Portrét podle Jan van Eycka

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyziologické vlastnosti lidského sluchu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se.
Advertisements

Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Tematická oblast Pražský groš Datum vytvoření Ročník 6. ročník osmiletého nebo 2. ročník čtyřletého gymnázia Stručný obsah Student se seznámí.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Tematická oblast Iniciála, iluminace Datum vytvoření Ročník 2. ročník osmiletého gymnázia nebo 7. ročník ZŠ Stručný obsah Student se seznámí.
Pravopisná hlídka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Věty o shodnosti trojúhelníků
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
Reliéf podle Arcimbolda
PAUL GAUGUIN - AUTOPORTRÉT
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_04_BAROKNI_UMENI Název materiálu:
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
ARTE POVERA Tematická oblast
Práce se sloupkovými diagramy
Pravopisné veršování Tematická oblast Pravopis vesele i vážně
Název vzdělávacího materiálu
Zatmění měsíce Ing. Jan Havel.
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Sloupkový diagram Tematická oblast
Síla a skládání sil Ing. Jan Havel.
Mýty a pověsti Tematická oblast
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Keramická plastika Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Rešerše.
Násobení lomených výrazů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Název.
Elektrický náboj Ing. Jan Havel.
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Život – pohledy na přírodu
Dělení lomených výrazů
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/07
Interference na tenké vrstvě
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obvod a obsah rovnoběžníku
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Vypuklé zrcadlo Název : VY_32_inovace_12 Fyzika - vypuklé zrcadlo
Transkript prezentace:

Portrét podle Jan van Eycka Tematická oblast ESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 13. 10. 2012 Ročník 1. – 4. roč. gymnázia (prima – kvarta) Stručný obsah Fotografie inspirovaná dílem Jan van Eyck – Portrét rodiny Arnolfiniových Způsob využití www.wga.hu obsahuje databázi výtvarných děl od významných autorů dějin umění od středověku po impresionismus. Díla je možné zobrazit v dobrém rozlišení, případně zvětšit. Autor Mgr. Lenka Michalcová Kód VY_32_INOVACE_37_EMIC12 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Jan van Eyck Nizozemský malíř kolem 1390 – 1441 Spolu s bratrem Hubertem jsou považováni za zakladatele olejomalby Malba s velkým smyslem pro detail Uplatnění perspektivy

Na stránkách www.wga.hu si prohlédněte dílo PORTRÉT RODINY ARNOLFINIOVÝCH JAN VAN EYCK

Obraz představuje dojportrét, na kterém je zobrazen Giovanni di Nicolao Arnolfini a jeho manželka Constanza Trenta. Tento obraz byl zřejmě objednán roku 1433 k prvnímu výročí úmrtí Constanzy. Na obraze se dále nachází množství detailů, které mají symbolický význam. Které detaily se na obraze nacházejí? Najděte jablka, zrcadlo, psa, sandály, nápis, vyřezávané figurky.

Jak na vás působí postavy obou manželů. Jaký podle vás měli vztah Jak na vás působí postavy obou manželů? Jaký podle vás měli vztah? Jaký zdroj světla osvětluje scénu? Co se odráží v zrcadle? Podaří se vám rozluštit nápis? Co podle vás symbolizují jednotlivé detaily malby? Ovoce: plodnost, vyhnání z ráje Psík: věrnost a láska Boty: posvátnost manželství

Navrhněte skupinovou fotografii, na které bude kromě postav rozloženo několik detailů předmětů, které budou mít symbolický charakter, který odkazuje na jednotlivé postavy fotografie a události s nimi spojenými. Naaranžujte scénu a vyfoťte se. Pomůcky: digitální fotoaparát, papír, tempery, štětce, nůžky, různé předměty

Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Eyck www.wga.hu