Doc. Ing. Zdeněk Linhart, CSc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Advertisements

S YTÉMOVÁ INTEGRACE Ing. Jiří Šilhán. S YSTÉMOVÁ INTEGRACE Jedná se o přístup, který přispívá k integraci nesourodých výpočetních systémů. Vyplývá ze.
Firma a jejich cíle.
Elektronický obchod jako těžiště informací Elektronický obchod jako těžiště informací pro přeměnu strachu do akcí a rozvoje regionů pro přeměnu strachu.
Činnost SC C6 – Distribuční systémy a rozptýlená výroba Ing. František Vybíralík, CSc.
Facility management ČSN EN
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Měnové kurzy devizového trhu a jejich vliv na podnikatelské prostředí Zlínského kraje Vývoj trhu Ing. Pavel Kochta
„Zkušenosti s eProcurementem ve státní správě ČR“ Ing. Dalibor Wijas, MBA B2B Centrum a.s. Government electronic Marketplace Elektronické tržiště veřejné.
 EU je jedinečné hospodářské a politické partnerství 27 demokratických evropských zemí  jejím cílem je mír, prosperita a svoboda pro 498 milionů občanů.
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu 11 MPO PROTI NEKALÝM PRAKTIKÁM PŘI PŘEDVÁDĚCÍCH AKCÍCH.
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Jan Syrovátka Jiří Hradský.  Výrobní program orientovaný na výrobu knih pro české i zahraniční nakladatele  Nabízí kompletní výrobu knihy od grafického.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
PŘÍPRAVA VÝROBY str. 95 Hospodářský proces (opakování): Výroba
Analýza konkurence.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
Obchodní politika EU a její přínos pro české firmy Ing. Jan Walter Ministerstvo průmyslu a obchodu © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Rok existence Evropského spotřebitelského centra © 2006 ESC Praha při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
1 Společné politiky EU Mezinárodní ekonomická integrace VŠFS LS 2004/05 MS prezenční přednáška
Přednáška: DISTRIBUCE Distribuce - soubor všech podniků a jednotlivců, kteří se stanou vlastníky nebo budou nápomocni při převodu vlastnictví produktů.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
PROBLÉMY ČESKÉHO TRHU S ENERGIEMI Martin Pecina Předseda Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Doc. Ing. Jan Vašák, CSc. Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze 27. února 2006.
Strategie prodeje textilního zboží
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Vyřizování objednávek – objednávkový cyklus, formy objednávek
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
ČEŠTÍ ZEMĚDĚLCI - OSTRŮVEK UPROSTŘED EU POHLEDEM BANKY 179. ŽF EGON ČIERNÝ - KOMERČNÍ BANKA, A.S.
Model strategie marketingového mixu
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
TRH (tržní mechanismus)
Stav akvizičního systému resortu obrany Závěry z interní prověrky akvizic MO ČR Alexandr Vondra
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza marketingového mixu firmy Agrotec a. s. Bakalářská práce Zuzana Schwarzová.
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
American Diamond Traders inc.
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Ing. Veronika Dostálková MBA
Digitalizace a e-business v zemědělství
Rozpočet obce.
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Obecná ekonomie 2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Sociální zabezpečení Funkce Činitelé, financování
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Katedra rostlinné výroby ČZU v Praze
Co je program Mládež v akci?
Vývoj trhu s elektřinou v ČR versus působení velkých hráčů
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Doc. Ing. Zdeněk Linhart, CSc. Elektronický obchod: těžiště informací pro přeměnu strachu do akcí zplošťujících hospodářský cyklus Doc. Ing. Zdeněk Linhart, CSc.

Mechanika názvu Těžiště: kdo bude vyloučen a kdo zvítězí? Amplituda makroekonomického cyklu: majetek vítězů? Informace, strach, akce: osud vyloučených? šedá Nová oficiální Přidaná hodnota Velikost technologie 2 krávy 4 6 8 moc

Architektura webových služeb Zprostředkovatelé služeb XML standard Důsledky legislativních Strach akcí Informace Dotační tituly Vyloučení nebo integrace Farmář, spekulant Prostředníci a konkurenti

Prvky systému XML (eXtensible Markup Language) Role uživatelů, prostředníků, konkurentů, zprostředkovatelů Uživatelé (farmáři, spekulanti, exportéři) Prostředníci (sdružení, půjčovatelé) Konkurenti (obchodní řetězce, logistické firmy, přímí prodejci a dodavatelé Zprostředkovatelé (Školení ,pomůcky a nástroje elektronického obchodování)

Uživatelé - farmáři - a plochý cyklus Musí být vyloučeni prostředníci a konkurenti s vyšší obchodní silou? Farmář s 2 kravami s autem a traktorem Hranice produkčních možností traktory Vyloučené zdroje Celkové efekty plochého cyklu auta Farmář s 2 kravami bez auta a traktoru?

Zprostředkovatelé - školení - a plochý cyklus Kdo zajistí dostatečné webové (XML) služby a má právo školit a co? Existující dodavatelé webovych služeb? - rozbití systému Existující dodavatelé zemědělské techniky a zákazníci (TIMS)? - zvětšení amplitudy cyklu Samotní farmáři, kteří již web používají? - zmenšení amplitudy cyklu

Efekty Za rozbití systému přichází provize za nákup výpočetní techniky Zvětšením amplitudy cyklu je možno znehodnotit a získat kontrolu nad obrovským majetkem Zmenšením amplitudy cyklu je možno duplikovat hodnotu zdrojů: půda, práce, kapitál, vedle zbožového trhu

Jak změřit efekty a nalézt vítěze před zahájením školení? Rozlišovat existující úspěšnost v akcích: • Prodejci výpočetní techniky a projektanti informačních systémů - studenti ČZU mají i 50 projektů tohoto typu • Tesco nabízí přímé obchodování prostřednictvím TIMS, ve kterém zůstávají jen ti nejlepší dodavatelé • Farmáři musí vyplňovat žádosti o dotace a mohou se naučit využívat webových služeb podle XML standardů při školení

Seznam událostí, kdy se farmáři nechali vyloučit a zbavit zdrojů, které mohli použít k duplikaci přidané hodnoty? Negativa lze shrnout následovně: • Imigrační politika nedovolí odejít z půdy jinam, než do favely (Jižní Amerika - settleři, Semterra) • Revoluční nálada vytlačuje bílé farmáře a odrazuje nové (Afrika) • Oddělení vlastnictví půdy od farmaření a formy akciových společností umožňují snadné převzetí firem (východní Evropa) • WTO může zakázat dotace i v bohatých státech a tím ohrozit přeinvestované zemědělství západní Evropy (cca za 10 let nejdříve) • Bombardování teroristů • Následky smíchání genů

Metodika výuky k partnerství Účast v mnoha diskusích Diskuse mnoha účastníků Porozumění a konzistence rolí Porozumění a konzistence cílů Klidné zpracování informace v kritických událostech

Témata k testování stability partnerství: terorismus vykoupení půdy pěstování GMO ekologické farmy kolaps při zbourání stávající ochrany trhu přechod k poskytování služeb od farmaření řízení systému přes NGO

Amplituda makroekonomického cyklu? Děkuji za pomoc při přípravě školení s jednoznačným systémovým účinkem