NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spoje potrubí-pájené spoje1 VY_32_INOVACE_456.
Advertisements

Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění - test.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceDruhy.
Spoje potrubí-rozvod plynu-spoje u rozvodů z mědi1 VY_32_INOVACE_476.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 Anotace.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Pájené a lepené spoje Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada37 AnotaceMůstkové.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
TECHNOLOGIE SPOJOVÁNÍ Svařování, pájení. Svařování Svařování slouží k vytvoření trvalého, nerozebíratelného spoje pomocí tepla při teplotě tavení obou.
NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 4. Svařování plamenem a metodou WIG OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U
VÝROBA JADER OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U PŘÍKLADY VÝROBY JADER Malá jednoduchá jádra se zhotovují v jednodílných jadernicích (formách), z nichž se vyjmou.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceZpůsoby.
Název školyStřední škola hotelová Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Bc. Pavel Sedlák Název šablonyVY_32_INOVACE SAZ Název DUMuSAZ U.
Materiály a technologie Mechanik elektronik 1. ročník OB21-OP-EL-MTE-VAŠ-M Kovové slitiny a pájky.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 31 Anotace.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-15 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Podsoustružování, ševingování. Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství.
Stroje a zařízení - spoje
Pasivní součástky Nejrůznější formy a tvary
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Technická dokumentace
TLAKOVÉ LITÍ KOVŮ OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Změna objemu při změně teploty těles
VY_32_INOVACE_
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
VY_32_INOVACE_AUT1_17 Rámy.
Průvodní list Jméno autora: Ing. Miroslava Jeřichová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Vlastnosti technických materiálů-rozdělení
Perové spoje 2 VY_32_INOVACE_22_439
Kovové střešní krytiny
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
DRUHY ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_613
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Stroje a zařízení - spoje
4. Určení počtu a sledu operací
Základní škola a mateřská škola Damníkov
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Stroje a zařízení - spoje
Strojní součásti Šroubové spoje.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-07
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Elektromagnetická slučitelnost
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
VY_52_INOVACE_I–04–08 Název a adresa školy:
„Rovnoměrná struktura zrna + tvrdost po celém
Klempířské práce Klempířské práce jsou nedílnou součástí každé kvalitní střechy. Aby střecha správně plnila svoji ochrannou funkci je potřeba klempířů.
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
ZKOUŠKY CEMENTU teorie
ZKOUŠKY CEMENTU pevnost
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Martina Dostálová
Transkript prezentace:

NEROZEBÍRATELNÁ SPOJENÍ S MATERIÁLOVÝM STYKEM SVAŘOVÁNÍ 1. Úvod do svařování OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U-2-024

Podstata svařování Při svařování dvou dílů se jejich materiály spojí ve struktuře rovnocenné se strukturou samotných dílů, tj. dojde k homogennímu látkovému spojení. K takovému spojení je nutné přivést oba díly v místě svaru do plastického stavu zahřátím.

Použití svařování Kvůli pevnosti a homogennosti spojů se svařování používá v mnoha odvětvích, např. při výrobě ocelových konstrukcí i konstrukcí z lehkých kovů, při stavbě mostů, jeřábů nebo při výrobě karosérií automobilů a stavebních strojů, při výrobě stojanů strojů a ocelových nádrží, ale také při výrobě krytů a nádob z plastů apod.

Definice svaru „ Svar je nerozebíratelný spoj s materiálovým stykem “ Nerozebíratelný spoj je takové spojení, které nejde rozebrat bez porušení materiálu

Výhody svařování Svar může mít libovolný tvar Nejsou potřeba doplňující zpevňující díly jako např. šrouby Pevnost svaru je často stejná jako pevnost svařovaných dílů Svařováním lze vytvořit těsné nerozebíratelné spoje

Nevýhody svařování Změny struktury způsobené vysokou teplotou mohou zmenšit pevnost svařovaných dílů Teplotní dilatace během svařování mohou zdeformovat celkovou konstrukci Některé kovy se svařují velmi obtížně

Značení svárů na výkresech dle ČSN EN 22 553

Značení svárů na výkresech dle ČSN EN 22 553

Příklady značení svárů na výkresech dle ČSN EN 22 553

Základní značky svarů

Opakování a prohloubení znalostí Jaká je definice svaru ? Jaké jsou výhody svařování ? Jaké jsou nevýhody svařování ? Jak se značí koutový svar ? Jak se značí V - svar ?

Použitá literatura : Moderní strojírenství pro školu i praxi Josef Dillinger a kolektiv www.svarovani-eu.cz www.esab.cz