2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Advertisements

Městská knihovna Čelákovice
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
3. výročí podepsání memoranda o spolupráci mezi Senátem PČR a AV ČR Vila Lanna
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
SLAVNOSTNÍ ZÁVĚR VI. ROČNÍKU SOUTĚŽE MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň 24. září 2014 Národní památkový ústav, Valdštejnské náměstí 162/3, Praha.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Co o něm víš? Je něco co by tě k tomuto tématu zajímalo?
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Obrana demokracie v ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
1. mezinárodní odborný seminář BohumínŠilheřovice
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014.
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
EVVO v Jihomoravském kraji 2010
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor PhDr. Ivana Preislerová Číslo materiálu 2_3_D_09 Datum vytvoření 3. prosince 2012 Druh učebního materiálu prezentace –
Jméno autora VMPavlína Gärtnerová Datum vytvoření VM září 2011 Ročník použití VM 9. ročník Vzdělávací oblast/obordějepis Anotace VM Powerpoint prezentace,
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Naši prezidenti Lukáš Medelský IV.B.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Geoaplikace roku Pátý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je aktuálně zaměřen na uplatnění GI(T) jako.
NA CESTĚ K VÁLCE ČSR PO MNICHOVU říjen 1938 – březen 1939.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Iveta Kohoutová Název: VY_32_INOVACE_2A_12_Druhá světová válka Téma: Vlastivěda Datum tvorby:
Ocenění práce ředitele Plavecké školy Uherské Hradiště, Plavecké školy Uherské Hradiště a ocenění plaveckých škol Zlínského kraje.
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VY_32_INOVACE_14_Kultura za první republiky
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov
v československé historii
Česká republika - Pardubice
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Koncepce kontinuity Čs. Státního zřízení po 2. světové válce
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_01_VLASTIVĚDA
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Zdravé město Prachatice k Roku Olgy Havlové (zakladatelka Nadace VDV by se dožila letos 85 let )
Zkušenosti měst v prevenci kriminality
Transkript prezentace:

2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci s Městem Letohrad. Hlavním tématem setkání bylo Edvard Beneš – portrét v literatuře faktu, referát Robert Kvaček. Rokem 2004 byla založena tradice každoročního setkávání v Letohradě.

2005 Setkání v roce 2005 se neslo ve znamení 60. výročí ukončení druhé světové války. V Novém dvoře byla připravena výstava spisovatelky Nelly Rasmussenové. Hejtman Michal Rabas vyzdvihl význam letohradského setkání a vyjádřil naději, že Letohrad bude sjezd spisovatelů pořádat i v budoucnu.

2006 Úspěšné pořadatelství dvou ročníků KALFu vyneslo Letohradu oficiální přívlastek Město literatury faktu. Stěžejním tématem byly česko-německé vztahy a sudetoněmecká otázka, o kterých v obřadní síni zámku se spisovateli besedovali historici Eva a Hans Henning Hahnovi ze SRN.

2007 Hlavním tématem byla Česká historická šlechta v průběhu dějin, o které referoval Michal Vitanovský, potomek někdejších držitelů zdejšího panství. Setkání, v jehož průběhu byl oceněn také bývalý slovenský prezident Rudolf Schuster, doprovodila výstava dřevořezeb spisovatele Antonína Benčíka.

2008 Kromě mezinárodních Cen E. E. Kische a regionálních Cen M. Ivanova byly vyhlášeny soutěže O cenu Jiřího Faltuse, řezbáře ze sousedního Žamberka, a Poselství dřeva. Konala se výstava knižní vazby, na níž nechyběla maketa Ďáblovy bible. Jako tradičně se spisovatelé rozjeli na besedy do škol ve městě i okolí.

2009 Účastníci XXIV. setkání KALFu diskutovali tentokrát na téma Rozbití republiky, počátek boje za osvobození a vznik státu.Letohradští zastupitelé schválili smlouvu o spolupráci mezi KALFem, Městem Letohrad a Městem Jaroměř (rodiště M. Ivanova) o vzájemné spolupráci v oblasti propagace literatury faktu a budoucí hostitelské úloze Letohradu.

2010 Hlavní cenu E. E. Kische byla udělena prezidentu republiky Václavu Klausovi za knihu Rok sedmý. Pracovní povinnosti hlavě státu zabránily, aby ocenění v Letohradě převzal osobně.

2011 Zájem o partnerství projevilo město Chlumec nad Cidlinou, rodiště spisovatele a pedagoga Antonína Lauterbacha. Přítomní zástupci KALFu, spolupracujících měst, Pardubického kraje i Parlamentu ČR vyjadřovali hrdost nad úspěšně vybudovanou tradicí letohradského setkávání spisovatelů.

2012 Zatímco předchozí ročníky našly své zázemí v reprezentativních prostorách letohradského zámku, v roce 2011 se poprvé spisovatelé sešli v nově zrekonstruované orlické tvrzi. Odborná diskuse byla věnována kontroverznímu letohradskému rodákovi, spisovateli Petru Jilemnickému.

2013 V roce 2013 se v Letohradě poprvé udílely Regionální ceny E. E. Kische a Literární ceny Petra Jilemnického. Mezinárodní Ceny E. E. Kische se předávaly v Senátu, kde se hostitelské role ujal letohradský rodák a příznivec KALFu, senátor Petr Šilar.