VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fyziologické vlastnosti lidského sluchu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se.
Advertisements

Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
BÍLÝ RELIÉF Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Tematická oblast Iniciála, iluminace Datum vytvoření Ročník 2. ročník osmiletého gymnázia nebo 7. ročník ZŠ Stručný obsah Student se seznámí.
Disperze světla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník čtyřletého.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Věty o shodnosti trojúhelníků
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Portrét podle Jan van Eycka
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
Reliéf podle Arcimbolda
KOLÁŽ A FOTOMONTÁŽ Mgr. Alena Ščuková
Činnost nervové soustavy
Doporučený vzor individuální prezentace
PAUL GAUGUIN - AUTOPORTRÉT
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
Jednoduché úrokování Tematická oblast
ARTE POVERA Tematická oblast
Práce se sloupkovými diagramy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název vzdělávacího materiálu
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Sloupkový diagram Tematická oblast
Mýty a pověsti Tematická oblast
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Keramická plastika Tematická oblast
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Ohyb světla na optické mřížce
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Rešerše.
Násobení lomených výrazů
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Život – pohledy na přírodu
Dělení lomených výrazů
Interference na tenké vrstvě
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Obvod a obsah rovnoběžníku
Konstrukce lichoběžníku
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Zobrazení tenkou čočkou
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Intenzita elektrického pole
YVES KLEIN – Antropometrie
Zpracování oděvního návrhu na formát A1
Výroba velikonočního košíčku
Transkript prezentace:

VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK Tematická oblast ESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 1. 8. 2013 Ročník Prima - tercie Stručný obsah Žáci se seznámí s pojmem kýč a vytvoří dílo z papíru pomocí techniky quilling Způsob využití Postupně procházejte prezentací, na konci je zadán výtvarný úkol se seznamem pomůcek. Autor Mgr. Lenka Michalcová Kód VY_32_INOVACE_38_EMIC18 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK Máte rádi Vánoce? Co na nich máte rádi? A co vám naopak vadí? Už jste slyšeli, že jsou Vánoce svátkem konzumu a kýče? Co je to kýč?

KÝČ Co je to kýč? Jaké jsou znaky kýče? Kýč zobrazuje témata, která jsou považována za krásná, nebo která mají silný emocionální náboj. Téma zobrazované kýčem musí být okamžitě identifikovatelné. Kýč neposkytuje divákovi nic nového (prožitek, zkušenost, poučení,…) Znáte nějaké techniky, které jsou vhodné pro vytváření kýče? (ubrousková technika, zářivé barvy, flitry,…)

Inspirujeme se některými tvary vánočních ozdob a vytvoříme dekorativní dílo. Jednou z technik vytváření nejen vánočních ozdob je: QUILLING Technika spočívá v tom, že na špendlík (hřebíček) připevněný na tužce (nebo nějaké ručce) se natáčí proužky papíru, které se potom dál různě tvarují a spojují navzájem. Viz. obrázky:

Utvořte skupiny po třech, čtyřech členech Utvořte skupiny po třech, čtyřech členech. Domluvte se na tvarech, které každý z vás vyrobí – čím více, tím lépe, ale minimálně každý deset. Nastříhejte si pruhy měkkého papíru (omezte si barevnost od jedné do tří barev). Pomocí výše vysvětlené techniky quillingu vytvořte požadované tvary. Spojte je dohromady, nejprve je jen rozložte na stůl – vymyslete zajímavou kompozici. Poté je slepte.

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/K%C3%BD%C4%8D