ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
ŽÁDOST O MÍSTO.
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Jak se uplatnit na trhu práce
Číslo v digitálním archivu školy
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL:
Jak na pracovní pohovor?
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
Projekt „EU peníze středním školám“ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT CZ.1.07/1.5.00/ PředmětČeský jazyk Ročník a obor1. – 4. ročník.
ADMINISTRATIVNÍ STYL PÍSEMNOSTI OBČANŮ.
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
Administrativní styl PaedDr
VY_32_INOVACE_08_PEK_443_Mus
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
EUROPASS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová 2009.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
První zaměstnání Petr Machala.
Personální písemnosti I
Dobrý den, dovolte, abych se představil Strukturovaný životopis  1. Osobní informace  2. Historie zaměstnání  3. Dosažená vzdělání  4. Počítačové.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Personální písemnosti II
EVIDENCE PRACOVÍKŮ.
ŽIVOTOPIS Člověk a svět práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Adéla Sopková Můj Telefon: ICQ:
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DUM II. / 7. osobní doklady Bc. Zdeněk Klíma. Osobní doklady.
TVORBA STRUKTUROVANÉHO ŽIVOTOPISU. Obecné poučení Životopis (biografie, curriculum vitae ) – přehledný soupis informací o určité osobě, které se požadují.
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Strukturovaný životopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_01_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Výchova k občanství – 7. ročník Důležité životní doklady.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
Mgr. Michal Oblouk HLAVNÍ MYŠLENKY TEXTU.
Důležité osobní doklady
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
VÝTAH Mgr. Michal Oblouk.
ŽÁDOST Mgr. Michal Oblouk.
Funkční styl administrativní
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk

ŽIVOTOPIS věcně, stručně a výstižně zachycuje základní údaje a nejdůležitější skutečnosti o určité osobě slouží jako doklad k žádosti o zaměstnání musí obsahovat pravdivé informace důležitý je způsob zpracování a formální úprava – text je uspořádaný a přehledný, neuvádíme subjektivní názory, nehodnotíme fakta, nepíšeme důvěrné informace píšeme ho zpravidla na stroji nebo počítači - úřední dokument může být klasický nebo strukturovaný (profesní) ustálená forma jazyk – spisovný, věcné formulace bez citového zabarvení, jednoduchá souvětí, 1. osoba jednotného čísla

KLASICKÝ ŽIVOTOPIS a) Informace o sobě – jméno a příjmení, datum a místo narození, bydliště, stav b) Základní údaje o rodině – rodiče, sourozenci (jméno, věk, povolání) c) Vzdělání – místo, ročník, prospěch, oblíbené předměty, zájem o studium d) Přehled zaměstnání – jména zaměstnavatelů a vykonávané funkce, pracovní zkušenosti e) Zájmy a schopnosti – jazykové znalosti, schopnost práce s počítačem, řidičský průkaz, dosažené úspěchy f) Zdravotní stav g) Datum a místo, vlastnoruční podpis

STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS Osobní údaje Jméno a příjmení: Adresa: Telefon: Email: Datum narození: Dosažené vzdělání: Kurzy a školení: Praxe: Jazykové znalosti: Počítačové znalosti: Řidičský průkaz: Další dovednosti: Zájmy a záliby: Ostatní: Místo a datum: Podpis: