policie - 156 -(není ve všech městech a obcích)

Jak správně přivolat pomoc Snažte se zachovat klid. Věcně odpovídejte na otázky. Největší zdržení před výjezdem posádky záchranné složky mohou způsobit dohady s dispečerem.

Co správně říci Co přesně se stalo - tato informace je nutná k posouzení, jakou pomoc vyslat. Přesné místo události - tato informace je nutná ke snadnému a rychlému nalezení místa události . Informace o postiženém - pohlaví, přibližný věk, počet postižených (pro zajištění adekvátní pomoci a lůžka pro pacienta). Informace o volajícím - číslo telefonu, z něhož voláte pro případný zpětný dotaz při obtížném hledání místa či jiných problémech, popřípadě i jméno volajícího.

Kdy volat 150 Číslo 150 je určeno k oznámení požárů, živelních pohrom, havárií a nehod. Tedy všude tam, kde je nutné provádět záchranné nebo likvidační práce. (hašení, vyprošťování, nebezpečné látky apod.)

Kdy volat 155 Vždy, došlo-li k náhle poruše zdraví, úrazu nebo nehodě se zdravotnickými následky.  Volejte zejména tehdy, jestliže jde o tyto stavy: neobvyklé tlaky či bolest na prsou potíže s dechem, dušnost porucha vědomí, bezvědomí, křeče vážnější úraz otrava léky či chemikáliemi a další vážné stavy

Kdy volat 158 Když jste obětí nebo svědkem trestného činu. Je ohrožena bezpečnost osob, majetku a veřejného pořádku. Máte-li podezření na jakoukoliv formu terorismu. Když jste svědky korupce nebo závažné hospodářské trestné činnosti.

Tísňové volání 112 Univerzální tísňové číslo, které funguje jednotně v celé Evropské a zdarma. 112 je možné volat i bez vložené SIM karty, ze zcela vyčerpané předplacené karty dokonce i ze zamčeného telefonu. Pokud je zřejmé, že potřebujete pouze jednu ze základních složek integrovaného záchranného systému, je vhodnější volat přímo příslušné národní číslo tísňového volání (150, 155, 158, 156).

Zneužití tísňových linek UVĚDOMTE SI, ŽE LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ JSOU ZŘÍZENY PRO PŘIJETÍ STAVU NOUZE. NEZNEUŽÍVEJTE JE!! VAŠÍ NEZODPOVĚDNOSTÍ SE MŮŽE ODDÁLIT POMOC LIDEM, KTEŘÍ JI V DANÉ CHVÍLI BUDOU OPRAVDU POTŘEBOVAT!! Zneužití linek tísňového volání je trestné. POZOR ! Vždy je identifikováno číslo volajícího. Vždy jsou předávány údaje o lokalizaci polohy volajícího. Každé volání je zpětně dohledatelné - o všem existují záznamy.

Opakování 155 150 158 Správná odpověď V případě požáru zavoláme na jaké telefonní číslo? 155 150 158 Správná odpověď

Opakování 155 150 158 Správná odpověď V případě krádeže zavoláme na jaké telefonní číslo? 155 150 158 Správná odpověď

Opakování 155 150 158 Správná odpověď V případě autonehody se zraněnými osobami zavoláme na? 155 150 158 Správná odpověď

Odkazy http://cs.wikipedia.org/wiki/Tísňové_volání http://www.zachranny-kruh.cz/pomoc_zachrana_zivota/tisnova_volani.html http://www.ctvmo.cz/tisnovky.html http://ranger-pathfinder-notes.blogspot.com/2011/05/fire-in-hole-art-of-scout.html http://www.clker.com/clipart-10950.html http://radovan.bloger.cz/o-lidech-trendy/Triky-zlodeju-aneb-nenechte-se-okrast-kapsari http://3.bp.blogspot.com/_Y00Oxe1NZZs/TOpEx8KvLXI/AAAAAAAABaQ/4H7mqboUiJM/s1600/cartoon_ambulance_with_flashing_emergency_lights_0515-1005-3104-3359_SMU.jpg