MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Inovace vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba Projekt OPVK, oblastní podpora 2.1.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Databáze projektových výstupů OP VK MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Mgr. Šárka Glatzelová Oddělení publicity a archivace Odbor řízení OP VK.
Cesta k modernímu vzdělávání
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ.1.07/2.2.00/ Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu –
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Monitorování projektu „Podpora technického a přírodovědného vzdělávání v Olomouckém kraji“, reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Zpráva kontrolního výboru
Ostravská univerzita (1991 → )
ARCDATA PRAHA, s. r. o. Ing. Jan Novotný Ostrava, 4. –
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT VE SPORTU
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
PŘÍPRAVA A REALIZACE VÝUKOVÝCH MATERIÁLŮ PRO PODPORU
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Databáze projektových výstupů OP VK
IP Alena Kopáčková (DFP)
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

MAPLIMAT Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics Studies at Faculty of Science of Palacky University in Olomouc MAPLIMAT CZ.1.07/2.2.00/15.0243 Kontrolní schůze řešitelů 16. 12. 2011

Program schůze Přehled plnění klíčových aktivit a plán na další období Publicita projektu Příprava 3. monitorovací zprávy Diskuse, odpovědi na dotazy řešitelů

Plnění a plán klíčových aktivit projektu KA1: Inovace studijních plánů KA2: Příprava a realizace inovované výuky, e-learning KA3: Realizace odborných praxí studentů KA5: Odborné konference KA6: Získávání zájemců o studium aplikované matematiky.

KA1: Inovace studijních plánů Co bylo realizováno v tomto monitorovacím období: Analýza studijních plánů, promýšlení vhodných změn v rámci připravované reakreditace. Sbírání námětů od koordinátorů studia a lektorů. Diskuse se studenty k inovované podobě studia, získávání námětů na jeho další zlepšení. Vytvoření základů nové koncepce studia aplikované matematiky. Instalace nové počítačové učebny financované z Maplimatu. Zakoupení licence SW SAS na zbývající dobu projektu. Vytvoření prostředí LMS Moodle pro studijní obory aplikované matematiky. Vytvoření metodiky tvorby e-learningových studijních opor a skript, vytvoření Texovských a Wordovských šablon pro e-learningové studijní opory a skripta. Realizace evaluací prostřednictvím Moodlu. Kdo: Koordinátoři ONS, OZS, koordinátoři studijních oborů, lektoři, specialisté pro zajištění e-learningu a HW, administrátorka a asistentka projektu

KA1: Inovace studijních plánů Co bude třeba udělat v příštím období: Koncepce studia aplikované matematiky Struktura studijních oborů a jejich modulární skladba Definice předmětů s důrazem na výstupy z učení. Odraz v akreditačních materiálech – jejich příprava je ale aktivitou stojící mimo projekt Maplimat

KA2: Příprava a realizace inovované výuky, e-learning Co bylo realizováno v tomto monitorovacím období: Uložení e-learningových studijních opor do LMS Moodle. Transformace studijních opor vytvořených v ZS minulého roku do podoby odpovídající standardům e-learningových studijních opor. Konzultace a technická podpora pro lektory tvořící e-learningové studijní opory První skripta dle vytvořené metodiky Realizace nové a inovované výuky. Kdo: Lektoři, koordinátoři pro výuku, odborní pracovníci pro zajištění e-learningu a studijních opor

KA2: Příprava a realizace inovované výuky, e-learning Co je třeba udělat v nejbližší době: Dodělat studijní opory v požadované podobě pro předměty ZS Zápis práce s cílovou skupinou ke každému z předmětů stejně jako vloni Do začátku LS vložit do Moodlu studijní opory vytvořené v loňském roce Připravovat přednášky na LS.

KA3: Realizace odborných praxí studentů Co bylo realizováno v tomto monitorovacím období: Vyhledávání firem k zajištění odborných praxí studentů. Zajišťování studentských praxí v partnerských a spolupracujících firmách. Konzultační činnost pracovníků firem poskytovaná studentům na praxích. Diplomové práce vznikající v souvislosti s praxemi. Spolupráce s partnery projektu (ČSÚ a TESCO SW) Kdo: Koordinátorka praxí, konzultanti odborných praxí ve firmách, specielně v partnerských.

KA3: Realizace odborných praxí studentů Co je třeba udělat v nejbližší době: Evaluace praxí Zápisy z práce s cílovou skupinou u akcí s partnery (ČSÚ)

KA5: Odborné konference Co bylo realizováno po konferenci ODAM 2011: Speciální konferenční číslo časopisu Acta Universitatis Palackianae Olomucensis, Facultas rerum naturalium, Mathematica věnované konferenci ODAM 2011: organizace recenzního řízení recenze typografické zpracování Kdo: odborní garanti konferencí a sborníků, specialista pro tvorbu studijních opor a skript.

Aktivita 6: Získávání zájemců o studium aplikované matematiky Co bylo realizováno v tomto monitorovacím období: Veletrh Gaudeamus 2011 v Brně: příprava materiálů realizace akce zápis práce s cílovou skupinou Den otevřených dveří PřF: Kdo: koordinátoři všech studijních oborů

Aktivita 6: Získávání zájemců o studium aplikované matematiky Co je třeba udělat v nejbližší době: Den otevřených dveří PřF v lednu 2012:

Publicita projektu Web projektu http://maplimat.upol.cz hlavní nástroj publicity – veškeré zprávy o realizovaných akcích, fotodokumentace, aktuality, vše ukládáme na web Informační materiály: Inovovaný propagační materiál o studijních oborech aplikované matematiky Zpravodaj projektu = zápisy z porad na webu Maplimatu. Informační akce: Gaudeámus Den otevřených dveří Zvláštní tiskové a mediální zprávy: Nutno co nejdřív udělat základní zprávu o MAPLIMATu do Žurnálu Uvažovat o článku do Žurnálu k některé z oblastí MAPLIMATu

Příprava 3. monitorovací zprávy Termíny a postup sdělí Mgr. Janečková Věcnou část zajistí doc. Talašová ve spolupráci se členy užšího řešitelského týmu projektu.

Ale o Vánocích si odpočiňte!