Praha, Sekce vzdělávání Zlata Houšková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní soustava povolání
Advertisements

Úloha sektorových rad v systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání
Knihovnické profese v NSP a NSK
Národní soustava kvalifikací
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
ECVET A NÁVRH ZPŮSOBU JEHO ZAVÁDĚNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Lenka Chvátalová.
Obory vzdělání z oblasti IT a NSK Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Priorita Lidské zdroje
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
NÚV a jeho priority v oblasti celoživotního učení
Rozvoj a implementace Národní soustavy kvalifikací (NSK2) Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava povolání a úloha Sektorových rad
Podpora provázanosti NSK s počátečním vzděláváním a posilování její systémové úlohy a úplnosti Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Aktuální údaje NSK Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Národní soustava kvalifikací (NSK) Evropský rámec kvalifikací (EQF)
Konference NIDM k uznávání neformálního vzdělávání Praha, 2. a 3. listopadu 2011.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Knihovnické profese v NSP
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 5. NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ, CZ NACE A NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro řešení nerovnováhy na trhu práce Proč jsme šli do NSK? Jaroslava Doležalová personální ředitelka Synthesia,
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
Výsledky referenčního procesu NSP, NSK, EQF Pavel Hradecký.
Rozvoj dalšího vzdělávání jako jedna ze strategických priorit MŠMT Celostátní seminář, Celoživotní učení 12. května 2010 Kroměříž, Dům Kultury Kroměříž.
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Referenční proces v České republice Jakub Stárek 11. března 2011 Praha, Hotel Pyramida Konference k procesu přiřazování úrovní kvalifikací v ČR k úrovním.
Aktuální údaje NSK SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ STAV VÝVOJE A VYBRANÉ SOUVISLOSTI.
Koncepce celoživotního vzdělávání knihovníků
1 Vzpomínky starého zbrojnoše Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Národní soustava kvalifikací Semináře ve spolupráci s UNIV3 Seč, říjen 2015 Ing. Zorka Husová, NÚV Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
VZ Zajištění podpory procesů a materiálně technického zázemí pro jednání pracovních skupin Model sektorových rad Školení pro členy pracovních skupin sektorových.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání Školy jako autorizované osoby.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
European Qualifications Framework Evropský rámec kvalifikací Národní ústav pro vzdělávání :
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
ROZVOJ A IMPLEMENTACE NÁRODNÍ SOUSTAVY KVALIFIKACÍ N S K II.
Studijní pomůcky pro knihovníky
Zákon č. 179/2006 Sb. Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
5. NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ, CZ NACE A NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ
Aktuální údaje NSK SR pro energetiku
SR pro polygrafii, média a informační služby
SR pro dopravu, logistiku, poštovní a doručovací služby
NSK – vazby na evropské procesy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
NSK Jednání k PK chůva na MPSV
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
ing. Zdeněk Vršník, Hospodářská komora ČR
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Seminář P-KAP a EQAVET k Vyšším odborným školám Ing
provázanosti NSK na počáteční vzdělávání
Transkript prezentace:

Praha, Sekce vzdělávání 5.11.2013 Zlata Houšková Knihovnické profese v Národní soustavě povolání a Národní soustavě kvalifikací Praha, Sekce vzdělávání 5.11.2013 Zlata Houšková

Národní soustava povolání (NSP) www.nsp.cz Zveřejněno 11 knihovnických typových pozic (TP), s jednou výjimkou celá středoškolská úroveň Další 2 typové pozice připraveny ke schválení a 3 budou dokončeny v r. 2013 v souvislosti s NSK Zbývající (10) budou připraveny v průběhu let 2014 – 2015

Národní soustava kvalifikací (NSK) http://novyportal.narodnikvalifikace.cz/ http://www.narodni-kvalifikace.cz/ Dokončen připomínkový proces pro 6 profesních kvalifikací (PK), s jednou výjimkou kompletně středoškolská úroveň; v současné době před schválením na MŠMT ČR Poslední PK pro středoškolskou úroveň „Knihovník správce digitální knihovny“ odevzdána ke schválení

Národní soustava kvalifikací (NSK) Ke schválení odevzdány 4 PK pro úroveň vyšší odbornou (VOŠ, Bc.) Zbývající PK pro úroveň vyšší odbornou (4) a pro úroveň magisterskou (8) budou zpracovány v r. 2014 a 2015 (systémová příprava na ně probíhá souběžně)

Národní soustava kvalifikací (NSK) Po schválení Koordinační radou sektorových rad a MŠMT ČR budou jednotlivé PK postupně zveřejňovány Zároveň by měl začít na MK ČR proces autorizace zkušebních subjektů (autorizovaných osob) Možnost certifikace organizací/firem při prokazatelném využívání NSK ve vlastní praxi

Statistika k srpnu 2013

Národní soustava kvalifikací (NSK) Podpora provázanosti NSK s počátečním vzděláváním a posilování její systémové úlohy a úplnosti (členové oborových skupin Národního ústavu pro vzdělávání a sektorových rad) – pro knihovnictví se týká ÚPK pro středoškolskou úroveň

Kontakty Sektorová rada pro kulturu http://www.sektorove-rady.cz/ustavene-sektorove-rady/sektorova-rada-pro-kulturu Členové pracovní skupiny pro knihovnické profese: M. Faitová, R. Giebisch, Z. Hájková, H. Hemola, G. Jarkulišová, Š. Kašpárková, Z. Kloučková, R. Římanová, D. Smetanová ) a Z. Houšková,773-461-554, zlata.houskova@gmail.com