ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
Advertisements

Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Určení polohy těžiště Laboratorní práce č. 2.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 3 Kde se ukrývají zvířata Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö(str.1 – 7) Možnosti.
v pedagogické diagnostice
PERFOROVANÁ A RYTÁ ALU-FOLIE
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 8 Ptačí strom Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití artefiletiky.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
IMPRESIONISMUS.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
G RAVITAČNÍ POLE Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
E LEKTRICKÉ POLE Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Kubismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Člověk Tematická oblast
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
Síla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Název vzdělávacího materiálu
ARTE POVERA Tematická oblast
Návrhové skici-použití výtvarných technik
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
Člověk tohoto století Tematická oblast
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Základní systém a dělení barev
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Stylizace kresby figury a detailů
Životní zájmy Tematická oblast
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
SILUETY POD HLADINOU Kdo je kdo?.
Ochrana životního prostředí
Tradice - Velikonoce Stojánek na pastelky.
POVOLÁNÍ Složky integrovaného záchranného systému
Strom a jeho využití PODOBLAST.
1 2 FIGURE 1.
Transkript prezentace:

ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 8. 12. 2012 Ročník Kvinta, 1. – 2. roč. Stručný obsah Koláž, kombinovaná technika na téma „prostředí a člověk“ Způsob využití Na základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. Autor Mgr. Lenka Tutschová Kód VY_32_INOVACE_37_ETUT02 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Prohlédněte si dílo a popište, co vidíte Prohlédněte si dílo a popište, co vidíte. Co a jakým způsobem autor zobrazuje? Jaké prvky městského prostředí se v siluetách nachází? Jak na vás působí figury lidí? Jaký pohyb asi vykonávají?

Je rozdíl v myšlení lidí jiných národností a nebo lidí, kteří žijí na venkově a ve městě? Jak podle vás ovlivňuje prostředí člověka? Je něco ve vašem okolí, co na vás má vliv? Jsou místa ve vašem okolí, která vám nahánějí strach a nebo naopak místa, kde se cítíte příjemně?

Najděte si siluetu člověka v pohybu v novinách a nebo časopise, případně se vyfoťte a vytiskněte si černobílý obrázek. Siluetu vystřihněte, zvětšete na kopírce a použijte jako obrys pro váš obraz. Dovnitř siluety nakreslete a nebo překopírujte nějaké prostředí nebo detail prostředí, které má na tuto postavu vliv. Pomůcky: časopisy, noviny, nůžky, lepidlo, kopírka, tužky, papír A2

Prohlédněte si dílo a popište, co vidíte Prohlédněte si dílo a popište, co vidíte. Siluety nezačleněné do konkrétního prostředí Co a jakým způsobem autor zobrazuje? Postavy, rostliny, věci schematicky Jaké prvky městského prostředí se v siluetách nachází? Plocha, šrafura, linie, bod Jak na vás působí figury lidí? Jaký pohyb asi vykonávají? Tanec, pád,…

Je rozdíl v myšlení lidí jiných národností a nebo lidí, kteří žijí na venkově a ve městě? Volná odpověď Jak podle vás ovlivňuje prostředí člověka? Je něco ve vašem okolí, co na vás má vliv? Jsou místa ve vašem okolí, která vám nahánějí strach a nebo naopak místa, kde se cítíte příjemně?