Průzkumy území a staveb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Geotechnický průzkum Vít Černý.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Vypracoval/a: Ing. Roman Rázl
MĚŘENÍ POSUNŮ STAVEBNÍCH OBJEKTŮ
Oblast: Stavebnictví Pozemní stavitelství Základové konstrukce (STA28)
MODELOVÁNÍ STAVEBNÍ VÝROBY
NAVRHOVÁNÍ A POSOUZENÍ VOZOVEK
Bezpečnost strojních zařízení Bezpečnost částí ovládacích systémů Část 1: Všeobecné zásady pro konstrukci ČSN EN ISO
Diagnostika a zkušebnictví
Diagnostika staveb a zkušebnictví 3.přednáška ak.rok 2012/13, V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební metody.
Diagnostika a zkušebnictví 5.B. přednáška,ak.rok.2012/13, V.Mencl Diagnostika staveb Stavebně technický průzkum Kritické materiály, dílce a konstrukce.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Nástroje územního plánování
Úvod do předmětu Technologie
Materiály Materiály pro staveništní omítky Voda - Druhy omítek Výztuž, nosné konstrukce a lišty Upevňovací prostředky - Podložky.
PROTIVÝBUCHOVÁ PREVENCE NV č. 406/2004 Sb.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Interakce konstrukcí s podložím
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
Mechanika zemin a zakládání staveb
Půda – složka životního prostředí
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A PRÁVO
ZKUŠEBNICTVÍ A KONTROLA JAKOSTI 01. Experimentální zkoušení KDE? V laboratoři In-situ (na stavbách) CO? Modely konstrukčních částí Menší konstrukční části.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Vhodné a méně vhodné staveniště (STA20) Zpracoval: Ing.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Zkušebnictví a řízení jakosti staveb 3.přednáška,akademický rok 2012/13,V.Mencl Úvod do stavebního zkušebnictví Rozdělení zkušebních metod Upřesněné zkušební.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Příklady návrhu a posouzení prvků DK podle EC5
Zadávání studií odtokových poměrů a geologických průzkumů při komplexních pozemkových úpravách (činnosti pobočky krajského pozemkového úřadu jako investora)
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Propočet: stanovení orientační ceny stavebního objektu a stavby
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-02 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Asociace dodavatelů montovaných domů Dokument národní kvality pro dřevostavby Zasedání odborné sekce Rady kvality ČR "Kvalita v průmyslu a stavebnictví",
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 02 Anotace.
Revitalizace rašelinišť mezi Horou Sv. Šebestiána a Satzung – I. etapa.
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Účel a přehled přestaveb budov
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PROJEKT: Hodnocení průmyslových rizik
Speciální izolace BJ13.
Defektoskopie a zkušebnictví
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
STATICKÉ ŘEŠENÍ OSTĚNÍ PODZEMNÍCH STAVEB
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Defektoskopie a zkušebnictví
UK FTVS - Výstavba první a druhé etapy sportovního kampusu Veleslavín
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-13
Presentation Title 1st September 2002
Rehabilitace kanalizačních staveb na poddolovaném území
Izolace na stavbě RADON.
Transkript prezentace:

Průzkumy území a staveb Geotechnický průzkum ČSN EN 1997 – 1 Eurokod 7 Navrhování geotechnických konstrukcí- Část 1 Obecná pravidla ▪ Průzkumy poddolovaných území a výronů plynů ▪ Archeologický průzkum ▪ Stavebně historický průzkum ▪ Průzkum před demolicí stavby ▪ Stavebně technický průzkum

Geotechnický průzkum Průzkum má poskytnout údaje o staveništi a jeho okolí dle kategorie geotechnické konstrukce - kategorie 1. malé a jednoduché konstrukce s místní zkušeností bez rizika stability nad hladinou spodní vody. - kategorie 2. obvyklé typy základů s běžným rizikem, - kategorie 3. neobvyklé konstrukce, seismické oblasti, stavby s velkým rizikem např. stability

Geotechnický průzkum Předběžný průzkum - výběr a vhodnost staveniště ,dúsledky - plán podrobného průzkumu, ▪ Podrobný průzkum - podklady pro návrh konstrukce (vlastnosti zákl.půd včetně degradace a přetvárných vlastností, hydrogeologický průzkum a důsledky stavby, podzemní prostory,zlomy.pukliny, navážky)

Poddolovaná území doc.Cepek – připravovaná skripta ČSN 73 0039 ( 1989,Změna 1991) Navrhování objektů na poddolovaném území Bradáč,J., komentář k normě ČSN EN Eurokod 8: Navrhování konstrukcí odolných proti zemětřesení ČSN 73 0040 (1996) Zatížení stavebních objektů technickou seismicitou a jejich odezva

Ochrana staveb proti důlnímu plynu ČSN 73 0601 Ochrana staveb proti radonu z podloží Klasifikace důlního plynu – metan Ochrana staveb proti vniknutí metenu Specifikace materiálů vhodných pro izolaci Výpočet účinnosti navržených opatření Nevyhovují izol.pásy na bázi asfaltu, betonový potěr

Archeologický průzkum Movité nebo nemovité nálezy jsou chráněny mezinárodní evropskou úmluvou Území členíme do kategorií: I. Území s prokázaným výskytem nálezů II. Území s vysoce pravděpodobným výskytem III. Území s méně pravděpodobným nál. IV. Území bez reálné pravděpodobnosti

Archeologický průzkum Doporučený postup Analýza podkladů v územních plánech, databáze Archeol.ústavu AV ČR, NPÚ, muzea, kroniky Před.průzkum v terénu( konfigurace, valy, brody,těžba nerostů ) Podrobný průzkum po schválení (mikrovlnné metody), stanovit riziko zastavení stavby a financování záchranného výzkumu ) Návrh opatření ( změna projektu)

Stavebně historický průzkum Základní informace o architektonickém a stavebním vývoji stavby, pasport budovy s vyznačením historických prvků a fasédy. Zaměření budovy, doklady o stavebním vývoji Architektonický rozbor stavby Umělecko historické hodnocení Zhodnocení stavu, možnosti ochrany Návrh zásad stavebně technického průzkumu

Průzkum před odstraněním stavby Konstrukční řešení objektu, tuhost spojení prvků Hodnocení stavebních materiálů,dílců a konstrukcí z hlediska dalšího využití Výskyt nebezpečného odpadu ze zdravotních a ekologických hledisek Okolí stavby a jeho ohrožení bouracími pracemi ( statické, hygienické, ekologické

Stavebně technický průzkum ČSN ISO 13822 (2005) Zásady navrhování konstrukcí- Hodnocení existujících konstrukcí Cílem je shromažďování a hodnocení informací na základě přezkoumání dokumentace, prohlídky, zkoušek . Hodnocení je soubor činností prováděných za účelem ověření spolehlivosti existujících konstrukcí z hlediska jejich budoucího využití

Stavebně technický průzkum Hodnocení na základě uspokojivé způsobilosti Žádné známky významného poškození,přetížení nebo degradace Posouzení konstrukčního systému Vyloučení výskytu kritických mat.dílců,kon. Uspokojivá provozuschopnost a výhled beze změn zatížení a prostředí