Pacientský souhrn Funkce národního konektoru Sestavení Patient Summary.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Interoperabilita v elektronickém zdravotnictví
Generická preskripce a substituce Pozitivní listy
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Zákon FATCA v ČPP červenec 2014.
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
Skartační řízení elektronicky
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Role nelékařů v českém zdravotnictví
1 PDIS Táborský Otakar Výhody systému nástroj pro ovlivňováni chování pacienta ISO, CEN, ČSN, HL7 rozvoj eHealth spolupráce se zdravotní.
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
Systém managementu jakosti
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Marketingový informační systém MIS. MIS  systém činností, vytvořených za účelem shromažďování, analýzy a vyhodnocování informací, nezbytných pro kvalitnější.
Realizační tým ICZ duben 2005
eHealth vs eGovernment : souboj bez vítěze
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
Pohled samosprávy na eHealth
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Poučení a souhlas pacienta
Systém DESA DŮVĚRYHODNÁ ELEKTRONICKÁ SPISOVNA A ARCHIV
Sledování nežádoucích událostí v ČR
Doc. Dr. Jiří Kofránek, CSc. Bezpečné elektronické recepty Laboratoř biokybernetiky ÚPF Univerzita Karlova v Praze -1. lékařská fakulta.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
1 Dáky v nemoci, mateřství a rovnocenné otcovské dávky.
E-preskripce je část zdravotnického informačního systému, která umožní: zjednodušené předepsání receptu (Rp) s kontrolou vlastní preskripce přiřazení hlavní.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
Realizace ošetřovatelského plánu/péče
VEŘEJNÉ ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Paragraf Fišerové – dopady na pacienty, pojišťovny a poskytovatele zdravotní péče.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
 Legislativa  Infrastruktura veřejné správy  Projekty  Finance  Informace.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Pracovní skupina Standardy Ing. Martin ZEMAN předseda pracovní skupiny NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy,
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
Pracovní skupina Registry ve zdravotnictví a elektronická identita Ing. Jiří BOREJ hlavní architekt elektronického zdravotnictví koordinátor NSeZ NSeZ.
Práva Pacientů Tato práva jsou prohlášená za platná dnem 25. února 1992 Schválila Centrální etická komise Ministerstva zdravotnictví České Republiky.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Zkušenosti z ověření EHIC / pro elektronické zdravotnictví Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk, Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk,
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Systém managementu jakosti
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
Standardizace odborné zdravotní péče
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
INTEGRACE řešení základních registrů
Povinnosti a práva zdravotnických pracovníků
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Webové portály LDS/MDS
Důraz na referenční resortní datové zdroje
Aktuální stav projektu přeshraničních služeb eHealth
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Aktuální stav projektu přeshraničních služeb eHealth
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Bezpečnostní souvislosti v NIX-ZD
Aktuální stav projektu přeshraničních služeb eHealth
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Plány a postup digitalizace zdravotní péče v ČR z pohledu Ministerstva zdravotnictví Martin Zeman ředitel Národního centra elektronického zdravotnictví.
Transkript prezentace:

Pacientský souhrn Funkce národního konektoru Sestavení Patient Summary

Patient Summary/Pacientský souhrn Pacientský souhrn je identifikovatelná sada “srozumitelných základních zdravotních informací” nezbytných pro bezpečné poskytnutí zdravotní péče v průběhu neplánované (i plánovaného) zdravotní péče. Může být rovněž definována jako: “minimální sada informací nezbytných pro zajištění koordinace a kontinuity zdravotní péče”. Minimání sada informací o pacientovi, která umožní lékaři (zdravotníkovi) poskytnout zdravotní péči v případě nenadálé či neplánované události (neodkladná péče) či v případě plánované zdravotní péče (změna bydliště, pohyb osob v rámci EU, poskytování péče více poskytovateli, …).

Národní konektor NCP

Funkce národního konektoru Národní konektor je vstupní a výtupní rozhraní mezi NCP a národní infrastrukturou Mapuje funkční komponenty NCP na národní infrastrukturu Národní konektor musí zajistit uložení a zpracování zdravotnické dokumentace v rozsahu PS, eP/eD a souhlasu pacientů.

Rozhraní a funkce národního konektoru

Funkce národního konektoru V zemi rezidenta (country A) bude národní konektor zajišťovat tyto funkce: Identifikaci pacienta Ověření souhlasu pacienta Získat a předat Patient Summary ve formě CDA dokumentu Získat a předat informace o existující elektronických preskripcích léků Přijmout a předat informace o výdeji léků

Funkce národního konektoru Konektor v zemi poskytující zdravotní péči (country B), bude prostřednictvím portálu NCP či prostřednictvím národní infrastruktury zajišťovat: Autentizaci zdravotnických profesionálů Identifikaci pacienta Získat či ověřit souhlas pacienta Převzít, předat či zobrazit Patient Summary Převzít, předat či zobrazit preskripce léků a umožnit jejich výběr Vygenerovat či přijmout a předat informace o výdeji léků

Základní architektura NCP – informační objekty

Sestavení Patient Summary Z architektury a specifikací NCP vyplývá, že členská země musí vytvořit jeden dokument Patient Summary, z toho vyplývá, že národní konektor musí zajistit: Získání existující zdravotnické dokumentace pacienta z existujících zdrojů Konsolidaci těchto informací a sestavení Patient Summary, t.j. Získání informací (zdravotnické dokumentace) z existujících zdrojů Uložení primárních dat pro účely auditu Výběr a sloučení informací z více zdrojů včetně zamezení duplicit Převod terminologických systémů na terminologické systémy DSI (v případě netriviálního mapování) Vytvoření tzv. „DSI friendly“ dokumentu

Nějak takto by to mělo vypadat

S tímto se budeme muset vypořádat